Experienta Clinicii Telemedica in diagnosticul intolerantelor alimentare Autori: Dr. Mioara Radu, Dr. Mihaela Gaiculescu, Dr. Cristina Trandafir, Biol. Luminita Matei, Ch. Mihaela Savin, Ch. Dana Stan
Lotul de pacienti examinati in intervalul 2013 – 2017 = 428
Lotul pacientilor de sex masculin examinati in intervalul 2013 – 2017 = 23,36%
Lotul pacientilor de sex feminin examinati in intervalul 2013 – 2017 = 76,63%
Distributia pe grupe de varsta
Simptomatologia dominanta
Gradul de pozitivitate al testului in lotul examinat
Grupele de alimente la care pacientii au prezentat fenomene de intoleranta
Manifestarile clinice corelate cu grupele alimentare Manifestarile digestive:
Manifestarile clinice corelate cu grupele alimentare Manifestari dermatologice:
Manifestarile clinice corelate cu grupele alimentare Sindromul de oboseala cronica:
Concluzii: Intolerantele alimentare reprezinta o reactie cronica la alimentele consumate frecvent Simptomatologia este variata si poate afecta orice organ sau sistem Intensitatea simptomelor nu este direct proportionala cu cantitatea de alimente ingerate Reactiile adverse pot apare si in cazurile consumului de alimente din aceiasi categorie