Albina Atunci cand Dumnezeu a creat lumea, a dat fiecarei vietuitoare si cate o arma de aparare : la unele le-a dat dinti ascutiti, altora le-a dat gheare.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Noua Generație Când și cum se face predarea de stafeta?
Advertisements

PISICI MAI MULT SAU MAI PUTIN...
A fost odată o fetiţă căreia i se spunea Norişor pentru că privea mereu norii.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
Merita sa acordati 2 min. de lectura
Frunza Alcătuire şi funcţii.
Descrierea rasei mangalița
Este Exact Ora 20:27.
ZILELE CREAȚIEI.
LA MULTI ANI.
DELTA DUNĂRII.
Vechiul Testament Psalmi Psalmul 70 Al lui David..
Ploaie la vreme 1. Cereţi de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie şi târzie! Domnul scoate fulgerele şi trimite ploaie; El dă omului pâinea şi dobitoacelor.
A venit aseară mama. La click.
ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,, SFÂNTUL ANDREI’’ BRĂILA
Porumbelul.
EXOD 15:22 – 18:27 TESTUL ÎNCREDERII ÎN DUMNEZEU
Metabolismul Energetic
Psalmul 17 O cântare a lui David.
“Cand nu mai am putere inchid ochii si realizez ca prietenii mei imi sunt energia mea .”
PIELEA.
Lucruri inedite.
Mă predau cu totul, Doamne, Vreau al Tău să fiu mereu
1. Secțiuni în piramidă 2. Trunchiul de piramidă 3. Aplicație.
SISTEME SPECIALE DE PRECIZIE
Un vrăjmaș al credinciosului
Cum să transmitem valorile generației următoare
SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018
SUPORTUL VITAL DE BAZĂ (BASIC LIFE SUPPORT)
1. În prezența Ta eu vin, Doamne ascult-al meu suspin
Cu ocazia zilei de nastere !!!!!
Capitolul 9 Iudeii rânduiesc sărbătoare.
Literatura Clasica.
Gabriel Garcia Marquez
Eram în întuneric, Lumină Tu mi-ai dat
Câinele CREDINŢA.
REVENIREA GLORIOASĂ a lui HRISTOS.
C E R D O P I ….
Eseu narativ cu elemente de creaţie
Armele Vietii tale . Din intelepciunea iudaica.
Vrei sa vezi de ce sunt capabil ?
Sf. Petru si Pavel Ce spune numele despre tine Care sunt sarbatoritii
Geometria şi algebra sunt două surori?
ÎMPREUNĂ ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ
Teorema retributiei.
1. Sfânt Sabat, Sfânt Sabat, Tu odihnă azi ne-ai dat; Ploaia Spiritului Sfânt, Se revarsă pe pământ; Azi e zi de Sabat Sfânt!
Corpul tău....
Legendele trandafirului
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
Definitia iubirii...spusa de niste copii cu varsta intre 4 si 8 ani!
Florile Bune pentru dezvoltarea unei afaceri si pentru cresterea randamentului angajatilor.
Hristos a înviat!.
1. Când viaţa ta-i Senină şi ceru-nseninat Adesea frate dragă, Poate c-ai uitat, Să-I mulţumeşti lui Isus, Priveşte-n jurul Tău Te-a binecuvântat Și.
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
1. Frumos Tu ai creat Întregul univers Păduri, câmpii, livezi Toate Te cheamă! Oceane, râuri, mări, Planete, galaxii Și păsările-nzbor, și apa De izvor.
O, ce valuri, de-ndurare Inima mea, inima mea,
1. Copilaşii au fost aduşi, Pe braţe de-al lor părinţi În acest loc De închinare la Isus. Vrem ca să te-nduri acum, Mână peste ei să-ţi pui Şi din cer,
Baden şi pădurea Vienei.
Avansare automata.
1. O, cât de orb Am fost cândva. Doamne, acum Te pot vedea
1. Oricâte vrăbii Sunt pe gard Le ştie Dumnezeu
GRUPA MICĂ BINECUVÂNTAREA GRUPELOR PENTRU O COMUNITATE MICI MARE.
Toamna -primavara iernii.
Pentru tine-un păcătos Pentru mine-un ticălos Pentru noi iubite suflet A murit Isus Hristos A murit pe lemnul crucii Ca noi toţi să fim salvaţi De-ale.
1. Vreau ruga mea Spre Tine să se înalțe Ca jertfa sfântă înaintea Ta Fața Ta întoarce-o spre mine Ca să-ți admiram privirea Ta Legea Ta îmi este moștenire.
Probabil ca nu vei crede in asta, dar sfatul este minunat!
Azi venim la altar Să rostim jurământul dragostei Cad flori din cer Cu lacrimi şoptite din înalt Ne zâmbesc şi îngerii În zborul lor Ei nu-nţeleg ce.
1. Sta gandul martor uimit Apune ca o stea
1. De am să port A mea cruce Domnul meu Mă conduce Nici grijă N-am nici temere El m-ajută-mi dă putere.
Transcriere de prezentare:

Albina Atunci cand Dumnezeu a creat lumea, a dat fiecarei vietuitoare si cate o arma de aparare : la unele le-a dat dinti ascutiti, altora le-a dat gheare. Albinei i-a dat un ac mititel, zicandu-i : -Iti dau acest ac , sa birui toti dusmanii cu el. Cand vei intepa cu el, sa-l usture si sa se umfle carnea in jurul intepaturii. -Doamne, raspunse albina. Arma ce mi-ai dat-o este prea mica. Da-mi si puterea, ca acela pe care il voi intepa, sa si moara ! Dumnezeu, vazand ca albina este rea la suflet, se supara si ii spuse: - Mierea ta sa fie dulce, iar din ceara ta sa se faca lumanari. Insa, pentru ca esti rea, cand vei intepa pe cineva cu acul, sa mori tu, nu cel intepat ! Si asa a ramas, cum a hotarat Dumnezeu.

Cand vremea se incalzeste, matca zboara, urmata de sute de trantori. Se imperecheaza, insa, doar cu unul dintre ei, zburand la inaltime. Depune ouale in camerutele hexagonale, construite cu migala de lucratoare. Din oua ies larvele, care se transforma in nimfe. Intr-o saptamana nimfele se tranforma in albine adulte Acest tip de inmultire se numeste metamorfoza.

NU UITA !

Albinele au doua perechi de aripi membranoase. Piesele bucale sunt adaptate pentru a suge si linge nectarul florilor. Se inmultesc prin metamorfoza completa. Locul unde sunt plasati stupii se numeste prisaca. Cresterea albinelor se numeste apicultura.

Mediul de viata Din primele zile calduroase de primavara, florile sunt vizitate de albine.... Ele traiesc intr-o ,, familie “, denumita stup, alcatuita din zeci de mii de indivizi. Sa cunoastem aceasta minunata familie !

Familia de albine are urmatoarea componenta : Matca ( regina ) Trantorii- masculi cu rol de inmultire.Nu au ac si piese bucale. Toamna sunt alungati din stup sau chiar omorati de lucratoare. Albinele lucratoare- femele care nu depun oua. Sunt foarte numeroase si au roluri multiple :recolteaza nectarul, construiesc fagurii, fabrica mierea,ingrijesc larvele si matca, apara stupul, secreta ceara.

Alcatuirea corpului

Corpul albinei este format din cap, torace si abdomen. CAPUL :2 ochi compusi si 3 ochi simpli. Anterior , are 2 antene subtiri , indoite in unghi drept. Gura este inconjurata de piese bucale (Unele ajuta la prelucrarea cerii si construirea fagurilor, altele pentru a suge si linge nectarul florilor. TORACELE : format din 3 segmente si este acoperit cu perisori. Dorsal prezinta 2 perechi de aripi membranoase. Ventral , este prevazut cu 3 perechi de picioare articulate. Perechea a treia are o alcatuire deosebita.

ARIPILE ALBINEI

ABDOMENUL :prezinta ventral niste glande care secreta ceara, iar la extremitatea lui un ac veninos. Acul este un mijloc de aparare si de atac al albinelor lucratoare. Trantorii nu au acest ac. Acul mai ajuta la injectarea veninului in faguri, pentru a impiedica alterarea mierii.

INMULTIREA ALBINELOR