FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Varza.
Advertisements

BUCĂTĂRIA SI DOTAREA ACESTEIA FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE
Duhul Sfânt și darurile Lui
Pentru copii si parinti
Tare mi-ar plăcea Să fiu sfânt Doamne dă ca să pot fi
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
CUM DUMNEZEULUI AM SUPRAVIETUIT COPILARIEI NOASTRE?
DE LA INTRAREA TRIUMFALĂ LA RĂSTIGNIRE
IEPURELE ŞI BROASCA ŢESTOASĂ după Esop
Merita sa acordati 2 min. de lectura
Pentru prevenirea atacurilor cerebrale, bea ceai
Descrierea rasei mangalița
Este Exact Ora 20:27.
:47:25 teste teste teste.
In sfârşit o veste bună ...si prea târziu nu-i niciodată!
George prezintă Gaumont.
TRADITII CULINARE DE CRACIUN
REFLECTÂND LUMINA LUI [SĂ LUMINĂM ÎMPREUNĂ]
O reteta gustoasa pt. orice ocazie
Vechiul Testament Psalmi Psalmul 70 Al lui David..
APARATE ELECTRICE CASNICE
Mos Craciun.
Ai fost in Hristos impacandu-ma cu Tin’
Constantin Alexandru Sebastian
Un defect al femeii.
De ce sărbătorim Paştele
Grupele sanguine.
Evanghelia după Marcu Cap. 1 Cap. 2 Cine este Isus ?
FOAIE Activități ale Asociației
ﻙ Adevărul despre Ciocolată.
Lucruri inedite.
Mă predau cu totul, Doamne, Vreau al Tău să fiu mereu
Divi Un joc DIVIN .
EVOLUTIA VIREMIEI SUB TRATAMENT FITOTERAPEUTIC IN HEPATITA B ȘI C
INTREBARI CU PATRU PATRATE!.
TEHNOLOGIA CONFECTIONATII PROTEZELOR MOBILIZABILE
DUCEȚI-VĂ AFACEREA PE NOI CULMI!.
2. Unitatea aritmetică și logică
Cele 3 blonde si comisarul
ŞASE OBICEIURI SÃNÃTOASE CARE NE ÎMBOLNÃVESC
Pregatirea de Paste Curatenia de Paste Scrieti o lista cu tot ce aveti de facut: curatarea covoarelor, bucatariei, baii,
Să știi mai multe, să fii mai bun
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Există obiceiuri în viaţă, zilnic, care dăunează creierului, practic se distrug neuronii, diminuându-se simţitor cantitatea lor. Fără micul dejun Persoanele.
Le traditions culinaires en france
BUSUIOCUL 2016.
Nu prin număr vom învinge Scopul nu ni-l vom atinge Dacă Domnul nu e cu noi! Biruinţa este dată Celor ce smeriţi îl caută Şi se-ncred în El la nevoi.
C E R D O P I ….
1. La Marea Tiberiadei, Isus Propovăduia
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Perspectivele implementarii SEPA in Romania
ÎMPREUNĂ ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ
Aciditatea sucului gastric si a citricelor
Cafetieră incorporabilă CVA 6805 Caracteristicile produsului
METODE INTERACTIVE DE GRUP
Mariana Marin prezintă.
Credința în Isus IOAN 1-12.
Filozofia batranetii George Carlin
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Biruinţa prin Hristos.
“Invatatura fara gandire este munca pierduta,gandirea fara invatatura este periculoasa.” Confucius.
Cartoful nu ingrasa Cartoful e recomandat de medicina moderna pentru ca e sanatos, hranitor, energetic, permis tuturor celor predispusi la ingrasare. Inlesneste.
1/6 Doamne, viaţa mea Ţi-o dau, Pe deplin eu mă predau, Mă condu Tu, pas cu pas, Ziua, noaptea-n orice ceas. Nr. 106.
ARBORII, SURSĂ DE OXIGEN ŞI DE MATERIE PRIMĂ.
Prezintă Citate din bucătărie.
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
Astăzi e marţi, 17 decembrie 2019
ﻙ Adevărul despre Ciocolată.
Transcriere de prezentare:

FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/ Rotterdam Nr. 2 Anul 1 19 Martie 2017 Rețete de post De la lume adunate și iarăși la lume date! Salată de cartofi și calamari din  Genova-Liguria 3 calamari întregi (inktvis), curățați bine și tentaculele 6 cartofi medii, curățați măsline negre fără sâmbure  2 tije (tulpini) întregi de țelină proaspătă 1-2 frunze dafin, boabe piper negru  2-3 căței de usturoi pisat (după gust și dorință) 2-3 linguri oțet, sare, 1 lămâie pătrunjel verde după dorință ulei nerafinat (extra virgin) de  măsline   Într-o oală se pune la fiert apa adăugându-se sarea, oțetul, jumătate de lămâie cu tot cu coajă, boabe de piper, 1 tijă de țelină, dafin. Nu se folosește Vegeta (schimbă foarte mult gustul autentic de pește)!  Când fierbe apa, adăugați calamarii întregi împreună cu tentaculele. După 18 - max. 20 min se scot, altfel se întăresc! În aceeași apă se pun 15 min la fiert, la foc mediu, cartofii întregi. Odată  răciți cartofii se taie cubulețe mici (absorb mai bine condimentele), iar calamarii cubulețe ceva mai mari. Apa fiartă se aruncă. Se face un mujdei din usturoi, cu sare și ulei în care se adaugă 2 linguri de cartofi zdrobiți. Se amestecă cartofii cubulețe, calamarii tăiați, 1 tijă proaspătă de țelină tăiată mic, măslinele negre, pătrunjelul verde tăiat mărunt, lămâia rămasă, stoarsă, sare și piper (după gust) și la sfârșit mujdeiul.   Se poate servi și rece și caldă. Ideal este servită rece în timpul verii. Să aveți poftă!   Petronela Mirza Salată de pește afumat 2-3 persoane 2 buc. hering afumat (verificați cât de sărat este) 2 roșii mari tăiate cubulețe sau 10-12 roșii mici tăiate în jumătate sau în sferturi 3-4 fire de ceapă verde cel puțin sau 1 ceapă mare tăiată fideluță (julien) 4-5 castraveciori acri acrișori-dulci (merge și fără) tăiați felioare 1 legătură de pătrunjel sau mărar, cred că merge și cu ambele un pic de ulei și oțet/ balsamico, un pic de apă, sare, piper după gust Peștele se poate cumpăra filetat adică fără oase, ceea ce simplifică operația sau nu (atunci se scot oasele și se curăță de mațe, dacă mai sunt). Se scoate pielea și se taie cubulețe. Se pune în castron peste care se adaugă celelalte ingrediente. Eventual pătrunjelul și mărarul, tocate evident, se pot adăuga atunci când serviți salata. Secret: e mai bună dacă stă peste noapte (acoperită) înainte de a fi consumată! Poftă bună! Georgiana Languri

Prăjitură cu mere și morcovi Nr. 2 19 Martie 2017 Supă cremă de ciuperci 1 legătură de ceapă verde 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 tulpină de țelină 3 cartofi medii 500 g de ciuperci (eu am folosit 250 g de champignon proaspete și 1 borcan mic de gălbiori trași în ulei, de la Vatra Dornei) 75 ml ulei, 1 pahar de vin alb sare, piper Morcovii, păstârnacul, țelina, cartofii și ciupercile se curăță și se taie în felii subțiri. Se toacă ceapa și se pune la înăbușit în ulei la foc mediu. Apoi se adaugă morcovii, păstârnacul, țelina și cartofii și se amestecă cu lingura ca să nu se prindă de cratiță. Se adaugă sare și piper după gust. După 7-8 min adăugăm ciupercile și continuăm să amestecăm. După încă 5-6 min adăugăm paharul de vin alb și punem capacul la cratiță să fiarbă. După încă 5 min adăugăm 3 căni de apă fierbinte și lăsăm să clocotească pe foc până când legumele sunt fierte. Se ia cratița de pe foc și se lasă un pic la răcorit după care se pasează cu mixerul tăietor. Dacă supa a scăzut prea mult și este prea groasă se mai poate adăuga apă. Poftă bună! Ioana Mațenco Salată de avocado 2 avocado - ready to eat, 1 ceapă mică tăiată cubulețe sare și piper Se taie cei 2 avocado pe lung în două. Se scot sâmburii și apoi pulpa cu o lingură într-o farfurie. Se pasează cu o furculiță totul și se amestecă un pic până ce compoziția devine pastă. Se adaugă ceapa tăiată, sare și piper după gust, se amestecă bine. Se mănâncă cu pâine prăjită sau proaspătă ca atare sau cu roșii. Ramona Popa Așteptăm rețetele dumneavoastră pentru numărul următor la g.languri1@gmail.com până joi-vineri (23-24 martie)! Nr. 3 al foii va apărea pe 26 martie, când serbăm Buna Vestire! Mulțumim! Post ușor! Redacția asociației Prăjitură cu mere și morcovi 300 g faină, 180 ml ulei 4 morcovi, 4 mere, 1 portocală, (lămâie) câte 100 g de stafide și zahăr brun 1 linguriță bicarbonat de sodiu sau 1 plic praf de copt, 1 linguriță scorțișoară măcinată  Se curăță merele și morcovii de coaja și se dau pe răzătoarea mare, merele, și pe cea fină, morcovii și coaja de portocală. Se pun într-un castron morcovii, merele și coaja de portocala și se stropesc cu zeama de portocală proaspăt stoarsă. Se adaugă zahărul brun, stafidele și scorțișoara. Se cerne făina (praful de copt se amestecă cu făina) și se incorporează în amestecul cu morcovi mixând energic și alternând făina cu uleiul. Dacă folosiți bicarbonat în loc de praf de copt, se amestecă într-o ceașcă cu zeama de portocală sau lămâie și apoi se adaugă peste aluat. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu timp de 1 oră. Când nu se mai lipește de scobitoare, e gata! Prăjitură cu fulgi de cocos 250 ml de apă minerală, ½ cană ulei 1 cană făina, 1 cană fulgi de cocos, 1 cană zahăr un praf de sare, 1 lingură de cacao  1 pliculeț praf de copt, 2 pliculețe zahăr vanilat coaja rasă de la 1 lămâie Coaja de lămâie, fulgii de cocos, sarea, zahărul normal și cel vanilat se pun într-un vas și se amestecă foarte bine. După omogenizare se adaugă apa minerală și se amestecă din nou, până se topește zahărul. Se adaugă treptat făina, apoi și praful de copt și se amestecă bine cu un tel. La final, se toarnă în compoziție și o jumătate de cană de ulei. Se formează un aluat moale ce se împarte în două. Jumătate din aluat se amestecă cu o lingură de cacao, iar cealaltă jumătate rămâne albă. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu puțină făina. Se toarnă în tavă compoziția cu cacao, apoi cea albă. Prăjitura se bagă la cuptor și se ține la 180 0C aproximativ 35 min. Deasupra se poate pune pastă de ciocolată neagră (puur).  Poftă bună!   Anamaria Ștefan (trimise de Camelia Vizitiu)