Nutritia plantelor carnivore

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
PISICI MAI MULT SAU MAI PUTIN...
Advertisements

COMPONENȚA COMISIEI DE VERIFICARE CATALOAGE, NOTARE RITMICĂ, TEZE Hilohe Andra Diana Frigura Elena Bordianu Gabriela Cenuşe Lavineta Ismana-Ilisan Camelia.
CE ESTE POLUAREA?.
Povestea lui Moș Crăciun
De eleva Alecu Diana-Maria
EUROPA- APELE CURGĂTOARE
Aboradrea curriculara a disciplinei Consiliere si Orientare invatamantul profesional de 3 ani SIMONA LUCA   Consilier școlar în cadrul CMBARE, la Colegiul.
Pământenii-duşmani ai Terrei?
Poluarea apei Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate – solide, lichide, gazoase, radioactive – apele sufera modificari.
Frunza Alcătuire şi funcţii.
F.L.O.R.A Finding Love Of natuRe Again The Human Impact on FLORA in the 21st century
RAPORT – Grădina Botanică -sănătate și mișcare-
ZILELE CREAȚIEI.
Proiectul “Semnele primaverii”
DELTA DUNĂRII.
SURSE DE LUMINA.
MODELAREA SEDIMENARII
Dermatoza nodulară contagioasă
SALVAREA NATURII Vasile Oana Teodora Clasa XII-a B
Școala parteneră, Åkraskolan, Sala
CURS DE FORMARE Metode eficiente de învățare a fizicii
Cum sa faci o campanie pe twitter?
Un templu budist construit din sticle, în Thailanda.
Delta Dunării – Rezervație a biosferei
Metabolismul Energetic
Muşchii Prof. Pop Aurel.
Un enunţ despre padurile tropicale
Formata la sfarsitul ultimei ere glaciare, acum aproximativ de ani, cascada Minnehaha (Minnehaha Falls, din statul Minnesota, SUA) ar fi fost poate.
TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!
PIELEA.
O abordare „constructivistă” a Teoremei celor trei perpendiculare
GENEVA Elvetia Geneva (în franceză Genève, în germană Genf) este un oraș elvețian situat în extremitatea vestică a țării, capitală a cantonului cu același.
Vrei să fii milionar ?.
EVOLUTIA VIREMIEI SUB TRATAMENT FITOTERAPEUTIC IN HEPATITA B ȘI C
TEHNOLOGIA CONFECTIONATII PROTEZELOR MOBILIZABILE
Un templu budist construit din sticle, în Thailanda.
Coloranti alimentari.
ALBUMIŢA FLOAREA DE COLŢ
Le traditions culinaires en france
Christ! Pentru cei ce lâncezesc, E stropul nost´ dumnezeiesc,
1. Hrist! Pentru cei ce lâncezesc, Cuvântul Tău e rouă; E stropul nost' Dumnezeiesc, Nu, ni-l închide nouă! Din mândri nori, Să-l laşi pe flori,
Atmosfera planetei Terra
ORIGINILE NERVOASE ALE EMPATIEI
Rezultatele obtinute la examenul de Evaluare Nationala
Scoala Gimnaziala ”Mihai Eminescu” Ploiesti
Găseşte răspunsul corect
Realizat de prof. Florin Viu
Sfarsit de toamna Vasile Alecsandri 1.
Legendele trandafirului
METODA PROIECTULUI.
Cafetieră incorporabilă CVA 6805 Caracteristicile produsului
Universitatea POLITEHNICA din București - Curs de 16 ore – Curs 9
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA SISTEMUL DE ECOCONDIŢIONALITATE DIN ROMÂNIA Martie 2019.
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
METODE INTERACTIVE DE GRUP
Albina Atunci cand Dumnezeu a creat lumea, a dat fiecarei vietuitoare si cate o arma de aparare : la unele le-a dat dinti ascutiti, altora le-a dat gheare.
FEMEIA VERITABILĂ.
DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MUREȘ
Sisteme de operare în timp real Contiki
Practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza.
Tudor Pereanu Cosmina clasa a V-a prof. coordonator. Maria Mitroi
Contractul de voluntariat
MATERIA.
Metodologia elaborării proiectelor de intervenţie
ARBORII, SURSĂ DE OXIGEN ŞI DE MATERIE PRIMĂ.
CERCETASIA ESTE ALTFEL! ESTE UN MOD DE VIATA!
Transcriere de prezentare:

Nutritia plantelor carnivore Constantin Raluca Andreea Neaga Marilena

Unde traiesc Plantele carnivore traiesc in soluri sarace in substante nutritive, in zone cu clima calda si cu umiditate ridicata (balti, mlastini), dar si in locuri mai neobisnuite cum ar fi: la marginea desertului sau pe stancile calcaroase.

(Saddle-Leaved Pitcher-Plant ) Nepenthes ephippiata (Saddle-Leaved Pitcher-Plant ) Dionaea Muscipula (Capcana lui Venus)

Drosophyllum lusitanicum ( Portuguese dewy pine)

Pinguicula valisneriifolia (butterworts)

Morfologia Plantele carnivore sunt grupate in cinci familii (aprox. 500 de specii). Moduri de capturare a hranei: 1.Capcana Ulcioare 2. Capcana plesnitoare 3. Capcana adeziva 4. Capcana veziculara 5. Capcana varsa

1.Capcana ulcioare : - frunzele au forma de ulcior; -insectele sunt atrase de culoarea marginilor si a peretilor interni si de seva dulce care le ameteste.

2. Capcana plesnitoare: - se formează pe limbul frunzelor (frunza fiind alcătuită din doi lobi mărginiţi de dinţi); - capcana se declanseaza numai daca porii de pe frunze sunt atinsi de doua ori de aceeasi insecta.

3. Capcana adeziva: -sunt prevazute cu substante lipicioase care sunt secretate de niste glande cu tentacule, situate pe frunze; -cu cat insecta se misca mai mult , cu atat este stransa mai tare de catre tentacule.

4. Capcana veziculara: -apar la plantele care traiesc in balti; -niste glande vor elimina apa din interiorul veziculei(care este situata pe frunza si prezinta un capac), astfel capacul va fi tinut inchis de presiunea externa a apei. Utricularia pubescens

5. Capcana varsa : - se intalneste la o specie de trandafir; - pe marginile frunzelor se gaseste un canal in forma de spirala; peretii interiori ai canalului sunt prevazuti cu niste peri, glandele de la acest nivel secretind o substanta lipicioasa; - perii orientati in jos, permit patrunderea vietuitoarelor acvatice in capcana, dar iesirea este impiedicata. Genlisea Violacea

Plante carnivore in Romania Drosela rotundifolia (Roua cerului) Pinguicula vulgaris

Pinguicula alpina Utricularia vulgaris  (Otratelul de balta)

Drosela rotundifolia (Roua Cerului) -foloseste capcana adeziva pentru a se hrani; -consuma aproximativ 50 de insecte pe an.

Importanta Poate fi folosita ca remediu in tratarea: - bronsitei, colicilor intestinali, tusei, raguselii, starilor simpaticotonice, astmului bronsic – sub forma de infuzie, tinctura.

Efecte adverse: - Consumata in cantitati mari planta este toxica; -Este si o planta decorativa.

Bibliografie http://www.descopera.ro/dnews/10965091-cinci-moduri-uluitoare-prin-care-plantele-carnivore-isi-prind-prada http://ro.wikipedia.org/wiki/Plant%C4%83_carnivor%C4%83 http://www.ziare.com/magazin/inedit/curiozitatile-naturii-plante-carnivore-galerie-foto-1111176 http://www.gradinamea.ro/Despre_plantele_carnivore_4977_588_1.html Editura litera- Marea Enciclopedie pentru elevi

Data efectuarii proiectului: 28. 12. 2014 Prof Data efectuarii proiectului: 28.12.2014 Prof. coordonator: Dinca Marinela Scoala: Colegiul National ,,Barbu Stirbei” Oras: Calarasi