HALLSTATT.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
ALFABETUL VESEL AL CLASEI PREGĂTITOARE
Advertisements

Povestea lui Moș Crăciun
Vasile Alecsandri Boris Crăciun Călin Gruia
Împrumuturile. Neologismele – Recapitulare
A fost odată o fetiţă căreia i se spunea Norişor pentru că privea mereu norii.
CUM DUMNEZEULUI AM SUPRAVIETUIT COPILARIEI NOASTRE?
1826 Prima fotografie din lume.
India.
MARCO POLO.
REGULAMENTUL MICULUI ECOLOGIST
10 cei mai faimosi copaci lume. 10 cei mai faimosi copaci lume.
A n i m a l e P R I E T E N E = 04 =.
Duminica a V-a din Postul Mare
ZILELE CREAȚIEI.
BISERICI DIN LEMN de Valer Pop Bibliografie:
In sfârşit o veste bună ...si prea târziu nu-i niciodată!
N-o să-ți vină să crezi că aceste imagini sunt reale
ABATIA SAINT MICHEL-MINUNEA DIN LARGUL OCEANULUI
DELTA DUNĂRII.
Sound ON Click!.
Palatul Quirinal.
Marele maestru - natura. Fenomene care sfideaza realul.
CEI MAI FAIMOSI COPACI DIN LUME
Școala parteneră, Åkraskolan, Sala
Un templu budist construit din sticle, în Thailanda.
LAS VEGAS HOTELURI Hotelurile-cazinouri din Las Vegas sunt tematice şi recrează ambianţa şi decoraţiunile originale..
De ce sărbătorim Paştele
PORTMEIRION - LOCUL EXOTIC DIN TARA GALILOR
Cuibul randunicii Castel în stil neo-gotic. Construit în la ordinul baronului german Steinhel.
VIATA... in pasi de VALS By GRETA.
Lucruri inedite.
GENEVA Elvetia Geneva (în franceză Genève, în germană Genf) este un oraș elvețian situat în extremitatea vestică a țării, capitală a cantonului cu același.
Sc.Valea Mare- Stefanesti , Arges
Care este peştera cea mai frumoasă din România ?
Pregatirea de Paste Curatenia de Paste Scrieti o lista cu tot ce aveti de facut: curatarea covoarelor, bucatariei, baii,
PESTI OSOSI.
Un templu budist construit din sticle, în Thailanda.
Oslo-capitala Norvegiei
Câinele CREDINŢA.
Atmosfera planetei Terra
GRADINILE MIRABELL.
Geometria şi algebra sunt două surori?
Your Text Here STIATI CA un component esential
Harul de a fi parte la Evanghelie
S-a deschis poarta către cel mai mare parc
Cipru Insula Afroditei.
ARCUL DE TRIUMF de Valer Pop Bibliografie:
pestera Red Flute China
El Greco pictor spaniol de origine greaca,(nascut în insula Creta, în 1541 ). Picturile sale, pe teme religioase, au o forta de expresie nebanuita. Muzica:
ISTANBUL Oras imens, foarte populat, cu o pozitie geografica exceptionala, este situat pe ambele maluri ale Cornului de Aur, (mic golf adanc de pe malul.
DELTA DUNARII.
Duminica a III-a din Postul Mare
Baden şi pădurea Vienei.
prof. Valer Pop Şc.Gen.”Enea Grapini” Şanţ, Bistriţa-Năsăud
Geometrie clasa a VII-a
„PE CĂRĂRI DE MUNTE” – VIZITĂ DE STUDIU
2016 RUSALKA.
Veneţia, canale îngheţate
Kalokagathia 18 DECEMBRIE 2007
Cele 7 minuni ale lumii antice
Toamna in pictura 2010 Romania Wonderful places.
INTRARE LIBERĂ Joi 23 mai 2013, ora 18.00
Transcriere de prezentare:

HALLSTATT

LACUL HALLSTATTERSEE

Hallstatt este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase si pitoresti locuri din lume. Oraselul Hallstatt se afla in provincia Salzkammergut, pe malul stang al lacului Hallstattersee. Acesta este un lac relativ mic – 8 km lungime si 2km latime – cu apele intunecate si marginit de munti. Expertii spun ca ‘hall’ insemna sare in limba celta, iar civilizatia din Epoca Fierului dezvoltata aici de catre celti a fost ‘botezata’ cu numele Hallstatt. Pana in anul 1890, cand s-a construit primul drum catre minele de sare, minereul era adus pana in localitatile din vale cu barcile, printr-un canal ingust, partial acoperit de munte. In ciuda acestui inconvenient, sapaturile arheologice au dovedit ca in zona inalta, in pesterile din munte, a existat una dintre cele mai vechi comunitati europene, unele obiecte de fierarie datand de acum peste 7.000 de ani. Analizand modelul armelor si al obiectelor de lut, arheologii au stabilit ca oamenii Culturii Hallstatt erau foarte priceputi si aveau reale preocupari artistice.

HELLBRUNN

Castelul, cu gradinile si fantanile sale arteziene, a fost timp de secole resedinta episcopala. Construit in stil baroc ,palatul a fost ridicat intre anii 1613 si 1615. Datorita gradinilor sale, dar si arhitecturii autentice, Hellbrun reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Salzburgului.

Castelul Hellbrunn sau Palatului Hellbrunn (Palatul Placerii) este de forma rectangulara cu doua pavilioane in coltul din fata. Cele trei etaje sunt departajate pe fatada de asa numitele decoratiuni "Kordongesimse". O alee foarte lunga leaga Hellbrunn de orasul Salzburg. Scara dubla de la intrare duce la poarta principala de la Castelul Hellbrunn. Sub scara se gaseste o fantana grotto de Santino Solari. La primul etaj al Palatului Hellbrunn se gasesc "Camerele Printului" – Fürstenzimmer. Aceasta parte a fost decorata de Arsenio Mascagni in 1615. Italianul a pictat peretii si tavanul cu scene diverse si cu 12 Cezari de aur. Intr-un mod asemanator, Mascagni a pictat camera octogonala "Musikzimmer" sau “Octagon”, un salon dedicat muzicii, care se invecineaza cu Fürstenzimmer. In fata Palatului Hellbrunn, veti gasi "Ehrenhof" (curtea de onoare), o curte care se largeste tot mai mult pe masura ce va apropiati de palat. "Ziergarten" sau Gradina Placerii din spatele Palatului Hellbrunn a fost inaugurata in secolul al 17-lea. Centrul gradinii este marcat printr-un iaz unde se gaseste si o mica insula rectangulara. Aranjamentele florale initiale erau in stil baroc dar mai tarziu au fost schimbate in mod repetat. Doua obeliscuri din partea de vest a grandinilor este mai tot ce-a ramas din design-ul initial din 1730.

Faima Palatului Hellbrunn a fost data de aceste gradini si de fantanile ce se gasesc aici. In parc se gasesc puturi, fantani, iazuri, cinci grote artificiale, sculpturi si statui. Intreaga zona din jurul Castelului Hellbrunn este un fel de Disneyland Baroc, creat cu unicul scop de a il bucura pe bogatul Print Arhiepiscop de Salzburg si pe oaspetii sai.

Arhiepiscopului Sittikus îi plăcea să se joace Arhiepiscopului Sittikus îi plăcea să se joace.În marele parc alăturat castelului apa avea rolul de a amuza punând în funcţiune mecanisme ingenioase. Invitaţii aşezaţi la o masă pe bănci de piatră, la o masă lungă, aveau surpriza ca la un semn al gazdei apa să ţâşnească din scaune sau din pardoseală. Apa stropeşte şi la ieşirea din grote, clipoceşte în fântâni,în bazine cu peşti. Neptun, tritoni,foci din piatră, se oglindesc în undele înfiorate de vânt. Statui înfăţişând personaje sau zei Dionisos,Diana,Perseu, Poseidon, populează grote. Pe lângă copacii bătrâni apar gnomi de piatră, omuleţi ciudaţi,din folclorul germanic.Apa acţionează un teatru mecanic ce înfăţişează un oras în miniatură cu meşteşugarii săi şi oameni obişnuiţi în activităţi cotidiene;o monedă pune în mişcare o lume mică dar activă.

PARCUL HELLBRUNN

Gradina zoologica din Salzburg este situata pe muntele Hellbrunn, langa castelul cu acelasi nume. Animalele sunt libere si par fericite; traiesc impreuna, mai multe specii, au spatii vaste in care pot alerga in voie. Curatenia este impecabila, grija pentru animale este impresionanta.

JULIO IGLESIAS - AQUA DULCE,AQUA SALA STELA ROMAN