Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”"— Transcriere de prezentare:

1 FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/ Rotterdam Nr. 1 Anul 1 12 Martie 2017 Rețete de post De la lume adunate și iarăși la lume date! Tocăniță de ciuperci cu mămăligă sau paste (o rețetă extrem de rapidă) 400 gr. ciuperci - se curăță și se taie în 4 1 buc. ceapă mare - se taie fideluță 2 căței de usturoi - tăiat mărunt sau zdrobit 3-4 linguri de ulei, sare 1 pahar cu apă fierbinte, mălai sau paste Facultativ: piper și mărar sau pătrunjel tocat verde sau uscat Într-o cratiță pe foc punem uleiul, ceapa și sarea. Lăsăm un pic la încins, nu se va prăji din cauza sării, ceapa devine translucidă, adăugăm ciupercile și usturoiul, amestecăm, lăsăm 2 minute să se înăbușe, apoi turnăm paharul cu apă fierbinte deasupra. Amestecăm, punem din nou capacul peste cratiță și lăsăm să fiarbă minute. La sfârșit adăugăm piper și alte mirodenii după gust și dorință. Între timp facem și mămăliga fiecare cum știe și cum îi place. Eu pun o parte făină de mălai la 4 părți de apă și sare, desigur. Sau fierbem pastele. *** Salată de vinete cu roșii și pâine proaspătă 2 persoane 3 vinete – se coc în cuptor la 220 0C, cca 1 oră 1 ceapă mică, sare, ulei; roșii și pâine Se curăță vinetele rapid tăindu-le în două pe lung și scoțând pulpa. Se lasă la scurs min. Se toacă manual cu o spatulă de silicon. Se adaugă ulei cât credeți că e necesar (cam pana în 50 ml), sare și ceapa tăiată potrivit, nu foarte mărunt. Omogenizăm totul. Noi le-am mâncat cu roșii și pâine proaspătă. Poftă bună! Ramona Popa Salam de biscuiți de post cu nucă și rahat 500 g biscuiți simpli 500 g rahat (sigur au la magazinele turcești) 100 g unt de cocos (au și la Jumbo) 250 g nucă (prăjită) tăiată bucăți 2 linguri de cacao 200 ml apă (eu am folosit cam dublu de fiece dată!) 2 lingurițe esență de rom nucă de cocos sau biscuiți pentru ornat Biscuiții se rup/taie în bucățele mici, fără a-i sfărâma. Rahatul se taie bucăți de mărime medie și se pune împreună cu apa într-un vas (destul de adânc să intre și biscuiții la sfârșit), pe foc. Lăsăm să se topească, amestecând din când în când. Apoi adăugăm cacaua, esența, dăm vasul de pe foc și lăsăm la răcit câteva minute. Adăugăm apoi untul de cocos, amestecăm bine, adăugăm biscuiții și nuca și incorporăm bine totul. Punem pe masa de lucru o folie de plastic, pe ea fulgi de cocos sau biscuiți sfărâmați bine ca o făină și adăugăm o parte din compoziție. Cu ajutorul foliei de plastic strângem amestecul de biscuiți și îi dăm forma unui sul. Îl învelim în folia cu care l-am rulat și îl dăm la rece până a doua zi când se taie felii. La fel procedăm și cu restul de compoziție până când terminăm de format toate sulurile. Poftă bună! Georgiana Languri

2 Chec Marieta (de la Finica)!
Nr. 1 12 Martie 2017 Chec Marieta (de la Finica)! 1 vârf sare 1 cană ulei 1 cană apă 1 cană zahăr (și mai puțin) 3 căni făină 3 linguri cacao 1 pliculeț praf copt esență de rom, nuci Se coace la 180 0C, min. Se amestecă uleiul, zahărul și apa. Încet se incorporează făina. Apoi se adaugă și restul. Se dă la cuptor (încălzit deja) și se coace min. Se verifică cu paiul dacă s-a copt. Glazura 10 linguri zahăr pudră 2 linguri cu vârf de cacao 3 linguri ulei 4 linguri apă fierbinte Se amestecă toate foarte bine, ca să nu avem cocoloașe, iar apoi întindem glazura peste prăjitură. Poftă bună! Finica Harbuz Mâncare de mazăre cu anghinare (a la Polita) 6-8 persoane 1 ceapă potrivită, curățată și tăiată mărunt 1 mănunchi ceapă verde, curățată și tăiată bucățele 2 morcovi, curățați și feliați sau 8 morcovi (baby), curățați, întregi 16 roșii mici, întregi 16 cartofiori, curățați, întregi 1 borcan mazăre, strecurat, cam g 1 borcan anghinare întregi, strecurate, 8-10 buc. 200 ml ulei de măsline zeama de la 1 lămâie 1 lingură de făină sare, piper N.B. Putem folosi mazăre și anghinare proaspete. Doar trebuie să știți cum curățați anghinarele. Într-o cratiță, călim ușor ceapa și ceapa verde în ulei. Adăugăm morcovii și cartofii și lăsăm să se călească ușor, amestecând să nu se ardă. Putem adăuga puțină apă și lăsăm la foc mic cam 10 min. În continuare, punem mazărea și anghinarele, roșiile și le călim toate împreună. Nu mai amestecăm, ca să nu sfărâmăm anghinarele, ci mișcăm cratița (orizontal), din când în când, adăugând câte puțină apă. Punem sare și piper. Acoperim și lăsăm să fiarbă, la foc mic, cam 20 min. Când legumele sunt gata, pregătim într-un castronel, un sos cu zeama de lămâie, o ceșcuță de apă și făină, pe care o adăugam în mâncarea care încă fierbe ușor. Amestecăm tot mișcând cratița. Lăsăm să mai fiarbă 1-2 min și stingem focul. Se presară cu mărar tocat. N.B. Pentru că mâncarea este scăzută (nu are multă apă) trebuie să avem grijă tot timpul să nu se ardă! Poftă bună! doamna preoteasă Christina Așteptăm rețetele dumneavoastră pentru numărul următor la până joi-vineri (16-17 martie)! Sugerăm rețete cu pește, având în vedere ca nr. 2 al foii (19 martie) va apărea înainte de Buna Vestire! Mulțumim! Post ușor! Redacția asociației Supă de legume rapidă 2 cuburi bulion de legume (,,groente”); Zonnatura -marcă 100% biologică, 1 cub/500 ml apă 1-2 morcovi, 1-2 cartofi, ardei, dovlecel, păstârnac, țelină, 1 roșie, ceapă, conopidă/ broccoli, etc. Sare, piper, cimbru/ mirodenii, facultativ mărar/ pătrunjel. Se prepară supa din cubulețe după cum scrie pe pachețel. Legumele se rad toate și se adaugă în supă. Se fierbe 5-10 min. Se potrivește de gust cu sare, piper, mirodenii, (verdeața tocată). Supa e gata! Avantaj: așa puteți încerca și legume care altfel le plac, de pildă copiilor, mai puțin! Poftă bună! Georgiana Languri


Descărcați ppt "FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”"

Prezentări similare


Publicitate de la Google