Haine şi accesorii comestibile de Valer Pop 3.03.2010
Cei mai mari ciocolatieri şi patiseri ai Europei şi-au expus talentele artistice şi culinare la Noaptea Ciocolatei, eveniment găzduit anul acesta pentru a doua oară de China - ţara în care ciocolata nu are nimic de-a face cu cultura gastronomică locală. Tematica show-ului a fost "Opera".
Într-o atmosferă deja îndulcită de fântâni de ciocolată, telefoane mobile, statuete - toate din ciocolată, modelele au defilat pe podium îmbracate în rochii din şi cu ciocolată, numai bune de mâncat.
Le Salon du Chocolat este deja o tradiţie. Pentru prima dată acest gen de scpectaol a fost organizat la Paris, în anul 1994; şi de atunci la New York, Tokyo, Moscova şi Beijing (anul trecut). Tehnicile şi ingredientele speciale au asigurat piesele vestimentare să nu se topească pe corpul manechinelor.
Vestimentaţia realizată din ciocolată sau din diverse ambalaje ale acestui desert a fost vedeta Salonului de Ciocolată care a avut loc în Shanghai, China. Modelele au purtat corsete din ciocolată, accesorii realizate din acelaşi "material" dulce şi chiar pantofi comestibili. Între timp, în Germania, modelul Alena Gerber a pozat îmbracată într-o rochie din ciocolată, realizată de cofetăria Lambertz.
Frances Cooley, din Clifton, Bristol, un expert gastronomic a transpus în realitate una dintre cele mai adorabile fantezii feminine - pantofi şi genţi din ciocolată pură.