Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

HALLSTATT.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "HALLSTATT."— Transcriere de prezentare:

1 HALLSTATT

2 LACUL HALLSTATTERSEE

3

4

5

6

7 Hallstatt este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase si pitoresti locuri din lume. Oraselul Hallstatt se afla in provincia Salzkammergut, pe malul stang al lacului Hallstattersee. Acesta este un lac relativ mic – 8 km lungime si 2km latime – cu apele intunecate si marginit de munti. Expertii spun ca ‘hall’ insemna sare in limba celta, iar civilizatia din Epoca Fierului dezvoltata aici de catre celti a fost ‘botezata’ cu numele Hallstatt. Pana in anul 1890, cand s-a construit primul drum catre minele de sare, minereul era adus pana in localitatile din vale cu barcile, printr-un canal ingust, partial acoperit de munte. In ciuda acestui inconvenient, sapaturile arheologice au dovedit ca in zona inalta, in pesterile din munte, a existat una dintre cele mai vechi comunitati europene, unele obiecte de fierarie datand de acum peste de ani. Analizand modelul armelor si al obiectelor de lut, arheologii au stabilit ca oamenii Culturii Hallstatt erau foarte priceputi si aveau reale preocupari artistice.

8

9

10

11

12

13

14

15

16 HELLBRUNN

17 Castelul, cu gradinile si fantanile sale arteziene, a fost timp de secole resedinta episcopala. Construit in stil baroc ,palatul a fost ridicat intre anii 1613 si Datorita gradinilor sale, dar si arhitecturii autentice, Hellbrun reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Salzburgului.

18 Castelul Hellbrunn sau Palatului Hellbrunn (Palatul Placerii) este de forma rectangulara cu doua pavilioane in coltul din fata. Cele trei etaje sunt departajate pe fatada de asa numitele decoratiuni "Kordongesimse". O alee foarte lunga leaga Hellbrunn de orasul Salzburg. Scara dubla de la intrare duce la poarta principala de la Castelul Hellbrunn. Sub scara se gaseste o fantana grotto de Santino Solari. La primul etaj al Palatului Hellbrunn se gasesc "Camerele Printului" – Fürstenzimmer. Aceasta parte a fost decorata de Arsenio Mascagni in Italianul a pictat peretii si tavanul cu scene diverse si cu 12 Cezari de aur. Intr-un mod asemanator, Mascagni a pictat camera octogonala "Musikzimmer" sau “Octagon”, un salon dedicat muzicii, care se invecineaza cu Fürstenzimmer. In fata Palatului Hellbrunn, veti gasi "Ehrenhof" (curtea de onoare), o curte care se largeste tot mai mult pe masura ce va apropiati de palat. "Ziergarten" sau Gradina Placerii din spatele Palatului Hellbrunn a fost inaugurata in secolul al 17-lea. Centrul gradinii este marcat printr-un iaz unde se gaseste si o mica insula rectangulara. Aranjamentele florale initiale erau in stil baroc dar mai tarziu au fost schimbate in mod repetat. Doua obeliscuri din partea de vest a grandinilor este mai tot ce-a ramas din design-ul initial din 1730.

19 Faima Palatului Hellbrunn a fost data de aceste gradini si de fantanile ce se gasesc aici. In parc se gasesc puturi, fantani, iazuri, cinci grote artificiale, sculpturi si statui. Intreaga zona din jurul Castelului Hellbrunn este un fel de Disneyland Baroc, creat cu unicul scop de a il bucura pe bogatul Print Arhiepiscop de Salzburg si pe oaspetii sai.

20 Arhiepiscopului Sittikus îi plăcea să se joace
Arhiepiscopului Sittikus îi plăcea să se joace.În marele parc alăturat castelului apa avea rolul de a amuza punând în funcţiune mecanisme ingenioase. Invitaţii aşezaţi la o masă pe bănci de piatră, la o masă lungă, aveau surpriza ca la un semn al gazdei apa să ţâşnească din scaune sau din pardoseală. Apa stropeşte şi la ieşirea din grote, clipoceşte în fântâni,în bazine cu peşti. Neptun, tritoni,foci din piatră, se oglindesc în undele înfiorate de vânt. Statui înfăţişând personaje sau zei Dionisos,Diana,Perseu, Poseidon, populează grote. Pe lângă copacii bătrâni apar gnomi de piatră, omuleţi ciudaţi,din folclorul germanic.Apa acţionează un teatru mecanic ce înfăţişează un oras în miniatură cu meşteşugarii săi şi oameni obişnuiţi în activităţi cotidiene;o monedă pune în mişcare o lume mică dar activă.

21

22

23

24 PARCUL HELLBRUNN

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35 Gradina zoologica din Salzburg este situata pe muntele Hellbrunn, langa castelul cu acelasi nume. Animalele sunt libere si par fericite; traiesc impreuna, mai multe specii, au spatii vaste in care pot alerga in voie. Curatenia este impecabila, grija pentru animale este impresionanta.

36

37 JULIO IGLESIAS - AQUA DULCE,AQUA SALA
STELA ROMAN

38


Descărcați ppt "HALLSTATT."

Prezentări similare


Publicitate de la Google