Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

A.N.E.V.A.R. VALOAREA TRANZACTIEI VERSUS VALOAREA DE PIATA IN CAZUL FUZIUNILOR SI ACHIZITIILOR DE INTREPRINDERI Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "A.N.E.V.A.R. VALOAREA TRANZACTIEI VERSUS VALOAREA DE PIATA IN CAZUL FUZIUNILOR SI ACHIZITIILOR DE INTREPRINDERI Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R."— Transcriere de prezentare:

1 A.N.E.V.A.R. VALOAREA TRANZACTIEI VERSUS VALOAREA DE PIATA IN CAZUL FUZIUNILOR SI ACHIZITIILOR DE INTREPRINDERI Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

2 O scurta privire asupra tranzactiilor din ultimele 12 luni:
A.N.E.V.A.R. 2 O scurta privire asupra tranzactiilor din ultimele 12 luni: distributia tranzactiilor pe domenii; distributia tranzactiilor pe domenii in functie de numarul tranzactiilor; distributia tranzactiilor pe domenii in functie de valoarea tranzactiilor; distributia tranzactiilor in functie de marime si numar; tranzactii pe categorii de marime – numar; tranzactii pe categorii de marime – valoare. Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

3 a) Distributia tranzactiilor pe domenii
A.N.E.V.A.R. 3 a) Distributia tranzactiilor pe domenii Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

4 A.N.E.V.A.R. 4 b) Distributia tranzactiilor pe domenii in functie de numarul tranzactiilor Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

5 A.N.E.V.A.R. 5 c) Distributia tranzactiilor pe domenii in functie de valoarea tranzactiilor Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

6 d) Distributia tranzactiilor in functie de marime si numar
A.N.E.V.A.R. 6 d) Distributia tranzactiilor in functie de marime si numar Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

7 e) Tranzactii pe categorii de marime – numar
A.N.E.V.A.R. 7 e) Tranzactii pe categorii de marime – numar Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

8 f) Tranzactii pe categorii de marime – valoare
A.N.E.V.A.R. 8 f) Tranzactii pe categorii de marime – valoare Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

9 Sunt efectuate tranzactiile din ultimul an la valoarea de piata?
A.N.E.V.A.R. 9 Sunt efectuate tranzactiile din ultimul an la valoarea de piata? Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

10 Waren Buffet: “Nu cumparam decat ceea ce putem evalua”
A.N.E.V.A.R. 10 Waren Buffet: “Nu cumparam decat ceea ce putem evalua” Cum putem cunoaste valoarea de piata? piata activa/lichida – pretul curent de tranzactionare; lipsa informatiilor de piata – aplicarea metodelor si tehnicilor de evaluare. Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

11 A.N.E.V.A.R. 11 Principiul substitutiei – principiu general al evaluarii: pentru bunuri identice, disponibile pentru vanzare pe piata, un investitor va plati intotdeauna pretul cel mai mic. Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

12 Definitia valorii de piata
A.N.E.V.A.R. 12 Definitia valorii de piata IVS 1 – Valoarea de piata, tip de valoare Valoarea de piata reprezinta suma estimata pentru care o proprietate ar putea fi schimbata la data evaluarii, intre un cumparator decis si un vanzator hotarat, intr-o tranzactie cu pret determinat obiectiv, dupa o activitate de marketing corespunzatoare, in care partile implicate au actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara constrangere. Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

13 Este pretul determinat obiectiv?
A.N.E.V.A.R. 13 Este pretul determinat obiectiv? Activitatea de marketing a fost corespunzatoare? Sunt partile in cunostinta de cauza? Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.

14 A.N.E.V.A.R. 14 MULTUMESC ! Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R.


Descărcați ppt "A.N.E.V.A.R. VALOAREA TRANZACTIEI VERSUS VALOAREA DE PIATA IN CAZUL FUZIUNILOR SI ACHIZITIILOR DE INTREPRINDERI Filip STOICA, presedinte A.N.E.V.A.R."

Prezentări similare


Publicitate de la Google