Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

RAPORT DE ACTIVITATE FNPLR

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "RAPORT DE ACTIVITATE FNPLR"— Transcriere de prezentare:

1 RAPORT DE ACTIVITATE FNPLR - 2017

2 DEMERSURI LEGISLATIVE
1. FNPLR a inițiat și organizat întâlniri , pentru obținerea de sprijin politic cu: Președinte Camera Deputaților Călin Popescu Tăriceanu, Secretariat General al PSD – Senator Țuțuianu Adrian, Președinte Senat Liviu Dragnea, Primar General Firea Gabriela, Viceprimar General Aurelian Bădulescu – Președinte ANATOR, Președinte Interimar Camera Deputaților Florin Iordache, Senator Dumitru Pelican, Senator /Primar Craiova Preda Radu Cosmin – Vicepreședinte AMR, Consilier Europarlamentar Alina Bărbulescu. 2. În vederea aplicării dispozițiilor imperative ale Deciziei CCR nr. 794/2016 privind admiterea excepției de neconstituționalitate ale art. 31 alin. (12) din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal bugetare, FNPLR a întreprins demersuri în vederea identificării nivelului maxim al salariului de bază din cadrul aceleiași categorii profesionale și familii ocupaționale, la care se face referire - în vederea egalizării - în cuprinsul motivării ( vezi pct. 32, 34,37), al deciziei CCR sus amintite.

3 DEMERSURI LEGISLATIVE
3. FNPLR în parteneriat cu USPLR și Federația Columna a făcut demersuri pentru recunoașterea funcției publice specifice de polițist local și actualizarea Clasificării ocupațiilor din România, prin redenumirea ocupației de agent poliție comunitară în polițist local, demers care s-a finalizat pozitiv în luna noiembrie 2017. 4. Ca urmare a confuziei create de  Decizia nr. 11/2017, prin care ÎCCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a stabilit următoarele: ”În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, FNPLR a ieșit în spațiul public cu precizări privind competenţa poliției locale de a constata contravenţii şi a aplica sancţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice.

4 DEMERSURI LEGISLATIVE
5. FNPLR, susținută de AMR a făcut demersuri în vederea modificării şi completării Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, înregistrată la Senat cu numărul B232/2017. 6. Întâlniri în vederea promovării și obținerii de sprijin politic pentru Statutul polițistului local: - cu Vicepreședintele Senatului- grup PSD – Dl. Adrian Țuțuianu. cu Dl Senator Șerban Nicolae – lider grup senatori PSD. cu membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională de la Senat, cu membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională de la Camera Deputaților, cu Dl. Senator ALDE Ionuț Sibinescu – Mehedinți, Cu Grupul Parlamentar PNL, de la Senat.

5 REORGANIZARE FNPLR FNPLR a participat în data de , la Cluj, la întâlnirea cu membrii federației. Întâlnirea a avut ca scop: completarea și aprobarea Regulamentului FNPLR, inițierea unor demersuri legislative pentru modificarea art. 46 din lege, demersuri legislative și intervenții la nivelul Parlamentului pentru utilizarea glonțului de cauciuc, propuneri pentru organizarea alegerilor în anul 2018, demersuri pentru modificarea și înregistrarea Statului FNPLR, identificarea pe regiuni, a polițiilor locale constituite, pentru a putea deveni membri ai federației sau membri în asociațiile constituite în zona respectivă, solicitarea către MDRAP, în vederea creării unei structuri piramidale de reprezentare și de înființare a unui compartiment special pentru relația cu polițiile locale, solicitarea către Camera Deputaților pentru aprobarea modificării OUG 195/2002, privind actualizarea art. 14, lit. A. La FNPLR are un număr de 3433 membrii, cu 314 membrii mai mulți față de anul 2016, dintr-un total de aproximativ polițiști locali, conform rapoartelor transmise de Polițiile Locale cu care am reușit să stabilim un contact.

6 21 MAI – ZIUA POLIȚIEI LOCALE
FNPLR a stabilit, aprobat și organizat, cu ocazia aniversării Zilei Poliției Locale, Competițiile sportive pe regiuni și pe țară, în perioada 12 – , în localitatea Călimănești, județul Vâlcea: a. Campionatul regional și național de tenis de masă, individual și pe echipe, b. Campionatul regional și național de șah, c. Campionatul regional și național de tir, individual și pe echipe. FNPLR a actualizat/modificat cele trei Regulamente sportive. În vederea promovării imaginii FNPLR, toate activitățile organizate cu ocazia acestui eveniment au fost publicate pe site-ul și pagina de Facebook oficială a federației. FNPLR a transmis tuturor instituțiilor de poliție locală din țară, un mesaj de încurajare, unitate și respect.

7 ACTIVITĂȚI FNPLR Adunarea Generală a asociațiilor membre FNPLR, în Localitatea Călimănești - Căciulata, Jud. Vâlcea, unde au fost discutate: Bugetul FNPL 2016, Aprobarea bilanțului contabil, Aprobarea calendarului competițional sportiv, pentru aniversarea Zilei Poliției Locale, Prezentare Raport de activitate FNPL 2016, Aprobarea Statutului FNPL. Ședința de constituire a Asociației Șefilor de Poliții Locale din România, în Municipiul București, unde au fost discutate: Constituirea Asociației Șefilor de Poliții Locale din România Aprobarea Statutului Asociației Șefilor de Poliții Locale din România

8 ACTIVITĂȚI FNPLR Adunarea Generală a Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România, în Localitatea Tg. Mureș, Jud. Mureș, unde s-au stabilit următoarele : Aprobarea Statutului FNPLR, Elaborarea Regulamentului FNPLR. 08 – Adunarea Generală a Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România, în Localitatea Cluj-Napoca, Jud. Cluj, unde au fost stabilite următoarele: organizarea alegerilor în anul 2018, a fost prezentat un Raport de activitate al FNPLR , pe perioada 2014 – 2017, identificarea pe regiuni, a polițiilor locale constituite, stabilirea unei coerențe în comunicarea în situații de criză, încheierea unui contract de promovare FNPLR, cu un trust de presă cu impact mare la public, solicitare către MDRAP, în vederea creării unei structuri piramidale de reprezentare și de înființare a unui compartiment special pentru relația cu polițiile locale, Reluarea demersurilor de modificare a OG 63/2010, privind reprezentarea, la nivel național de 1: 500.

9 ACTIVITĂȚI FNPLR Noiembrie FNPLR a elaborat Regulament privind organizarea și funcționarea F.N.P.L.R.- Federaţia Natională a Poliţiştilor Locali din România. 2017 – FNPLR a constituit fondul arhivistic al federației, pentru anii Octombrie 2017 – FNPLR a solicitat drept la replică Postului B1TV, referitor la Emisiunea “Se întâmplă acum” având ca moderator pe Dl. Tudor Barbu, din data de 26 octombrie 2017, intitulat „Razboiul! Poliția locală ia chipul și menirea poliției naționale “. Decembrier 2017 – FNPLR a elaborat puncte de vedere către presa scrisă și TV, pentru susținerea întăririi autorității polițistului.

10 PROMOVARE IMAGINE FNPLR
Pe tot parcursul anului 2017 – au fost transmise și difuzate, un număr de 351 comunicate de presă, cu 299 mai multe față de anul 2016, privind activitățile polițiilor locale, atât pe pagina de Facebook a organizației, cât și pe site-ul FNPL: 258 comunicate – Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Timișoara, 102 comunicate – Asociația Polițiștilor Locali Decebal Sector 2, FNPLR 66 comunicate – Asociația Polițiștilor Locali Transilvania, 3 comunicate – Asociația Profesională a Polițiștilor Locali din Cluj Napoca, 4 comunicate – Asociația ASPOL Bacău, 2 comunicate – Asociația Polițiștilor Locali Ștefan cel Mare Vaslui, 5 comunicate – Asociația de Sprijin din cadrul Poliției Locale Brașov, 4 comunicate - Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Turda, 3 comunicate – Asociația GALPOL Galați, 9 comunicate – Asociația Polițiștilor Locali din Județul Prahova, 7 comunicate – Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Argeș. În luna martie, FNPL, reprezentată de cinci structuri de poliție locală din țară, a avut un schimb de experiență și bune practici polițienești, cu Poliția Locală Castellon – Spania.

11 PROMOVARE IMAGINE FNPLR

12 VĂ MULŢUMESC !


Descărcați ppt "RAPORT DE ACTIVITATE FNPLR"

Prezentări similare


Publicitate de la Google