FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
ALFABETUL VESEL AL CLASEI PREGĂTITOARE
Advertisements

BUCĂTĂRIA SI DOTAREA ACESTEIA FACTORI DE CONFORT ÎN BUCĂTĂRIE
Povestea lui Moș Crăciun
Pentru copii si parinti
SUNĂ BIBLIA-N GLAS TARE, PE USCAT CA ŞI PE MARE; /:V-ADUNAŢI TOŢI, LAOLALTĂ, CERCETAŢI SCRIPTURA TOATĂ, VOI, VOI, VOI, FRAŢILOR!:/
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Încă din Preistorie, oamenii au călătorit pe apă sau pe uscat pentru a descoperi noi locuri.
IEPURELE ŞI BROASCA ŢESTOASĂ după Esop
Frunza Alcătuire şi funcţii.
Pentru prevenirea atacurilor cerebrale, bea ceai
„Ce este scris în lege? Cum citești în ea?”
:47:25 teste teste teste.
Reconstituirea cadrului legal și ceremonial al relației dintre Yahweh și Israel Exod 34:10-40:33.
ZILELE CREAȚIEI.
SEEDS (Școală Eficientă și Elevi Dedicați Sustenabilității)
TRADITII CULINARE DE CRACIUN
O reteta gustoasa pt. orice ocazie
Vechiul Testament Psalmi Psalmul 70 Al lui David..
APARATE ELECTRICE CASNICE
Ploaie la vreme 1. Cereţi de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie şi târzie! Domnul scoate fulgerele şi trimite ploaie; El dă omului pâinea şi dobitoacelor.
Mos Craciun.
Ai fost in Hristos impacandu-ma cu Tin’
EXOD 15:22 – 18:27 TESTUL ÎNCREDERII ÎN DUMNEZEU
1. De câte ori Domnul Ți-a vorbit. De câte ori a bătut La uşa ta
Psalmul 17 O cântare a lui David.
Capitolul 32 Elihu se mânie de tăcerea prietenilor lui Iov.
De ce sărbătorim Paştele
Grupele sanguine.
Evanghelia după Marcu Cap. 1 Cap. 2 Cine este Isus ?
RAPORT DE ACTIVITATE.
FOAIE Activități ale Asociației
Mă predau cu totul, Doamne, Vreau al Tău să fiu mereu
Aceasta este vestea bună Pe care noi o ascultăm Din cer şi pe pământ răsună Ce s-a-ntâmplat în Betleem.
1. În prezența Ta eu vin, Doamne ascult-al meu suspin
ŞASE OBICEIURI SÃNÃTOASE CARE NE ÎMBOLNÃVESC
Pregatirea de Paste Curatenia de Paste Scrieti o lista cu tot ce aveti de facut: curatarea covoarelor, bucatariei, baii,
Adolescenta Adolescenta 1905 Darascu Orgoliu 1905.
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
Colinde de Crăciun.
Există obiceiuri în viaţă, zilnic, care dăunează creierului, practic se distrug neuronii, diminuându-se simţitor cantitatea lor. Fără micul dejun Persoanele.
Le traditions culinaires en france
BUSUIOCUL 2016.
102. În drumeţie.
Nu prin număr vom învinge Scopul nu ni-l vom atinge Dacă Domnul nu e cu noi! Biruinţa este dată Celor ce smeriţi îl caută Şi se-ncred în El la nevoi.
C E R D O P I ….
1. Ca ucenicii-n Odaia de sus, Toţi să fim una, Cum Domnul ne-a spus
FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”
ÎMPREUNĂ ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ
1. Sfânt Sabat, Sfânt Sabat, Tu odihnă azi ne-ai dat; Ploaia Spiritului Sfânt, Se revarsă pe pământ; Azi e zi de Sabat Sfânt!
Cafetieră incorporabilă CVA 6805 Caracteristicile produsului
Harul de a fi parte la Evanghelie
Hristos a înviat!.
Haideţi spre patria cerească, Haideţi creştini spre Canaan,
CAMPANIE PENTRU EFICIENȚA ENERGETICĂ
Biruinţa prin Hristos.
“Invatatura fara gandire este munca pierduta,gandirea fara invatatura este periculoasa.” Confucius.
Şi frunzele s-au vestejit, Căci iată toamna a sosit
NU PĂCATUL TĂU ISUSE ŢI-A FOST GREU CĂCI N-AI AVUT /:CI AL NOST’ PĂCAT TE DUSE PENTRU LUME TE-A DURUT:/
GRUPA MICĂ BINECUVÂNTAREA GRUPELOR PENTRU O COMUNITATE MICI MARE.
1. Trăim momente sfinte De dulce părtășie, În care cerul parcă Coboară pe pământ, //: Mă-ntreb cu umilință De ce Isuse mie, Ai hotărât să-mi dărui Acest.
1/6 Doamne, viaţa mea Ţi-o dau, Pe deplin eu mă predau, Mă condu Tu, pas cu pas, Ziua, noaptea-n orice ceas. Nr. 106.
El este viața, E lumina, este domn Puterea care m-a Dezlegat de păcat Hristos e rugul aprins Văzut de moise El e iubirea Dăruită pe calvar.
ARBORII, SURSĂ DE OXIGEN ŞI DE MATERIE PRIMĂ.
Prezintă Citate din bucătărie.
Prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
Astăzi e marţi, 17 decembrie 2019
Transcriere de prezentare:

FOAIE a Asociației Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/ Rotterdam Nr. 3 Anul 1 26 Martie 2017 Rețete de post De la lume adunate și iarăși la lume date! Ciorbă de legume ceapă, 2 fire praz, pătrunjel rădăcină, păstârnac, țelină, morcov, ardei, păstăi de fasole, cartofi, dovlecel, orez (opțional), verdeață, bulion ulei, zeamă de lămâie/oțet, sare, piper Funcție de oala fiecăruia, cantitățile de legume pot fi mai mari sau mai mici! Tocăm legumele, le călim în 2-3 linguri de ulei cu puțină sare și capacul pus, până ce ceapa devine lucioasă. Amestecăm din când în când. Adăugăm apă, lăsăm să fiarbă și când morcovul și fasolea sunt pe jumătate fierte, punem ardeiul, dovlecelul și cartofii. Lăsăm să fiarbă, iar la sfârșit punem în oală 2-3 linguri de bulion și potrivim de sare, piper și acreală, pe urmă oprim focul și punem verdeața tocată. Dacă nu e suficient de deasă, se fierbe separat orez, se adaugă în oală și se mai dă un clocot. Abia după se pune verdeața. Ciorbă de pește   morcov, ceapă, albitură (țelină, păstârnac, pătrunjel rădăcină), ardei, verdeață, tocate mărunt pește zeamă de lămâie/oțet, ulei, bulion, sare, piper Legumele puse în oală, se călesc cu 2-3 linguri de ulei, sare și capacul pus, până ceapa devine lucioasă. Se adaugă apă. Lăsăm să fiarbă și când morcovul e fiert punem peștele. Se lasă până se ridică deasupra, atunci peștele este fiert. Se pun 1-2 linguri de bulion în tigaie cu 1-2 linguri de ulei, se încinge bine și se adaugă în oală. Se mai dă un clocot și se oprește focul. Se potrivește de sare, piper, acreală și verdeață. Se adaugă și orez, fiert separat, și se pune în oală cât este necesar. Poftă bună! Olimpia Gheorghe Supă cremă de morcov și păstârnac 2 persoane 2 păstârnaci, 2 morcovi, o ceapă ulei de măsline, piper, usturoi Sare, crutoane (opțional) Se fierb legumele în apă (un sfert legume, restul apă). Când sunt gata, se călesc câteva secunde piperul şi un cățel de usturoi în ulei de măsline şi se adaugă în oală. Se mai lasă să fiarbă 5 min împreună. La sfârșit se foloseşte mixerul vertical pentru a obține crema şi apoi se adaugă sare după gust. Se poate servi şi cu crutoane. Poftă bună! Maria-Monica Dorobanțu Tocăniță de legume cu ciuperci ceapă, morcov, păstârnac, ardei, ciuperci, tăiate 100 ml vin alb, 1 cană apă (cană de cafea mică) bulion și/sau roșii ulei, sare, piper, oregano, mărar Ceapa, morcovul, păstârnacul și ardeiul se pun în tigaie și se călesc în 2-3 linguri de ulei. Se pun și ciupercile, vinul și cana de apă. Se lasă să fiarbă și când sunt fierte se adaugă 1-2 linguri de bulion (se pot pune și roșii), se mai lasă 4-5 min și se oprește focul. Se condimentează cu sare, piper, oregano și mărar. PS: după cum se vede eu gătesc pe bază de bulion (pastă de tomate), mâncarea dobrogeana trebuie sa fie roșie! Olimpia Gheorghe

Cartofi dulci la tavă, cu mirodenii Nr. 3 26 Martie 2017 Cartofi dulci la tavă, cu mirodenii cartofi dulci tăiați felii mai groase sare, piper, oregano, usturoi (opțional) Cartofii tăiați se pun în tavă pe hârtie de copt, cu oregano, sare și dacă vă place și usturoi. Se dă la cuptor. Se verifică cu furculița ca, cartofii să fie suficient de moi. Te lingi pe degete! Poftă bună! Simona Constantinescu Colivă ,,grecească” 1 kg de coliva Moșii de primăvară (de mucenici) și parastasele din această perioadă amintesc de libațiunile1 făcute de grecii antici și de romani pentru morți și zeul Hades Pluto2 la venirea primăverii/revenirea Corei Persefona3 din infern pe pământ pentru 6 luni. În perioada Postului Mare, creștinii ortodocși facem în fiecare sâmbătă pomenirea morților, gândindu-ne la răposații noștri, pocăindu-ne și pregătindu-ne să sărbătorim Învierea Domnului, garanția învierii celor adormiți și a noastră! 300 g grâu biologic, prefiert 150 g nucă mărunțită la mână, 200 g migdale, curățate de pielița maronie (150 g se taie felii subțiri și se prăjesc un pic, restul se despică în 2, pe lungime, pentru decorat) 200 g susan, puțin prăjit și (odată răcit) râșnit 150 g stafide, boabele de la o rodie coapta și dulce. 50 g pătrunjel, tăiat subțire. 2 linguri praf scorțișoara, zahăr pudră, puțină sare Seara se fierbe grâul cca 20 min în apă cu puțină sare. După se lasă la umflat cam 10 min cu focul stins. Se scurge de apă într-o strecurătoare, apoi se ,,usucă” pe masă între două prosoape curate toată noaptea. Se pregătesc și nuca și migdalele (pielița se desface după fierbere în puțină apă cca 1 min), susanul, stafidele (spălate și uscate cu un prosop), boabele de rodie fără a le sfărâma, pătrunjelul spălat și tocat fără tije însă. Toate ingredientele se închid în recipiente să nu-și piardă aromele. Dimineața se pun într-un castron grâul fiert, nuca, migdalele prăjite, boabele de rodie, stafidele, ½ din susan, pătrunjelul și scorțișoara și se amestecă cu o lingură de lemn ușor. Se aranjează într-un castron potrivit dându-i o suprafață puțin bombată ce se acoperă bine cu restul de susan.