Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Școala parteneră, Åkraskolan, Sala

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Școala parteneră, Åkraskolan, Sala"— Transcriere de prezentare:

1 Școala parteneră, Åkraskolan, Sala
Suedia, 2-4 aprilie Profesori participanți: Gorcioaia Petronela Buhlea Mariana Gianina Adavidoaiei Mariana Școala parteneră, Åkraskolan, Sala

2 Stockholm, un oraș așezat pe ape

3

4 Către Sala Sala Oraș mic istoric, cunoscut pentru mina de argint, care datează din epoca medievală și care a funcționat până în În 1624, orașul Sala a fost mutat în actuala locație aproape de mină, primind carta sa regală de la regele Gustav Adolf. Argintul era important pentru economia Suediei și baza pentru producția de monede. Au fost extrase 400 de tone de argint și de tone de plumb; aproximativ 3-5 tone de argint pe parcursul unui an. Mina a ajuns în cele din urmă la o adâncime de 300 de metri și o lungime totală de 20 de kilometri. Astăzi este o atracție turistică. În orașul Sala trăiesc aproximativ locuitori. Orașul are un mic centru cu case vechi de lemn. Lacurile artificiale pe care le vedeți în Sala reprezintă o amintire a minei care necesită multă apă. Avem o mulțime de poduri albe în Sala. Uneori este numit "Orașul podurilor albe"

5

6 Școala, întâlnirea cu partenerii

7 Åkraskolan Una dintre cele 4 școli din orașul Sala, cu elevi cu vârste între 6 și 13 ani, aproximativ 300 de elevi. Elevii din Åkraskolan provin atât din familii care locuiesc jurul școlii, dar și navetiști, din mediul rural. În vecinătate trăiesc multe familii care provin din alte țări. Mai mult de 75% dintre elevi au altă limbă maternă decât limba suedeză. Sunt aproximativ 20 de naționalități diferite în Åkraskolan. Școala se mândrește cu acest lucru și gândesc faptul că este un mare avantaj pe care îl au! În martie 2018 școala trebuia să fie evacuată din cauza deteriorării prin umiditate. Politicienii au luat o decizie rapidă, și soluția de compromis a fost o școală din module! În luna august totul a fost pregătit pentru deschiderea școlii. Noua școală oferă condiții de top elevilor săi.

8

9 Prima zi – vizitarea școlii și activitate în Elkpark

10 Vizitarea școlii Profesorii au fost primiți de directorul si profesorii școlii. Echipe de elevi au însoțit profesorii străini, oferindu-le explicații in limba engleză, cât au vizitat școala

11 Elkpark Toți profesorii străini însoțiți de profesorii școlii Åkraskolan, au mers în rezervația de zimbri. Aici au primit explicații legate de comportamentul acestor animale, au fost în contact direct cu natura suedeză. Aceasta activitate a fost necesară pentru a le prezenta elevilor români imaginea și mediul de viață al renilor și a le oferi descrieri ale ecosistemelor suedeze.

12 A doua zi, activitate la muzeul Aguéli și la Sätra Brunn

13 Muzeul Aguéli Orașul găzduiește o colecție de picturi ale pictorului Ivan Aguéli, născut la 24 mai 1869 la Sala. Aguéli, cu pictura sa inovatoare, a devenit una dintre cele mai importante figuri ale artei suedeze. Numai prin tonuri de culoare echilibrate, el a dezvoltat un simț al distanței și al luminii în picturile sale, care, în ciuda formatului intim, are o mare monumentalitate. Au fost organizate activități pe care să le organizăm și noi cu elevii în școlile noastre: activitate de energizare, pictură colectivă, exercițiu de relaționare – un portret realizat în echipe de câte doi parteneri, cu respectare de reguli. Întâlnire cu ilustratoarea de carte Johanna Byström

14 Sätra Brunn Sätra Brunn. In year 1700 medicus Samuel Skragge found a source of mineral rich water. He started a spa, one of the oldest health resorts in Sweden. Am avut ocazia din nou să descoperim frumusețea naturii suedeze, urmând să analizăm aspectele surprinse cu elevii din scoala din care am venit. Activitatea a cuprins și vizita la o grădiniță și relaționarea cu profesorii de aici. Am avut ocazia să vedem cum copiii mici descoperă lumea prin activități în aer liber.

15 A treia zi, activitate eTwinning școală și la Muzeul Național, Stockholm

16 Activitate pe platforma eTwinning
Profesorii participanți au învățat despre oportunitățile pe care le oferă platforma. Coordonatoarea proiectului Helena Larsson a coordonat această activitate cu scopul de a realiza diseminarea activităților așa cum ne-am propus în proiect.

17 Vizită la National museum, Stockholm
Activitatea a vizat contactul partenerilor cu operele de arta expuse la acest muzeu: colecțiile constau în pictură, sculptură, desen și grafică de la aproximativ 1500 la Colecțiile de obiecte de artizanat și design variază de la vremurile târzii medievale până în prezent. Muzeul gestionează colecția de portrete de stat la Castelul Gripsholm, colecția Gustavsberg, o serie de colecții de castel și arta de la Institutul Suedez din Paris. Numărul total de obiecte este de aproximativ Scopul acestei vizite a fost acela de a populariza arta, de a-i pune pe elevi în situația de a învăța prin contactul direct cu operele de arta ale țării partenere – Suedia.

18 Temă, ca urmare a activităților de învățare din Suedia
Vizită la o rezervație de reni. Lecție de meserii - elevii fac reni din cârpă și lemn. Vizita la muzeul Aguéli. Atelier - pictăm în culori folosite de Aguéli. Natura suedeză în lucrări proprii. Pictați natura înconjurătoare din toate țările. Comparați peisajele dintre țările noastre, scrieți despre călătoriile în alte țări ca refugiați sau în alte situații, încercând instrumentele naționale suedeze.

19 Final – mai bogați, pregatiți să împărtașim valorile suedeze


Descărcați ppt "Școala parteneră, Åkraskolan, Sala"

Prezentări similare


Publicitate de la Google