BUSUIOCUL 2016.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
LĂSAŢI COPILAŞII SĂ VINĂ LA MINE ACELOR CA EI VA FI ŢARA DE SUS LĂSAŢI COPILAŞII SĂ VINĂ LA MINE AŞA A ZIS ISUS.
Advertisements

Duhul Sfânt și darurile Lui
SUNĂ BIBLIA-N GLAS TARE, PE USCAT CA ŞI PE MARE; /:V-ADUNAŢI TOŢI, LAOLALTĂ, CERCETAŢI SCRIPTURA TOATĂ, VOI, VOI, VOI, FRAŢILOR!:/
Tare mi-ar plăcea Să fiu sfânt Doamne dă ca să pot fi
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
Încă din Preistorie, oamenii au călătorit pe apă sau pe uscat pentru a descoperi noi locuri.
„Ce este scris în lege? Cum citești în ea?”
ABATIA SAINT MICHEL-MINUNEA DIN LARGUL OCEANULUI
Este o Carte Sfântă Numită Biblia Ce trebuie iubită Din toată inima A fost și nu este Doar o simplă Carte Explică trecutul Și înțelesul a toate.
N-AM CUVINTE CA SĂ-ŢI SPUN CÂT EŞTI TU, DOAMNE, DE BUN TE-AI PLECAT SPRE MIN’ M-AI MÂNTUIT MI-AI LUAT POVARA GREA AI DUS-O LA GOLGOTA ŞI MI-AI DAT, ÎN.
Vechiul Testament Psalmi Psalmul 70 Al lui David..
Mos Craciun.
CÂND EŞTI SINGUR Studiul 4 pentru 27 aprilie 2019.
Psalmul 17 O cântare a lui David.
De ce sărbătorim Paştele
„EL VA ÎNTOARCE INIMILE...”
Evanghelia după Marcu Cap. 1 Cap. 2 Cine este Isus ?
Un fragment dintr-un proces
Mă predau cu totul, Doamne, Vreau al Tău să fiu mereu
Desfrânata Babilonului mistic.
Un vrăjmaș al credinciosului
Neprihănire, credință și faptele Legii Galateni 2:15-21
1. Pe pământ, Viaţa-i plină de-ncercări; Lupte, suferinţi, Și frământări; Dar avem, cu noi, Speranţa ce-a de sus. E Domnul Slavei, E Regele Isus!
1. Pe a mea cale 'Nainte mi-ai ieşit De mântuire, De viaţă mi-ai vorbit Nu credeam că-s vrednic eu Să-mi vorbească Dumnezeu, Să-mi dea iertare.
Ioan 20:11-23 Luați Duh Sfânt!.
1. În prezența Ta eu vin, Doamne ascult-al meu suspin
1. Eu, voios această viață Orișicând aș părăsi, Aș privi chiar Moartea-n față, Dacă Domnul ar dori, Că al Domnului meu sânge.
Sculaţi, căci Domnul vine Ca Rege şi-Mpărat
1. Caută-n Scriptură, Sfânta Scriptură, Să afli viaţa în Hristos, În ea stă Dreapta-nvăţătură, Tot ce e-n ea e de folos!
Te lăudăm cu adevărul sfânt
1. Liber de lege, Ce fericire
UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019.
UN CÂNTEC DE DRAGOSTE REGAL Studiul 6 pentru 11 Mai 2019.
Nu prin număr vom învinge Scopul nu ni-l vom atinge Dacă Domnul nu e cu noi! Biruinţa este dată Celor ce smeriţi îl caută Şi se-ncred în El la nevoi.
C E R D O P I ….
Ioan 13 Pentru mântuire e nevoie de un „scăldat” și de repetate „spălări ale picioarelor”
1. Sfânt Sabat, Sfânt Sabat, Tu odihnă azi ne-ai dat; Ploaia Spiritului Sfânt, Se revarsă pe pământ; Azi e zi de Sabat Sfânt!
Legendele trandafirului
Atâta vreme ai căutat Bătând la porţi străine Dar fericire n-ai aflat Şi-ai zis să n-am pe nimeni Dar când spre Domnul ai strigat Plângând în rugăciune.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
TINERII INTRE “DA” SI “NU”
Însa moartea Să-L ţina rob nu putea, Căci pedeapsa În locul nostru purta, Cel ce-a fost nevinovat, Isus Hristos a-nviat!
EVANGHELIA VEŞNICĂ Studiul 10 pentru 9 martie 2019.
1. Când viaţa ta-i Senină şi ceru-nseninat Adesea frate dragă, Poate c-ai uitat, Să-I mulţumeşti lui Isus, Priveşte-n jurul Tău Te-a binecuvântat Și.
El Greco pictor spaniol de origine greaca,(nascut în insula Creta, în 1541 ). Picturile sale, pe teme religioase, au o forta de expresie nebanuita. Muzica:
Zidiţi Casa! Eu Mă voi bucura de lucrul acesta şi voi fi proslăvit, zice Domnul Hagai 1:1-2:23.
Ea mângâieri dă în orice nevoi De când Isus a coborât la noi
Biruinţa prin Hristos.
Un cintec japonez faimos -Rimi Natsukawa –
O, ce valuri, de-ndurare Batjocorit, batjocorit, în locul meu
1. Copilaşii au fost aduşi, Pe braţe de-al lor părinţi În acest loc De închinare la Isus. Vrem ca să te-nduri acum, Mână peste ei să-ţi pui Şi din cer,
NU PĂCATUL TĂU ISUSE ŢI-A FOST GREU CĂCI N-AI AVUT /:CI AL NOST’ PĂCAT TE DUSE PENTRU LUME TE-A DURUT:/
Mesaje de.
2. Jertfa de miros Plăcut pe altarul Său Este-atunci Când mulţumirea //: O dai lui Dumnezeu. ://
1. Astăzi un copil Ni s-a născut, aleluia, S-a născut Mesia, După cum prorocii Au văzut, Într-o iesle-n paie În Iudeia,
În Isus eu Am un prieten Care sângele şi-a dat, Şi El astăzi mijloceşte Ca să fiu pe veci iertat.
1. Am auzit Că ai murit pe-o cruce Eu cred Isus Ce spui în Sfânta Carte //: Că pentru min’ Un păcătos Isuse Ai suferit ca să mă Scapi de moarte. ://
Viața din belșug în Hristos
1. O, ce Mântuitor Ce S-a jertfit, Să pot prin El Fi și eu mântuit, Cel care crede-n Fiul va primi Viață veșnică!
1. Sculaţi fraţi toţi Și capul sus, Zoriţi în pregătire
GRUPA MICĂ BINECUVÂNTAREA GRUPELOR PENTRU O COMUNITATE MICI MARE.
1. E iar Crăciun, Copiii vin la colindat
JUDECAREA BABILONULUI
Doctrina slujirii și a răsplătirii
Azi venim la altar Să rostim jurământul dragostei Cad flori din cer Cu lacrimi şoptite din înalt Ne zâmbesc şi îngerii În zborul lor Ei nu-nţeleg ce.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
1. De am să port A mea cruce Domnul meu Mă conduce Nici grijă N-am nici temere El m-ajută-mi dă putere.
Transcriere de prezentare:

BUSUIOCUL 2016

Originar din India, busuiocul a fost adus in Europa de negustorii arabi de condimente. Numele de busuioc vine din grecescul Basilikon/Basileus care inseamna rege sau regal. Se spune ca busuiocul crestea in locul in care imparateasa Elena a descoperit crucea pe care fusese rastignit Isus. In momentul in care a cules planta si a vazut crucea Mantuitorului, imparateasa ar fi spus: Sa fie , Doamne, busuiocul mereu legat de cruce si unde este cruce sa fie si busuioc.

In India, planta este considerata sacra, iar indienii se sfiiesc sa o atinga. Multe superstitii sunt legate de busuioc. In antichitate se credea ca o frunza de busuioc pusa sub un vas, se transforma intr-un scorpion. Mai rau, se spunea ca daca miroseai busuioc, iti aparea negresit in creier un scorpion!

Salomeea a pus capul lui Ioan Botezatorul intr-un vas plin cu busuioc, pentru a acoperi mirosul de descompunere. In Italia, in schimb, busuiocul era considerata iarba dragostei. In alte tari mediteraneene, busuiocul presarat pe jos avea darul de a purifica o casa. Cadoul constand dintr-un ghiveci cu busuioc era semn de noroc si prosperitate pentru cei care se mutau intr-o casa noua. Deseori busuiocul este asociat cu focul si planeta Jupiter, fiind considerat ca o sursa de purificare si protectie.

In magie, busuiocul este folosit pentru diverse farmece si vraji In magie, busuiocul este folosit pentru diverse farmece si vraji. De altfel, in Enciclopedia ierburilor magice, Scott Cunningham spunea ca frunzele de busuioc puse pe carbuni incinsi iti arata viitorul in casatorie. In folclorul romanesc se crede ca busuiocul a aparut din lacrimile Maicii Domnului sau din sangele picurat de pe cruce de Isus.

Busuiocul are o puternica valenta religioasa, in special in tarile crestin-ortodoxe, fiind considerata o planta sacra inca din vremea romanilor. Sfintirea apei in biserica se face cu ajutorul busuiocului. La fel si alungarea spiritelor rele sau sfintirea locurilor sau obiectelor se face tot cu ajutorul busuiocului.

Miroase a busuioc, de Bobotează Veniţi creştini cu mic, cu mare Aprindeţi candela ce ne veghează Şi în această sfântă sărbătoare. Miroase a busuioc – Popasuri populare romanesti

In multe zone din Grecia, busuiocul este peste tot In multe zone din Grecia, busuiocul este peste tot. In ghivece mari pe strada sau in jurul bisericilor si manastirilor, la ferestrele caselor, in restaurante.

Regele mirodeniilor din bucatarie

S F A R S I T ANGI IMAGINI SI INFORMATII DE PE NET