Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Varza.
Advertisements

BUCĂTĂRIA SI DOTAREA ACESTEIA FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Simbolurile de Stat ale Republicii Moldova
APARATUL RESPIRATOR BRONSIOLITA.
Poluarea apei Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate – solide, lichide, gazoase, radioactive – apele sufera modificari.
Eurobot 2019.
Frunza Alcătuire şi funcţii.
Pentru prevenirea atacurilor cerebrale, bea ceai
SCULPTURI DIN PUNGI DE PLASTIC
VALENŢE CULTURALE ALE SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ
In sfârşit o veste bună ...si prea târziu nu-i niciodată!
GATEWAY ARCH de Valer Pop Bibliografie: Jurnalul casei mele
...lipsa apei e cauza nr.1 a oboselii din timpul zilei?
Dermatoza nodulară contagioasă
Constantin Alexandru Sebastian
Metabolismul Energetic
Un enunţ despre padurile tropicale
De ce sărbătorim Paştele
Grupele sanguine.
DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CLUJ
Tutunul și bolile pulmonare
PIELEA.
ARTĂ cu muşte a de Valer Pop 5.II.2010.
TEHNOLOGIA CONFECTIONATII PROTEZELOR MOBILIZABILE
DUCEȚI-VĂ AFACEREA PE NOI CULMI!.
Igiena sistemului locomotor
IMPORTANȚA MICROBIOMULUI ÎN PATOLOGIA SEXUALĂ A FEMEII
Şcoala Generală “Enea Grapini”
Cromoterapie.
ŞASE OBICEIURI SÃNÃTOASE CARE NE ÎMBOLNÃVESC
Simulare de examen Psihologie medicală
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Un nou tip de consumator? Tendinte si preferinte
Există obiceiuri în viaţă, zilnic, care dăunează creierului, practic se distrug neuronii, diminuându-se simţitor cantitatea lor. Fără micul dejun Persoanele.
Oslo-capitala Norvegiei
Boala Fabry.
Atmosfera planetei Terra
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Sărurile minerale în nutriţia umană
Şcoala Generală “Enea Grapini”
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Realizator: Prof.Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
AGRESIVITATEA ȘI JOCUL PE CALCULATOR
Aciditatea sucului gastric si a citricelor
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale AGENTIA DE PLATI SI INTERVENTIE PENTRU AGRICULTURA SISTEMUL DE ECOCONDIŢIONALITATE DIN ROMÂNIA Martie 2019.
Kinetoprofilaxia KT. ADINA MUNTEAN.
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
Sandale pentru vara 2010 de Valer Pop Bibliografie:
METODE INTERACTIVE DE GRUP
Cel mai costisitor POD Bibliografie: Jurnalul TV de Valer Pop
SCULPTURA ÎN OS de Valer Pop Bibliografie: Exotique
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Caracterizare economico-geografică
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
ȚESUTURILE VEGETALE ȘI ANIMALE
ZIUA EUROPEANĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII
Săptămâna Europeană de Luptă împotriva Cancerului
prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
TATUAJUL şi RISCURILE LUI
Cardul Anti-Radiatii, cel mai bun din lume!
Chişinău 2016 Iuliana Curea
Prezintă Citate din bucătărie.
Astăzi e marţi, 17 decembrie 2019
ZIUA Mondiala A INIMII 29 septembrie 2019 Sa fim eroii inimii!
ﻙ Adevărul despre Ciocolată.
Tipuri de placi video,sunet si retea
Ziua Internațională a Sănătății
Transcriere de prezentare:

Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud ALIMENTE pentru perioada caniculară Bibliografie: Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud Bibliografie: www.gandul.info www.images.google.ro

În perioadele caniculare, mai ales dacă acestea sunt prelungite, cei mai mulţi dintre noi experimentează o reducere a apetitului, însoţită de stări de moleşeală şi de epuizare ce pot fi agravate de senzaţia de greaţă şi ameţeli. În zilele caniculare, se recomandă o dietă bogată în minerale, vitamine şi apă, pentru a preveni apariţia tulburărilor metabolice.

Din cauza transpiraţiei excesive pe timp de caniculă, organismul pierde apă şi substanţe minerale, care, dacă nu sunt înlocuite rapid, pot genera o serie întreagă de tulburări metabolice şi cardiovasculare. De aceea, se recomandă, mai ales pe timp de vară, legume de toate culorile şi la orice oră a zilei, indiferent de forma în care sunt pregătite, fără a ne teme de kilogramele în plus, deoarece acestea au un conţinut scăzut de kilocalorii.

Supele reci sau călduţe sunt perfecte pentru această perioadă, mai ales dacă sunt uşor acrişoare, deoarece vor instala imediat o senzaţie de răcoare la nivelul corpului. Cele mai indicate supe sunt cele de roşii, peste care se va adăuga mult leuştean.

Pentru că organismul nu trebuie privat de proteine de origine animală, nici măcar în zilele călduroase, nutriţioniştii recomandă carnea de pasăre sau de vită, la grătar sau înăbuşită, care reprezintă masa ideală de prânz.

Salata verde, roşiile, ardeii, castraveţii, ceapa, varza, morcovii sau ridichile ajută la scăderea temperaturii organismului şi sunt o sursă inepuizabilă de vitamine şi minerale, atât de necesare corpului în zilele toride de vară.

Mai mult, roşiile absorb razele ultraviolete şi ajută la menţinerea tenului neted, reduc riscul bolilor cardiovasculare şi scad la jumătate incidenţa infarctului, atât de des întâlnit în zilele caniculare, susţin nutriţioniştii.

Ardeii graşi sunt bogaţi în vitamina C, iar mâncate regulat, aceste legume ajută la întărirea sistemului imunitar.

În ceea ce priveşte fructele, specialiştii recomandă cât mai mult pepene, roşu sau galben, deoarece conţine în proporţie de 90% apă.

Portocalele, căpşunele, cireşele, afinele, zmeura sau ananasul sunt indicate mai ales în zilele caniculare, deoarece contribuie la hidratarea organismului, oferă acestuia vitaminele necesare şi uşurează digestia.