PORTMEIRION - LOCUL EXOTIC DIN TARA GALILOR

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
de Liviu Rebreanu Roman
Advertisements

CUM DUMNEZEULUI AM SUPRAVIETUIT COPILARIEI NOASTRE?
Pălării bizare la Royal Ascot 2010 derulare automată.
10 cei mai faimosi copaci lume. 10 cei mai faimosi copaci lume.
Proiect Erasmus+ (KA1)- „STUDENT TALENT BANK” FR01-KA aprilie 2019, Leeuwarden, Olanda   Inspector școlar general -prof. dr. Genoveva.
A n i m a l e P R I E T E N E = 04 =.
Gretchen Röehrs Director de creație și creator de moda Gretchen ROEHRS are un cont Instagram care combină o dragoste pentru alimente și stil, făcându-ne.
LA MULTI ANI.
In sfârşit o veste bună ...si prea târziu nu-i niciodată!
Mozaic cultural.
ABATIA SAINT MICHEL-MINUNEA DIN LARGUL OCEANULUI
MODELE USI PVC 100% MADE IN GERMANY.
Publicitatea in cadrul societatii S.C.CLADI S.R.L
PROIECTUL EUROPEAN “ENDURANCE”
Idei de afaceri si Modele de management:
Sound ON Click!.
CONCURSUL NATIONAL DE PIAN MUSICA MUNDI
Palatul Quirinal.
ZIUA PORŢILOR DESCHISE,
CEI MAI FAIMOSI COPACI DIN LUME
PROIECT DE COOPERARE Măsura 421
LAS VEGAS HOTELURI Hotelurile-cazinouri din Las Vegas sunt tematice şi recrează ambianţa şi decoraţiunile originale..
De ce sărbătorim Paştele
Cuibul randunicii Castel în stil neo-gotic. Construit în la ordinul baronului german Steinhel.
Formata la sfarsitul ultimei ere glaciare, acum aproximativ de ani, cascada Minnehaha (Minnehaha Falls, din statul Minnesota, SUA) ar fi fost poate.
VILA DIODATI - LOCUL IN CARE S-A NASCUT ROMANUL DE GROAZA MODERN
Biroul Prezidiului Academiei Române
LIMBAJUL FLORILOR În secolul al XVII-lea, Regele Charles al II-lea al Suediei aducea din Persia în Europa arta limbajului florilor. Un buchet de flori.
FEMEIA DIN UMBRA 2017.
HALLSTATT.
GARDIENII TIMPULUI.
CENTRUL NAŢIONAL DE INFORMARE ŞI PROMOVARE
Literatura Clasica.
BENJAMIN SHINE - TULLE PORTRAITS
Piata imobiliara intre oportunitati si riscuri
Un nou tip de consumator? Tendinte si preferinte
Prof. univ. dr. DORIN MITRUŢ
BUSUIOCUL 2016.
GRADINILE MIRABELL.
Status EUGA in cifre Ce reprezinta EUGA?
Săptămâna Europeană a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii
Rolul valorilor culturale în dezvoltarea vieţii comunitare
CELE MAI SCUMPE OBIECTE DIN LUME de Valer Pop Bibliografie:
STRATEGII DE DEZVOLTARE ALE MARILOR LANTURI DE RETAIL IN ROMANIA
Implicarea în procesul de formare profesională a Patronatului Român din Industria de morărit și panificație - Rompan Dr. ing. Daniela Voica – Director.
pestera Red Flute China
Despre AGRO PITEȘTI De ce un Târg dedicat agriculturii la Pitești?...
El Greco pictor spaniol de origine greaca,(nascut în insula Creta, în 1541 ). Picturile sale, pe teme religioase, au o forta de expresie nebanuita. Muzica:
România şi migranţii 12 iunie 2014.
Poduri uimitoare in China
Anexa 1 Studiu de audienţă
Baden şi pădurea Vienei.
Google Earth – vedere Hotel Savoy, Statiunea Mamaia
TATUAJUL şi RISCURILE LUI
„PE CĂRĂRI DE MUNTE” – VIZITĂ DE STUDIU
Veneţia, canale îngheţate
Cele 7 minuni ale lumii antice
CERCETASIA ESTE ALTFEL! ESTE UN MOD DE VIATA!
Transcriere de prezentare:

PORTMEIRION - LOCUL EXOTIC DIN TARA GALILOR

Este considerat cel mai colorat loc din lume, iar galezii sustin ca este si cel mai frumos. Portmeirion este o statiune turistica din Gwynedd, North Wales (Marea Britanie). A fost conceputa si construita de Sir Clough Williams-Ellis, intre anii 1925 – 1975, in stil italian. Designerul galez a respins mereu ideea ca s-ar fi inspirat din arhitectura orasului Portofino, de pe Riviera italiana, mentionand ca mai mult a dorit sa aduca un omagiu atmosferei mediteraneene. Totusi, uneori, el recunostea ca satele pescaresti italiene l-au impresionat puternic. Sir Williams-Ellis a incorporat in proiectul sau cladirile abandonate sau aflate in ruina, aducand astfel un suflu nou in stilul arhitectonic de la sfarsitul secolului 20. Sir Clough Williams – Ellis (1883- 1978)

Castelul Deudraeth

Cladirea principala a hotelului si cabanele se disting in mod deosebit Cladirea principala a hotelului si cabanele se disting in mod deosebit. In 1931, Sir Williams – Ellis a cumparat de la unchiul sau conacul victorian crenelat – Castell Deudraeth, cu scopul de a-l incorpora in complexul hotelier, dar razboiul si ce a urmat dupa el, l-au impiedicat sa-si realizeze planurile. Castelul a fost deschis turismului abia in 2001. In prezent, Portmeirion este administrat de un trust de caritate si este prezentat drept o statiune turistica ce ofera cazare intr-un hotel ultra-modern dar si in cladiri sau camere de oaspeti in regim de self-catering. Acestora li se mai adauga cateva magazine, o cofetarie, o ceainarie si un restaurant. Turistii vin in numar mare atrasi de frumusetea locului, dar si de coloritul peisajului arhitectonic, unic in Anglia.

Tara Galilor este recunoscuta pentru miturile si legendele sale Tara Galilor este recunoscuta pentru miturile si legendele sale. De altfel, simbolul national este dragonul – o fiara din mitologie, ce starneste si acum groaza! Practic, fiecare munte, rau, loc, sat sau ferma are in spate o legenda. Galezii iubesc legendele si povestile si asta se vede peste tot in aceasta regiune britanica. Deci, Portmeirion, locul cel mai exotic din Anglia, este o legenda devenita realitate, iubita de galezi si nu numai de ei. De-a lungul anilor, Portmeirion a fost sursa de inspiratie pentru scriitori si producatori de seriale de televiziune si show-uri. Periodic aici se organizeaza festivaluri si evenimente care atrag numerosi turisti.

Ceramica de Portmeirion este bine cunoscuta in toata lumea. Fabrica a fost infiintata de fiica lui Sir Williams-Ellis, Susan, in 1960, dupa ce a achizitionat o firma de decorare a ceramicii in Stoke-on-Trent, leaganul industriei de profil din Anglia. In 1972 au lansat gama Botanic Garden, devenind un nume in materie. Prestigiul grupului Portmeirion a crescut si mai mult dupa ce, in 2009, acesta a achizitionat Royal Worcester si Spade, doua marci de renume.

S F A R S I T ANGI IMAGINI SI INFORMATII DE PE NET MUZICA - Dacw Hghariad - Welsh folk Song 2017