Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Noua Generație Când și cum se face predarea de stafeta?
Advertisements

LĂSAŢI COPILAŞII SĂ VINĂ LA MINE ACELOR CA EI VA FI ŢARA DE SUS LĂSAŢI COPILAŞII SĂ VINĂ LA MINE AŞA A ZIS ISUS.
Numeri O nouă şansă Dezastru Sărbătoare.
Vechiul Testament în Noul Testament
Duhul Sfânt și darurile Lui
PROFEȚIA ȘI SCRIPTURA Studiul 10 pentru 3 iunie 2017.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
DE LA INTRAREA TRIUMFALĂ LA RĂSTIGNIRE
Dragostea e din Dumnezeu Şi ne-a arătat-o Prin Fiul Său Ce S-a jertfit şi s-a dăruit Pentru noi, la fel Să faceţi şi voi.
„Ce este scris în lege? Cum citești în ea?”
Reconstituirea cadrului legal și ceremonial al relației dintre Yahweh și Israel Exod 34:10-40:33.
Vechiul Testament Psalmi Psalmul 70 Al lui David..
Studiul 10 pentru 8 Iunie 2019 MOMENTE DE TULBURARE.
Ploaie la vreme 1. Cereţi de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie şi târzie! Domnul scoate fulgerele şi trimite ploaie; El dă omului pâinea şi dobitoacelor.
David.
PERIOADA CÂND COPIII SUNT ACASĂ
„CE AU VĂZUT ÎN CASA TA?” Studiul 12, pentru 22 Iunie 2019.
EXOD 15:22 – 18:27 TESTUL ÎNCREDERII ÎN DUMNEZEU
CÂND EŞTI SINGUR Studiul 4 pentru 27 aprilie 2019.
Exod Încrederea în Domnul se testează și se dovedește în situațiile de criză.
Capitolul 32 Elihu se mânie de tăcerea prietenilor lui Iov.
„EL VA ÎNTOARCE INIMILE...”
Evanghelia după Marcu Cap. 1 Cap. 2 Cine este Isus ?
Să vină-ncercări de-orice fel, “Fericit, fericit sunt cu El!”
1. Dacă îl ai Deplin pe Isus Lipsă de nimic nu duci Ai tot ce vrei Aici şi-n cer sus Depinde cum Pe drum te duci.
31 Decembrie 2017 De unde și încotro?.
Nu ți-a fost prieten duhul lumii Te-a amânat de azi pe mâin’
Un vrăjmaș al credinciosului
Neprihănire, credință și faptele Legii Galateni 2:15-21
Cum să transmitem valorile generației următoare
SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018
Aceasta este vestea bună Pe care noi o ascultăm Din cer şi pe pământ răsună Ce s-a-ntâmplat în Betleem.
Ioan 20:11-23 Luați Duh Sfânt!.
1. În prezența Ta eu vin, Doamne ascult-al meu suspin
1. Eu, voios această viață Orișicând aș părăsi, Aș privi chiar Moartea-n față, Dacă Domnul ar dori, Că al Domnului meu sânge.
Sculaţi, căci Domnul vine Ca Rege şi-Mpărat
1. Caută-n Scriptură, Sfânta Scriptură, Să afli viaţa în Hristos, În ea stă Dreapta-nvăţătură, Tot ce e-n ea e de folos!
Gabriel Garcia Marquez
Untdelemnul cel binemirositor
UN CÂNTEC DE DRAGOSTE REGAL Studiul 6 pentru 11 Mai 2019.
CEI 4 CĂLĂREŢI din APOCALIPSA.
REVENIREA GLORIOASĂ a lui HRISTOS.
C E R D O P I ….
1. Ce har, ce iubire În Tine găsesc Ce daruri mărețe Din Tine primesc Ce liniște sfântă În suflet îmi dai Comori nesfârșite Ce doar Tu le ai.
Ioan 13 Pentru mântuire e nevoie de un „scăldat” și de repetate „spălări ale picioarelor”
1. Sfânt Sabat, Sfânt Sabat, Tu odihnă azi ne-ai dat; Ploaia Spiritului Sfânt, Se revarsă pe pământ; Azi e zi de Sabat Sfânt!
Atâta vreme ai căutat Bătând la porţi străine Dar fericire n-ai aflat Şi-ai zis să n-am pe nimeni Dar când spre Domnul ai strigat Plângând în rugăciune.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
Harul de a fi parte la Evanghelie
EVANGHELIA VEŞNICĂ Studiul 10 pentru 9 martie 2019.
1. Fericit e omul Ce stă la Izvor, El e ca Pomul, Pomul Roditor
Credința în Isus IOAN 1-12.
Zidiţi Casa! Eu Mă voi bucura de lucrul acesta şi voi fi proslăvit, zice Domnul Hagai 1:1-2:23.
Biruinţa prin Hristos.
2. Jertfa de miros Plăcut pe altarul Său Este-atunci Când mulţumirea //: O dai lui Dumnezeu. ://
1. Cu cine aş putea să te asemăn Cu cine aş putea ca să te schimb Căci ce fiinţă ar mai fi sub soare Să se jertfească Cum Tu Te-ai jertfit Și cine ar.
Viața din belșug în Hristos
„IATĂ, EU FAC TOATE LUCRURILE NOI.”
CREAȚIA LUI DUMNEZEU Studiul 1, pentru 6 Iulie 2019.
GRUPA MICĂ BINECUVÂNTAREA GRUPELOR PENTRU O COMUNITATE MICI MARE.
JUDECAREA BABILONULUI
Sabatul, O zi a libertății
Doctrina slujirii și a răsplătirii
Viaţă creştinească Plină de elan Frumuseţe, Daruri toate câte am Le închin de a pururi Pentru Dumnezeu. De viaţa mea dispune, Domnul meu!
K U W E I T 7 ianuarie 2007.
Transcriere de prezentare:

Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea Studiul 22 Isprăvnicia creştină

„Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca Isprăvnicia creştină De memorizat: „Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca nişte slujitori ai lui Hristos, şi ca nişte ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu,

Isprăvnicia creştină De memorizat: încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui." 1 Cor. 4,1.2.

Toate sunt ale lui Dumnezeu Isprăvnicia creştină A. Toate sunt ale lui Dumnezeu

Al cui este pământul şi tot ce este pe el? Lev. 25:23 ţara este a Mea, iar voi sunteţi la Mine ca nişte străini şi venetici.

Al cui este pământul şi tot ce este pe el? Ps. 24:1 Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc!

Al cui este pământul şi tot ce este pe el? Deut. 10:14 ale Domnului, Dumnezeului tău, sunt cerurile şi cerurile cerurilor, pământul şi tot ce cuprinde el.

Al cui este pământul şi tot ce este pe el? 1Cor. 10:26 Căci ,,al Domnului este pământul şi tot ce cuprinde el.

Cui a dat Domnul pământul? Ps. 115:16 Cerurile sunt ale Domnului, dar pământul l-a dat fiilor oamenilor.

Care trebuie să fie concepţia creştinului referitoare la relaţia sa faţă de bunurile pământeşti? 1Cor. 4:1.2 Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca nişte slujitori ai lui Hristos, şi ca nişte ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu.

Care trebuie să fie concepţia creştinului referitoare la relaţia sa faţă de bunurile pământeşti? 1Cor. 4:1.2 Încolo, ce se cere dela ispravnici, este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.

Care trebuie să fie concepţia creştinului referitoare la relaţia sa faţă de bunurile pământeşti? 1Petru. 4:10 Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul, pe care l-a primit.

Dăruirea sistematică în Biblie Isprăvnicia creştină B. Dăruirea sistematică în Biblie

Prin ce sistem de dăruire în V. T Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Lev. 27:30 Orice zeciuială din pămînt, fie din roadele pământului, fie din rodul pomilor, este a Domnului; este un lucru închinat Domnului.

Prin ce sistem de dăruire în V. T Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Gen. 28:20-22 Iacov a făcut o juruinţă, şi a zis: ,,Dacă va fi Dumnezeu cu mine ... dacă-mi va da pâine să mănânc şi

Prin ce sistem de dăruire în V. T Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Gen. 28:20-22 haine să mă îmbrac,... piatra aceasta, pe care am pus-o ca stâlp de aducere aminte, va fi casa lui Dumnezeu,

şi Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da. Prin ce sistem de dăruire în V.T. a arătat Dumnezeu dreptul Său de proprietate asupra bunurilor copiilor Lui? Gen. 28:20-22 şi Îţi voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da.

Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Mat. 23:23 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen,

Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Mat. 23:23 şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia;

Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Mat. 23:23 pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea (zecimile) să nu le lăsaţi nefăcute.

Cugetă asupra următoarelor texte, care dovedesc că sistemul zecimii a rămas valabil şi în N.T.: Evrei 7:8 Şi apoi aici, cei ce iau zeciuială, sunt nişte oameni muritori; pe când acolo, o ia cineva, despre care se mărturiseşte că este viu.

Cum a arătat ap. Pavel perpetuarea dăruirii sistematice şi în NT. 1Cor Nu ştiţi că cei ce îndeplinesc slujbele sfinte, sunt hrăniţi din lucrurile dela Templu, şi că cei ce slujesc altarului, au parte dela altar?

Cum a arătat ap. Pavel perpetuarea dăruirii sistematice şi în NT. 1Cor Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie.

Care să fie spiritul care să stea la baza credincioşiei creştinului Care să fie spiritul care să stea la baza credincioşiei creştinului? 2Cor. 9:7 Fiecare să dea după cum a hotărît în inima lui: nu cu părere de rău, sau de silă, căci ,,pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu

Este mai ferice să dai decât să primeşti. Care să fie spiritul care să stea la baza credincioşiei creştinului? Fapte 20:35 Este mai ferice să dai decât să primeşti.

O piatră de încercare a credincioşilor Isprăvnicia creştină C. O piatră de încercare a credincioşilor

În ce L-au încercat israeliţii de pe vremuri pe Dumnezeu? Mal. 3:8 Se cade să înşele un om pe Dumnezeu, cum Mă înşelaţi voi? Dar voi întrebaţi: Cu ce Te-am înşelat? Cu zeciuielile şi darurile de mâncare.

Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Mal Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor,

Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Mal şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor, şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.

Petru i-a zis: ,,Anania, pentruce Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Fapte 5:3.4 Petru i-a zis: ,,Anania, pentruce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt, şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?

Dacă n'o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Fapte 5:3.4 Dacă n'o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei?

Zecimea este piatra de încercare a propriei noastre credincioşii: Fapte 5:3.4 Cum s'a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N'ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.