BUCĂTĂRIA SI DOTAREA ACESTEIA FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
ALFABETUL VESEL AL CLASEI PREGĂTITOARE
Advertisements

MASTER CONCEPȚIE INTEGRATĂ ÎN INGINERIE MECANICĂ
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
DE LA INTRAREA TRIUMFALĂ LA RĂSTIGNIRE
Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Şcoală Europeană
UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ - NAPOCA FACULTATEA DE MECANICA
Pământenii-duşmani ai Terrei?
Eurobot 2019.
Toma DINU*, Armenița ARGHIROIU* Ionela VLAD* George PĂTRAȘCU**,
Frunza Alcătuire şi funcţii.
Conferinţă de Presă – Lansare Proiect ”Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea nr. 1, judeţul.
Gretchen Röehrs Director de creație și creator de moda Gretchen ROEHRS are un cont Instagram care combină o dragoste pentru alimente și stil, făcându-ne.
VALENŢE CULTURALE ALE SECURITĂŢII ŞI SĂNĂTĂŢII ÎN MUNCĂ
Educație financiară Internet banking.
TRADITII CULINARE DE CRACIUN
MÂINI DESCURCĂREȚE PENTRU MINȚI ISTEȚE.
GATEWAY ARCH de Valer Pop Bibliografie: Jurnalul casei mele
O reteta gustoasa pt. orice ocazie
APARATE ELECTRICE CASNICE
Structura sistemelor de calcul (03-5)
Un program ASF dedicat copiilor.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI VITEAZUL”
EXOD 15:22 – 18:27 TESTUL ÎNCREDERII ÎN DUMNEZEU
SERVICII ŞI FACILITĂŢI OFERITE DE SPO (Serviciul Public de Ocupare)
Prezentarea Companiei
Metabolismul Energetic
FOAIE Activități ale Asociației
Lucruri inedite.
Rajkumar - Saree Ke Fall Sa
TEHNOLOGIA CONFECTIONATII PROTEZELOR MOBILIZABILE
Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Mehedinti
Situaţia României în anul 2003
Bucuresti un oras curat – 8 Mai 2006
Reciclator integrat de deseuri de
Pregatirea de Paste Curatenia de Paste Scrieti o lista cu tot ce aveti de facut: curatarea covoarelor, bucatariei, baii,
Autoritatea Națională pentru Calificări - ANC
ACCIDENTE DE MUNCĂ DE CIRCULAŢIE
INTEGRAREA PROFESIONALA LA LOCUL DE MUNCA
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Regio.adrmuntenia.ro Conferinţă de Presă privind lansarea proiectului “Extindere, modernizare și dotare spații Urgență Spitalul de.
Calatoria unui spray in univers…
Coloranti alimentari.
Nivel, protocol, serviciu Modele de referinta Echipamente de retea
ALUMINIUL.
Deschideti sunetul si mergeti manual
METODĂ MODERNĂ DE DIAGNOSTICARE GEOMETRICĂ A CĂII
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Realizat de prof. Florin Viu
Cafetieră incorporabilă CVA 6805 Caracteristicile produsului
InstalSystem 5.
Hristos a înviat!.
Mariana Marin prezintă.
EVANGHELIA VEŞNICĂ Studiul 10 pentru 9 martie 2019.
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Sus pe plaiurile cerului
“Invatatura fara gandire este munca pierduta,gandirea fara invatatura este periculoasa.” Confucius.
PARTENERIATUL CU BCR IN CADRUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE
Colegiul Agricol “Gh. Ionescu-Siseşti” Valea Călugărească
Mesaje de.
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
MATERIA.
Structura sistemelor de calcul (02-3)
TEORIA SISTEMELOR AUTOMATE
Caracteristicile produsului
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
Transcriere de prezentare:

BUCĂTĂRIA SI DOTAREA ACESTEIA FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE Ing.prof.Liliana Conciatu

BUCĂTĂRIA ŞI DOTAREA ACESTEIA Bucătăria este spaţiul în care se prepară alimentele, se depozitează o parte dintre ele şi, eventual, se serveşte masa. Pentru pregătirea şi prelucrarea alimentelor se folosesc vase, ustensile şi echipamente specifice. Vesela este formată din totalitatea vaselor folosite la masă, atât pentru gătit cât şi pentru servirea preparatelor: oalele şi cratiţele pot fi confecţionate din tablă emailată, aluminiu, oţel inoxidabil, sticlă termorezistentă, teflon. farfuriile pot fi din porţelan, ceramică, sticlă. Ele sunt: întinse mari, pentru servirea preparatelor de bază întinse mijlocii, pentru servirea gustărilor reci şi calde adânci, pentru servirea preparatelor lichide întinse mici, pentru servirea deserturilor Ing.prof.Liliana Conciatu

BUCĂTĂRIA ŞI DOTAREA ACESTEIA Toate farfuriile de mai sus formează un serviciu, la care se pot adăuga platouri mari sau mici, salatiere, boluri, castroane, supiere, solniţe, fructiere, coşuleţe pentru pâine, cupe pentru deserturi. Paharele se folosesc la servirea băuturilor şi, de aceea, au forme şi mărimi diferite, în funcţie de băutura servită. Ele pot fi: pahare pentru băuturi aperitive pahare pentru vinâ pahare pentru şampanie pahare pentru apă pahare pentru băuturi răcoritoare Ing.prof.Liliana Conciatu

BUCĂTĂRIA ŞI DOTAREA ACESTEIA Tacâmurile se folosesc la servirea preparatelor. Ele sunt confecţionate din oţel inoxidabil, aluminiu, argint. Un set de tacâmuri este format din: linguri furculiţe cuţite linguriţe La acestea se mai pot adăuga furculiţe şi cuţite pentru aperitive, care sunt mai mici decât cele de bază, furculiţe pentru salată, cuţite pentru prăjituri, polonic pentru supă. Ing.prof.Liliana Conciatu

BUCĂTĂRIA ŞI DOTAREA ACESTEIA Ustensilele sunt obiecte folosite la realizarea operaţiilor de pregătire şi finisare a preparatelor culinare. Cele mai des folosite sunt: strecurătoarea, răzătoarea, telul, tocătorul, planşeta etc. Dispozitivele se folosesc pentru executarea mai uşoară şi mai rapidă a operaţiilor. Printre acestea se numără: dispozitivul pentru curăţat cartofi, tirbuşonul, deschizătorul de conserve, dispozitivul pentru scos sâmburi, dispozitivul pentru zdrobit usturoiul etc. Ing.prof.Liliana Conciatu

BUCĂTĂRIA ŞI DOTAREA ACESTEIA Aparatele se folosesc pentru următoarele scopuri: pentru prelucrarea alimentelor: maşina de tocat carne, râşniţa, robotul de bucătărie, mixerul pentru păstrarea şi conservarea alimentelor: frigiderul; congelatorul, combina frigorifică pentru pregătirea termică a mâncării: aragazul, cuptorul cu microunde, aparatul de prăjit pâine, rotisorul Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE Activitatea desfăşurată în bucătărie are trei etape principale: pregătirea materiilor prime gătitul propriu-zis spălarea vaselor Pentru ca fiecare dintre aceste etape să se desfăşoare cu cât mai puţin efort din partea celui care le realizează, este necesar ca mobilierul să fie astfel aşezat încât să se evite mişcările inutile şi, totodată, bucătăria să fie dotată cu aparate şi dispozitive moderne. Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu

Ing.prof.Liliana Conciatu