Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Pentru copii si parinti

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Pentru copii si parinti"— Transcriere de prezentare:

1 Pentru copii si parinti
POVESTI METAFORICE Pentru copii si parinti

2 POVESTEA LUCRURILOR IMPORTANTE
La ora de curs, profesorul aseaza pe catedra un borcan mare pe care incepe sa il umple cu mingii de tenis.Apoi intreaba elevii daca borcanul este plin. Toti raspund in cor ca “DA, BORCANUL ESTE PLIN”. Atunci, profesorul incepe sa puna in borcan pietricele mici. Acestea se aseaza in spatiile dintre mingi. Urmeaza aceeasi intrebare a profesorului si acelasi raspuns al elevilor.

3 POVESTEA LUCRURILOR IMPORTANTE 2
Profesorul continua sa puna nisip. Acesta umple toate spatiile goale. Se pune din nou intrebarea si se da acelasi raspuns : “Da, este plin”. In fine, profesorul adauga si doua cesti cu cafea. Abia acum, spune el, borcanul este plin.

4 POVESTEA LUCRURILOR IMPORTANTE 3
Profesorul le explica elevilor simbolistica obiectelor puse in borcan.Mingiile sunt familia , copiii, sanatatea, pasiunile tale si prietenii tai.Pietricelele reprezinta serviciul, casa, masina, iar nisipul restul lucrurilor marunte. Daca vei acorda atentie nisipului,nu vei mai avea timp pentru lucrurile cu adevarat importante.

5 Morala povestii metaforice
Stabileste-ti prioritatile !

6 Sfarsitul povestii Un elev intreaba : “ Si care este simbolistica celor doua cesti de cafea ?”Profesorul ii raspunde ca intotdeauna ramane un timp pentru o ceasca de cafea savurata langa un prieten.


Descărcați ppt "Pentru copii si parinti"

Prezentări similare


Publicitate de la Google