Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea"— Transcriere de prezentare:

1 Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
Studiul 22 Isprăvnicia creştină

2 „Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca
Isprăvnicia creştină De memorizat: „Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca nişte slujitori ai lui Hristos, şi ca nişte ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu,

3 Isprăvnicia creştină De memorizat: încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui." 1 Cor. 4,1.2.

4 Toate sunt ale lui Dumnezeu
Isprăvnicia creştină A. Toate sunt ale lui Dumnezeu

5 Al cui este pământul şi tot ce este pe el? Lev. 25:23
ţara este a Mea, iar voi sunteţi la Mine ca nişte străini şi venetici.

6 Al cui este pământul şi tot ce este pe el? Ps. 24:1
Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!

7 Al cui este pământul şi tot ce este pe el? Deut. 10:14
ale Domnului, Dumnezeului tău, sunt cerurile şi cerurile cerurilor, pământul şi tot ce cuprinde el.

8 Al cui este pământul şi tot ce este pe el? 1Cor. 10:26
Căci ,,al Domnului este pământul şi tot ce cuprinde el.

9 Cui a dat Domnul pământul? Ps. 115:16
Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor.

10 Care trebuie să fie concepţia creştinului referitoare la relaţia sa faţă de bunurile pământeşti? 1Cor. 4:1.2 Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca nişte slujitori ai lui Hristos, şi ca nişte ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu.

11 Care trebuie să fie concepţia creştinului referitoare la relaţia sa faţă de bunurile pământeşti? 1Cor. 4:1.2 Încolo, ce se cere dela ispravnici, este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.

12 Care trebuie să fie concepţia creştinului referitoare la relaţia sa faţă de bunurile pământeşti? 1Petru. 4:10 Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul, pe care l-a primit.

13 Dăruirea sistematică în Biblie
Isprăvnicia creştină B. Dăruirea sistematică în Biblie

14 Prin ce sistem de dăruire în V. T
Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Lev. 27:30 Orice zeciuială din pămînt, fie din roadele pământului, fie din rodul pomilor, este a Domnului; este un lucru închinat Domnului.

15 Prin ce sistem de dăruire în V. T
Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Gen. 28:20-22 Iacov a făcut o juruinţă, şi a zis: ,,Dacă va fi Dumnezeu cu mine ... dacă-mi va da pâine să mănânc şi

16 Prin ce sistem de dăruire în V. T
Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Gen. 28:20-22 haine să mă îmbrac,... piatra aceasta, pe care am pus-o ca stâlp de aducere aminte, va fi casa lui Dumnezeu,

17 şi Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da.
Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Gen. 28:20-22 şi Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da.

18 Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Mat. 23:23 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen,

19 Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Mat. 23:23 şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia;

20 Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Mat. 23:23 pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea (zecimile) să nu le lăsaţi nefăcute.

21 Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Evrei 7:8 Şi apoi aici, cei ce iau zeciuială, sunt nişte oameni muritori; pe când acolo, o ia cineva, despre care se mărturiseşte că este viu.

22 Cum a arătat ap. Pavel perpetuarea dăruirii sistematice şi în NT. 1Cor
Nu ştiţi că cei ce îndeplinesc slujbele sfinte, sunt hrăniţi din lucrurile dela Templu, şi că cei ce slujesc altarului, au parte dela altar?

23 Cum a arătat ap. Pavel perpetuarea dăruirii sistematice şi în NT. 1Cor
Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie.

24 Care să fie spiritul care să stea la baza credincioşiei creştinului
Care să fie spiritul care să stea la baza credincioşiei creştinului? 2Cor. 9:7 Fiecare să dea după cum a hotărît în inima lui: nu cu părere de rău, sau de silă, căci ,,pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu

25 Este mai ferice să dai decât să primeşti.
Care să fie spiritul care să stea la baza credincioşiei creştinului? Fapte 20:35 Este mai ferice să dai decât să primeşti.

26 O piatră de încercare a credincioşilor
Isprăvnicia creştină C. O piatră de încercare a credincioşilor

27 În ce L-au încercat israeliţii de pe vremuri pe Dumnezeu? Mal. 3:8
Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi? Dar voi întrebaţi: Cu ce Te-am înşelat? Cu zeciuielile şi darurile de mâncare.

28 Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Mal
Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor,

29 Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Mal
şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.

30 Petru i-a zis: ,,Anania, pentruce
Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Fapte 5:3.4 Petru i-a zis: ,,Anania, pentruce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt, şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?

31 Dacă n'o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai
Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Fapte 5:3.4 Dacă n'o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei?

32 Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Fapte 5:3.4
Cum s'a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N'ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.

33


Descărcați ppt "Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea"

Prezentări similare


Publicitate de la Google