Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Club Info-TIC.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Club Info-TIC."— Transcriere de prezentare:

1 Club Info-TIC

2 Mă interesează domeniul IT. “Ce trebuie să studiez. “
Mă interesează domeniul IT? “Ce trebuie să studiez?“. “Către ce anume să mă orientez in IT?” Raspunsul la aceste intrebari poate da nastere la o discutie foarte ampla, dar voi incerca doar sa schitez niste idei principale care sa aduca macar un pic de lumina asupra subiectului.

3 Ce optiuni de job-uri exista in IT?
Exista foarte multe tipuri de job-uri in materie de IT. Aproape tot ce tine de lucrul cu calculatoarele se incadreaza la categoria asta. Dar nu toate astea sunt la fel de cautate si de bine platite. De exemplu, un tehnician care stie sa utilizeze anumite aplicatii software nu este nici pe departe la fel de bine platit ca un programator care stie sa construiasca respectivele aplicatii software. In sectorul IT se fac mereu angajari , salariile sunt bune si pe tineri ii atrage ideea sa se apuce de asa ceva. Dar imediat apare intrebarea: OK, IT — dar ce anume, mai exact? Ce loc de munca mi-as putea gasi in IT? Si ce loc de munca dintre acestea mi s-ar potrivi? Apoi…….., apar alte intrebari: Cum anume ma pot pregati pentru acest job? Ce trebuie sa invat? Si unde pot invata lucrurile astea? Trebuie neaparat sa fac o facultate? E suficient un curs de pregatire? Diploma imi foloseste la ceva, sau nu?

4 O clasificare brută a job-urilor din IT s-ar putea face in felul urmator:
–> Job-uri care nu (prea) implica programare: Aici ar intra job-uri ca: tehnician IT, tehnician de retea, administrator de retea, administrator de sistem, analist de retea, administrator de baze de date, etc. Daca vrei sa afli daca ti s-ar potrivi un loc de munca de acest gen, pune-ti intrebari ca: Imi plac calculatoarele? Imi place sa le repar sau sa instalez soft-uri? Imi place sa folosesc programe de calculator? –> Job-uri care implica (foarte multa) programare: Aici ar intra job-urile care vizeaza integrarea si dezvoltarea aplicatiilor software existente sau construirea de aplicatii complet noi, gen: web designer, programator de aplicatii web, programator de aplicatii desktop, programator de aplicatii pentru mobil, programator de jocuri, etc. Ca sa afli daca ti s-ar potrivi un loc de munca de acest gen, intreaba-te: Imi place sa creez? Imi place sa construiesc lucruri? Imi place sa am libertatea de a-mi pune ideile in practica?

5 Daca aleg programarea, ce optiuni am?
Nu e imposibil sa ajungi sa lucrezi in IT fara sa stii programare. Insa cele mai mari oportunitati in IT le au programatorii. ? Dar fara facultate nu se poate? NU Exista firme pentru care nu conteaza diploma pe care o ai (sau nu o ai), ci conteaza abilitatile tale in materie de programare. O dovada in acest sens este numarul mare de studenti (dintre cei buni) care sunt angajati inca din timpul facultatii (deci fara sa detina diploma in domeniu).

6 Ce trebuie sa studiez pentru a putea lucra in IT?
Ce facultate trebuie sa fac ca sa invat programare? Raspunsul la aceasta intrebare nu e unic. Bineinteles ca o optiune evidenta este sa faci facultatea de matematica-informatica. Dar un raspuns la fel de bun este sa faci facultatea de automatica si calculatoare. Sau facultatea de electronica si telecomunicatii. etc

7 Ce joburi din IT sunt cele mai căutate și mai bine plătite
Ce joburi din IT sunt cele mai căutate și mai bine plătite? Software Engineer/Programator Un inginer de software este programator software. Fiecare companie are nevoie de ingineri software, de la companiile mari, pana la cele mai mici întreprinderi.. post oferit potentialilor angajati din IT. Jobul de programator se afla in fruntea listelor canalelor de recrutare, iar companiile se lupta pentru a atrage si mentine specialistii in acest domeniu. Software Engineer sau Programator este printre cele mai cautate joburi si totodata cel mai banos . Un programator incepator poate castiga de euro, iar unul profesionist paote depasii 6000 de euro lunar. Din totalul de de specialisti in domeniul IT, programatorii ocupa mai mult de jumatate dintre acestia. Pentru postul de programator sunt necesare cunostintele in domeniu si absolvirea Facultatii de Informatica, Automatica, Cibernetica .

8 Manager social media/ Manager retele de socializare
- Angajatii pe un astfel de post au sarcina de a utiliza retelele sociale (facebook, twitter, google+,etc) in vederea promovarii produselor si serviciilor diferilor companii. Totodata, managerii de social media, trebuie sa raspunda intrebarilor, comentariilor si reclamatiilor primite pe retelele de socializare. Acest post este din ce mai cautat intrucat companiile depind foarte mult de clientii din mediul online, care nu sunt deloc intr-un numar mic. Astazi, retelele de socializare sunt o unealta majora in atragerea clientilor. Pentru a aplica pentru un astfel de post sunt absolut necesare abilitatile de comunicare scrisa, mix intre comunicare si analiza datelor, buna intelegere a platformelor de socializare sau intelegertea comportamentului consumatorului. .

9 Specialist în baze de date
Specialiştii în baze de date folosesc în munca de zi cu zi secvenţe numerice cărora le oferă un înţeles. Ei pot lucra într-o gamă largă de organizaţii, de la NASA la companii precum Amazon. - De ce este căutată această funcţie: Evoluţiile tehnologiei au dus la apariţia unei explozii de informaţii. Multe companii au nevoie de angajaţi care să examineze amănunţit toate datele. - Ce cunoştinţe trebuie să ai: Pentru a obţine o astfel de funcţie trebuie să ai cunoştinţe avansate de matematică şi abilităţi analitice. Este de dorit ca persoanele interesate de obţinerea unui astfel de loc de muncă să deţină şi o diplomă de absolvire a unei facultăţi.  Administrator baza de date Companiile au nevoie de administratori baza de date pentru examinarea amanuntita a datelor. Este de la sine inteles, ca pentru a obtine un astfel de post trebuie sa ai cunostinte profunde de matematica si abilitati analitice.

10 Web designer/web developer
Crearea unei pagini web atractive este de departe, cea mai buna modalitate de prezentare si promovare a produselor si serviciilor. Jobul de web developer este unul dintre cele mai cautate la ora actuala. Pentru un astfel de post, cerintele sunt in general: cunostintele solide PHP/ASP?JSP, MySQL, HTML, CSS, Java Script, XML, etc.

11 Programator de aplicatii desktop
La categoria asta se incadreaza construirea aplicatiilor de genul editoarelor de texte, browserelor web, player-elor video si alte aplicatii software care pot rula pe un calculator. Si jocurile video pot fi incadrate tot in aceasta categorie. Pe langa aceste tipuri de aplicatii foarte comune mai exista aplicatii specifice anumitor domenii de activitate sau aplicatii care ajuta anumite firme sa isi desfasoare activitatea specifica. Pentru programarea acestui gen de aplicatii cele mai populare limbaje de programare sunt in prezent C++, Java, C#, Objective-C si Python. (Este de remarcat ca la baza tuturor acestor limbaje sta limbajul de programare C, care in ciuda vechimii sale inca este un limbaj foarte utilizat (in special pentru sarcini care presupun o interactiune mai directa si rapida intre software si hardware).

12 Programator de aplicatii pentru mobil
Un domeniu foarte important in materie de IT si programare il constituie construirea de aplicatii si jocuri pentru smartphone sau tableta. Limbajele de programare cele mai utilizate in aceasta categorie sunt Java (pentru Android) si Objective-C (pentru iOS). Desi aceste trei categorii pe care le-am mentionat aici par destul de diferite, toate au la baza niste concepte fundamentale de programare. Poate ca limbajul de programare difera, poate ca sistemele pe care ruleaza aplicatiile difera, poate ca forma in care se prezinta rezultatele difera, dar conceptele de programare care stau la baza lor sunt in esenta aceleasi. Este vorba de niste moduri de a structura gandirea in scopul construirii de afirmatii perfect logice si lipsite de orice fel de ambiguitate, afirmatii care apoi pot fi cu usurinta transpuse in sintaxa limbajului de programare utilizat.

13 Specialist în motoare de căutare
- Atribuţiile postului: Experţii în motoare de căutare se asigură că paginile companiilor ajung cât mai sus în listele de căutare ale Google, Bing, Yahoo sau ale altor motoare de căutare. Astfel, de fiecare dată când un utilizator caută un anumit produs, serviciu sau companie, el va apărea în rezultatele căutării, de preferat pe prima pagină. Persoanele care ocupă această funcţie crează şi administrează, de asemenea, pagini web şi realizează strategii şi campanii publicitare cu care să le susţină. Tot ei sunt şi cei care analizează ulterior datele pentru a se asigura că ţintele lor au fost atinse. - De ce este căutată această funcţie: Crearea paginilor web atractive care apar în primele rezultate ale căutărilor motoarelor de pe internet este una dintre modalităţile prin care companiile încearcă să îşi promoveze şi să îşi vândă produsele şi serviciile. Angajând un astfel de specialist care înţelege tehnicile de căutare şi ştie să realizeze designul paginilor web, reprezentanţii companiilor îi ajută pe consumatori să găsească mai uşor afacerile şi produsele de care sunt interesaţi. - Ce cunoştinţe trebuie să ai: Pentru a obţine un astfel de loc de muncă trebuie să ai o diplomă de licenţă în IT sau într-un domeniu adiacent. Abilitatea de a respecta termenele limită este şi ea foarte importantă.

14 Arhitect de “cloud” - Atribuţiile postului: Tehnologia “cloud“ este un mod prin care companiile şi consumatorii pot salva date şi informaţii prin intermediul internetului, în loc să folosească, de exemplu, un hard drive. - De ce este căutată această funcţie: Creşterea cererii pentru o astfel de tehnologie are ca efect faptul că angajatorii au nevoie de mai mulţi salariaţi pentru a realiza astfel de sisteme. - Ce cunoştinţe trebuie să ai: Este necesară o diplomă de licenţă în IT sau într-un domeniu adiacent.

15 Expert în securitate cibernetică
Pe cât de multe lucruri utile fac programatorii care vor să ne ușureze viața, pe atât de multe fac și hackerii. Și cum informațiile tuturor plutesc la discreție pe internet, fie că suntem oameni simpli sau business-uri, hackerii au cam toate resursele pentru a ne da bătăi de cap. Noroc cu experții în securitate cibernetică, acei oameni de IT care iau la puricat tot internetul pentru a descoperi tentativele (și reușitele, din păcate) de a ne fura, deturna sau exploata. Salariul mediu al unui expert în securitate cibernetică pornește de la de dolari.


Descărcați ppt "Club Info-TIC."

Prezentări similare


Publicitate de la Google