Duminica a V-a din Postul Mare

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
O, ce valuri, de-ndurare Din strălucire, ce istorisire
Advertisements

de Liviu Rebreanu Roman
A fost odată o fetiţă căreia i se spunea Norişor pentru că privea mereu norii.
"De la joc ....la educaţie financiară".
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
O, ce valuri, de-ndurare Căci pentru mine a trăi este Hristos
DE LA INTRAREA TRIUMFALĂ LA RĂSTIGNIRE
Nicolae Labis.
„Ce este scris în lege? Cum citești în ea?”
ADEVARUL SI POVESTEA o istorioara din Maroc.
N-AM CUVINTE CA SĂ-ŢI SPUN CÂT EŞTI TU, DOAMNE, DE BUN TE-AI PLECAT SPRE MIN’ M-AI MÂNTUIT MI-AI LUAT POVARA GREA AI DUS-O LA GOLGOTA ŞI MI-AI DAT, ÎN.
REFLECTÂND LUMINA LUI [SĂ LUMINĂM ÎMPREUNĂ]
Vechiul Testament Psalmi Psalmul 70 Al lui David..
Un defect al femeii.
EXOD 15:22 – 18:27 TESTUL ÎNCREDERII ÎN DUMNEZEU
B U N A D I M N E A T Audio: Cristian Buica – Cenaclul ,, Flacara” cu Adr. Paunescu auto / sincronizare.
CÂND EŞTI SINGUR Studiul 4 pentru 27 aprilie 2019.
Psalmul 17 O cântare a lui David.
Capitolul 32 Elihu se mânie de tăcerea prietenilor lui Iov.
„EL VA ÎNTOARCE INIMILE...”
Mergând prin astă lume, Omul alege orice Ar vrea
Femeia, eternul mister.
Evanghelia după Marcu Cap. 1 Cap. 2 Cine este Isus ?
AZI PLÂNGE MAREA.
RUGĂCIUNEA DE CE NE RUGĂM?.
Desfrânata Babilonului mistic.
Un vrăjmaș al credinciosului
Cum să transmitem valorile generației următoare
SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018
Aceasta este vestea bună Pe care noi o ascultăm Din cer şi pe pământ răsună Ce s-a-ntâmplat în Betleem.
1. Mi-e așa de dor, De Tatăl meu Ce mult aș vrea, S-ajung in cer Mi-e așa de dor, să Îl privesc Și să Îi spun: Ce mult Îl iubesc.
Capitolul 9 Iudeii rânduiesc sărbătoare.
1. Caută-n Scriptură, Sfânta Scriptură, Să afli viaţa în Hristos, În ea stă Dreapta-nvăţătură, Tot ce e-n ea e de folos!
1. Din cer se-aude cântând, Ce minunat, ce minunat
Gabriel Garcia Marquez
MAXIME.
Untdelemnul cel binemirositor
O, ce valuri, de-ndurare Tu, Cel mai sfânt şi preaînalt!
Ziua aşteptată A celor drepţi va fi Când ceasul Încercării va venii Când cu slavă mare Domnul va veni Dar pe tine cum te va găsi.
Ioan 13 Pentru mântuire e nevoie de un „scăldat” și de repetate „spălări ale picioarelor”
1. Cânt de bucurie azi Mulțumire-i jertfa mea //: De când Lui m-am predat Domnul viața Mi-a schimbat El e bucuria mea. ://
One night with the lions
Atâta vreme ai căutat Bătând la porţi străine Dar fericire n-ai aflat Şi-ai zis să n-am pe nimeni Dar când spre Domnul ai strigat Plângând în rugăciune.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
INVIDIA DAN PURIC Azi e vineri, 11 octombrie 2019 Acum este ora 15:27.
1. Ce fericit sunt Că Tatăl din ceruri, Mi-a dat mulțime De dulci mângâieri; Multe minuni În Scriptură-am găsit, Dar cea mai mare-i: Isus m-a iubit!
O, ce valuri, de-ndurare Credinţa mea nu­i pe nisip
Refren: Isus, El cheamă azi Pe copii, pe copii
EVANGHELIA VEŞNICĂ Studiul 10 pentru 9 martie 2019.
Credința în Isus IOAN 1-12.
Haideţi spre patria cerească, Haideţi creştini spre Canaan,
Biruinţa prin Hristos.
NU PĂCATUL TĂU ISUSE ŢI-A FOST GREU CĂCI N-AI AVUT /:CI AL NOST’ PĂCAT TE DUSE PENTRU LUME TE-A DURUT:/
NICOLAE NICOLAE IORGA IORGA.
Duminica a III-a din Postul Mare
În Isus eu Am un prieten Care sângele şi-a dat, Şi El astăzi mijloceşte Ca să fiu pe veci iertat.
1. Am auzit Că ai murit pe-o cruce Eu cred Isus Ce spui în Sfânta Carte //: Că pentru min’ Un păcătos Isuse Ai suferit ca să mă Scapi de moarte. ://
„IATĂ, EU FAC TOATE LUCRURILE NOI.”
Se numea Fleming şi era un agricultor scoţian sărac.
CREAȚIA LUI DUMNEZEU Studiul 1, pentru 6 Iulie 2019.
JUDECAREA BABILONULUI
El este viața, E lumina, este domn Puterea care m-a Dezlegat de păcat Hristos e rugul aprins Văzut de moise El e iubirea Dăruită pe calvar.
1. Vreau ruga mea Spre Tine să se înalțe Ca jertfa sfântă înaintea Ta Fața Ta întoarce-o spre mine Ca să-ți admiram privirea Ta Legea Ta îmi este moștenire.
Ce cred Adventiştii de Ziua a Şaptea
CERCETASIA ESTE ALTFEL! ESTE UN MOD DE VIATA!
Transcriere de prezentare:

Duminica a V-a din Postul Mare Ioan 8,1-11 Iertarea este darul Iubirii Cliquez pour débuter

Sa citim Evanghelia: Un homme entra dans un salon de coiffure pour se faire couper les cheveux et tailler sa barbe comme il le faisait régulièrement.

Iar Isus s-a dus pe Muntele Mãslinilor. Dar în zori a apãrut din nou la templu şi tot poporul venea la el, iar el, aşezându-se, îi învăţa. Cãrturarii şi fariseii au adus o femeie prinsã în adulter şi, punând- o la mijloc, i-au zis:

„Învãţãtorule, aceastã femeie a fost surprinsã asupra faptului de adulter. Moise ne-a poruncit în Lege ca pe astfel de femei sã le ucidem cu pietre. Dar tu, ce zici?” Însã spuneau aceasta ispitindu-l, ca sã aibã de ce sã-l acuze. Dar Isus, aplecându- se, scria cu degetul pe pãmânt.

Întrucât continuau sã-l întrebe, s-a ridicat şi le-a spus: „Acela dintre voi care este fãrã de pãcat sã arunce primul cu piatra în ea”. Şi, aplecându-se din nou, scria pe pãmânt. Când au auzit, au plecat unul câte unul, începând de la cei mai bãtrâni. El a rãmas singur, iar femeia era în mijloc.

Isus s-a ridicat şi i-a spus: „Femeie, unde sunt ei? Nu te-a condamnat nimeni?” Ea i-a zis: „Nimeni, Doamne”. Isus i-a spus: „Nici eu nu te condamn; mergi, de acum sã nu mai pãcãtuieşti!”

O poveste despre bunătatea femeii... In loc de meditatie... O poveste despre bunătatea femeii... Spânzurătoarea Odată, în ziua nunţii, un prinţ a intrat în capitala regatului său, însoţit de frumoasa lui soţie. Înaintau amândoi într-o caleaşcă minunată, printre strigătele de bucurie ale supuşilor. Dar, în piaţa castelului, dintr-o dată s-a făcut o mare linişte. Lângă o spânzurătoare, un răufăcător îşi aştepta ceasul din urmă. Prinţesa a izbucnit în lacrimi. Atunci, prinţul i-a cerut judecătorului să anuleze execuţia şi să-l cruţe pe condamnat, ca un dar de nuntă pentru prinţesă.

“Sunt crime care nu pot fi iertate?”, a întrebat prinţesa Răspunsul a fost un “nu” categoric. “Sunt crime care nu pot fi iertate?”, a întrebat prinţesa cu un glas pierdut. Unul din sfătuitorii prinţului a zis că exista o lege străveche a cetăţii, care spunea că orice condamnat la moarte putea fi iertat, dacă plătea o mie de ducaţi. O sumă enormă. Unde se puteau găsi atâţia bani? Prinţul şi-a deschis cufărul şi a găsit 800 de ducaţi. Prinţesa a căutat în puşculiţă şi a mai găsit 50 de ducaţi.

“Legea cere 1000”, i s-a răspuns scurt. “Oare 850 de ducaţi nu ajung?”, a întrebat prinţesa. “Legea cere 1000”, i s-a răspuns scurt. Îngrijorată, prinţesa a coborât din caleaşcă şi a cerşit de la pajii şi de la mulţimea din stradă. Până la urmă, a strâns 999 de ducaţi. Nimeni nu mai avea ultimul ducat. “- Acest om va fi spânzurat, din pricina unui ducat care lipseşte?” a întrebat prinţesa distrusă. “- Asta este legea”, a rostit imparţial judecătorul, poruncind să se pregătească funia.

În acea clipă prinţesa a strigat: “Căutaţi în buzunarele condamnatului. Poate găsiţi vreun ban!” Călăul a ascultat-o şi, căutând, a găsit un singur ducat din aur. Singurul care-i lipsea răufăcătorului, pentru a-şi salva viaţa.

Care este tâlcul acestei poveşti? Căutaţi-l dumneavoastră. Realizare: sr. Cristiana Mareş Şcoala Biblică Nazaret www.nazareth.ro