Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Porumbelul.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Porumbelul."— Transcriere de prezentare:

1 Porumbelul

2 LEGENDA PORUMBELULUI În Biblie, porumbelul era pasărea mesager pe care Noe a trimis-o din arcă, după terminarea potopului. Această pasăre s-a întors cu o ramură de maslin, semn că apa s-a scurs de pe fața pământului. Simbol al inocentei și purității, porumbelul este una din formele trupești pe care Duhul Sfânt le ia când coboară din cer. În mitologia greacă, porumbelul este pasărea Afroditei, devenind un simbol al dragostei. Arabii văd în această pasăre un mesager al iubirii, norocului și păcii, al fidelității dintre soț și soție și dintre frați. În religia creștină, Duhul Sfânt, este reprezentat ca un porumbel. 

3 Mediul de viață Porumbelul trăiește în țările cu climă temperată.
El este adaptat la viața de zbor.

4 Corpul este acoperit cu pene, puf si fulgi.
Alcătuirea externă a corpului Corpul de forma fusului, aerodinamică care îl ajută să învingă rezistența aerului. Corpul este acoperit cu pene, puf si fulgi. Acestea micșorează greutatea corpului. Și îi mențin temperatura constantă(42C). fulgi puf pene

5 Alcatuirea externa a corpului
ochi cap nari cioc urechi membre anterioare (aripi) trunchi coada membre posterioare (picioare) degete

6 ochi urechi nări Cioc cu maxilare alungite
Capul este mic, cu maxilarele alungite;ele formează ciocul.La baza ciocului se găsesc nările.Ochii, situați lateral au 3 pleoape. Vederea este ageră . ochi urechi nări Cioc cu maxilare alungite

7

8 Alcatuirea scheletului
Schelet membre anterioare Schelet cap coaste Schelet membre posterioare Cutia toracica Stern=carena Coloana vertebrala

9 Scheletul are oasele subțiri, pline cu are
Scheletul are oasele subțiri, pline cu are.Strenul bine dezvoltat,are o creastă numită carenă pe care se prind mușchii pieptului.

10 Porumbelul se hrănește cu grăunțe,semințe,ceriale, pe care le înghite întregi( nu are dinți ).Lipsa dinților reduce greutatea corpului și determină modificarea tubului digestiv. HRĂNIREA

11 ALCĂTUIRE APARAT DIGESTIV
Din gură grăunțele ajung în faringe. Segmentul digestiv urmator este o dilatare a esofagului, numita gusa.Aici, grăunțele sunt depozitate și înmuiate. Cioc Stomacul porumbelului are doua compartimente: stomacul glandular și pipotă ( stomac macinător).Hrana ajunge întâi în stomacul glandular, unde se îmbibă cu sucul gastric, apoi în stomacul măcinător ( este marunțită sub acțiunea mușchilor și a nisipului înghitit o data cu grăunțele. În întestinul subțire se termină digestia sub acțiunea bilei produse de ficat și a sucului pancreatic. Resturile nedigerate trec prin intestinul gros ( scurt ) apoi în cloacă.În cloacă se deschid ureterele, care aduc urina de la rinichi și tuburile prin care vin ouăle de la ovar.Prin orificiul cloacal se elimină :excrementele, urina, ouăle.

12 Alcatuire aparat respirator
RESPIRAȚIA Porumbelul respiră prin plămâni și sacii aerieni.Aerul pătruns prin fosele nazale trece prin faringe, laringe, trahee. La locul de bifurcare al traheei se gaseste SIRINXUL , un organ cu rol în emiterea sunetelor. Din trahee aerul ajunge în plămâni. Plămânii comunică cu saci aerieni ( provin din dilatarea bronhiilor ). Sacii aerieni comunică cu oasele pneumatice. Ei asigură ventilarea plămânilor în timpul zborului, contribuind și la reducerea greutății corpului. Deoarece, inspirația și expirația se realizează automat, chiar dupa un zbor îndelungat, porumbelul nu oboseste. bronhii

13 INMULȚIRE Primavara, masculul pentru a atrage femela își desface coada în formă de evantai și își umflă gușa. Dupa împerechere, porumbița depune câte doua ouă, de mai multe ori pe an, într-un cuib făcut din ierburi uscate și căptușit cu puf. Ouăle sunt clocite de ambii părinți, pe rând. După zile ies puii golași și orbi. Ei sunt hrăniți de porumbiță cu o substanță asemănătoare laptelui, produsă de gușa ei.

14 Depunerea și clocirea ouălelor

15

16

17 Evoluția puiului de porumbel
Ziua1 “Sara” este un pui de porumbel “Seraphim”. A ieșit din ou la începutul lui Mai. Credem că va fi porumbiță. O hranesc pe Sara la fiecare 2 ore cu o mixtură de hrană pentru pui și apă. Nota*: porumbeii își cresc puii cu mult devotament. Ziua 2 A crescut puțin mai mare decât oul vecin. Este hrănită la fiecare 3 ore. Ziua 4 Este hrănită la fiecare 4 ore. Ochii nu s-au deschis încă. Sara a scos primul sunet, auzit cu greu. Doarme într-o cutie sub lampă.

18 Ziua 6 Un pui de somn după masă, stând pe spate. Ochii larg închiși      
Ziua 9 Ochii s-au deschis și acum știe de unde vine mâncarea. Mici pene apar la capetele aripilor. Mânanca la 5 ore și încă doarme în cea mai mare parte a timpului. Ziua 10 Sara și-a triplat mărimea pe care o avea când a ieșit din ou. Poza este realizata în unul din puținele momente când nu doarme             

19 Ziua 12 Wow! De unde au aparut acele pene? Sara creste sub ochii mei
Ziua 13 Primele cuvinte spuse de Sara: “Piu, piu, piu, piu!”. Cred că asta înseamnă “Hrănește-mă!!”. Am adăugat mazăre și porumb în dietă. Îi plac mult. Ziua 14 Este incredibil cât de repede crește. Sara a început să facă pași când nu are stomacul plin. O scot la scurte plimbări la soare.

20 Ziua 17 Prima ei zi de baie. Ziua 19 Antrenamente - își menține echilibrul întinzând aripile. Nu îi place. Dar după câteva minute vrea iar! Ziua 20 Se pare că penele mai au încă de crescut până la decolare.

21 Ziua 21 În vârstă de 3 săptămâni. Este adorabilă
Ziua 21 În vârstă de 3 săptămâni. Este adorabilă. Tot timpul înfometată, tot timpul curioasă Ziua 25 Începe să ia forma unui porumbel adevărat, doarme mai puțin și hoinărește mai mult. Ziua 27 Hranirea la această vârstă este o adevărată provocare. Vrea să mănânce dar nu stă locului deloc pentru a fi hrănită. Deși urăște a sta, înfășurată într-un tricou poate fi imobilizată pentru o hrănirea eficientă.

22 Ziua 28 Grasă și obosită după hrănire
Ziua 28 Grasă și obosită după hrănire. Urmează o baie, uscare cu foenul și un pui de somn. Peste 2-3 zile va zbura. Ziua 33 Aproape poate zbura! Iat-o întinzându-și aripile și testându-și puterea de susținere în aer. Este foarte prudentă. Ziua 34 Incredibil. Plasată pe marginea unei băi exterioare pentru păsări, Sara s-a aruncat direct în mijloc și a început să facă baie. Cum a știut ce trebuie să facă?

23 Ziua 36 Este prudentă, este curajoasă, este o zburătoare
Ziua 36 Este prudentă, este curajoasă, este o zburătoare! Penele ei sunt moi și luminoase. După numai 36 de zile Sara, a zburat pentru prima dată.

24 Adaptări la zbor Forma corpului aerodinamică
Corpul este acoperit de pene, fulgi si puf; 3.Scheletul corpului este format din oase pneumatice goale,pline aer ); 4. Oasele membrelor anterioare s-au alungit și subțiat, formand aripile; 5.Sternul este bine dezvoltat, cu o creasta (carena) pe care se prind muschii pieptului. 6.Lipsa dinților. 7. Prezenta celor 9 saci aerieni

25 Rase de porumbei

26

27 Pasari înrudite-GUGUȘTIUCUL

28 TURTURICA


Descărcați ppt "Porumbelul."

Prezentări similare


Publicitate de la Google