Legendele trandafirului

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
ALFABETUL VESEL AL CLASEI PREGĂTITOARE
Advertisements

de Liviu Rebreanu Roman
Duhul Sfânt și darurile Lui
Povestea lui Moș Crăciun
Vasile Alecsandri Boris Crăciun Călin Gruia
A fost odată o fetiţă căreia i se spunea Norişor pentru că privea mereu norii.
Brusc apare mica zînă la masa lor şi spune:
PROFEȚIA ȘI SCRIPTURA Studiul 10 pentru 3 iunie 2017.
DE LA INTRAREA TRIUMFALĂ LA RĂSTIGNIRE
1826 Prima fotografie din lume.
Duminica a V-a din Postul Mare
Reconstituirea cadrului legal și ceremonial al relației dintre Yahweh și Israel Exod 34:10-40:33.
LA MULTI ANI.
Spune Talmud-ul: “Un vis neinterpretat e ca o carte necitită.”
ABATIA SAINT MICHEL-MINUNEA DIN LARGUL OCEANULUI
Este o Carte Sfântă Numită Biblia Ce trebuie iubită Din toată inima A fost și nu este Doar o simplă Carte Explică trecutul Și înțelesul a toate.
N-AM CUVINTE CA SĂ-ŢI SPUN CÂT EŞTI TU, DOAMNE, DE BUN TE-AI PLECAT SPRE MIN’ M-AI MÂNTUIT MI-AI LUAT POVARA GREA AI DUS-O LA GOLGOTA ŞI MI-AI DAT, ÎN.
REFLECTÂND LUMINA LUI [SĂ LUMINĂM ÎMPREUNĂ]
David.
„CE AU VĂZUT ÎN CASA TA?” Studiul 12, pentru 22 Iunie 2019.
Un defect al femeii.
Tu ești Creatorul Universului întreg, Tu ești început Și întregire tuturor. Stelele și luna Glasul Tău Îl înțeleg. Marea și pământul, Tot ce are viață,
Exod Încrederea în Domnul se testează și se dovedește în situațiile de criză.
Femeia, eternul mister.
Un fragment dintr-un proces
LIMBAJUL FLORILOR În secolul al XVII-lea, Regele Charles al II-lea al Suediei aducea din Persia în Europa arta limbajului florilor. Un buchet de flori.
103. El ţine toată lumea.
Lucruri inedite.
Un vrăjmaș al credinciosului
SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018
Aceasta este vestea bună Pe care noi o ascultăm Din cer şi pe pământ răsună Ce s-a-ntâmplat în Betleem.
1. Eu, voios această viață Orișicând aș părăsi, Aș privi chiar Moartea-n față, Dacă Domnul ar dori, Că al Domnului meu sânge.
IUBIRE VIRTUALĂ.
Cromoterapie.
Pregatirea de Paste Curatenia de Paste Scrieti o lista cu tot ce aveti de facut: curatarea covoarelor, bucatariei, baii,
Gabriel Garcia Marquez
VIN PASARILE CALATOARE.
MAXIME.
Untdelemnul cel binemirositor
Colinde de Crăciun.
BUSUIOCUL 2016.
UN CÂNTEC DE DRAGOSTE REGAL Studiul 6 pentru 11 Mai 2019.
C E R D O P I ….
GRADINILE MIRABELL.
1. Ce har, ce iubire În Tine găsesc Ce daruri mărețe Din Tine primesc Ce liniște sfântă În suflet îmi dai Comori nesfârșite Ce doar Tu le ai.
ÎMPREUNĂ ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ
1. Când se naşte un copil Tristeţea din lume dispare Mame şi îngeri mâinile îşi dau La porţi de infinit. Cerul parcă-i mai senin, Şi soarele luceşte mai.
1. Sfânt Sabat, Sfânt Sabat, Tu odihnă azi ne-ai dat; Ploaia Spiritului Sfânt, Se revarsă pe pământ; Azi e zi de Sabat Sfânt!
Din slava strălucirilor albastre Un mic copil Tu, Doamne-ai dăruit Aceştia doi deplină bucurie Prin el în inimi, Doamne au primit.
Nu ai tu loc în inimă, Pe Isus Ca să-L primeşti
METODE INTERACTIVE DE GRUP
pestera Red Flute China
FEMEIA VERITABILĂ.
Filozofia batranetii George Carlin
1. Frumos Tu ai creat Întregul univers Păduri, câmpii, livezi Toate Te cheamă! Oceane, râuri, mări, Planete, galaxii Și păsările-nzbor, și apa De izvor.
Purtați-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Cristos
Biruinţa prin Hristos.
Un cintec japonez faimos -Rimi Natsukawa –
Şi frunzele s-au vestejit, Căci iată toamna a sosit
NU PĂCATUL TĂU ISUSE ŢI-A FOST GREU CĂCI N-AI AVUT /:CI AL NOST’ PĂCAT TE DUSE PENTRU LUME TE-A DURUT:/
1. Fericirea viitoare De ce-o cauți Pe pământ
Baden şi pădurea Vienei.
1. Azi, la altar, voi aţi venit Voioşi şi plini de bucurie, Ca de la Domnul să primiţi Un sprijin tare-n căsnicie.
„IATĂ, EU FAC TOATE LUCRURILE NOI.”
Se numea Fleming şi era un agricultor scoţian sărac.
GRUPA MICĂ BINECUVÂNTAREA GRUPELOR PENTRU O COMUNITATE MICI MARE.
Kalokagathia 18 DECEMBRIE 2007
El este viața, E lumina, este domn Puterea care m-a Dezlegat de păcat Hristos e rugul aprins Văzut de moise El e iubirea Dăruită pe calvar.
Transcriere de prezentare:

Legendele trandafirului

Există în lume nenumărate legende despre apariţia trandafirului, despre căpătarea diferitelor culori, despre felul în care şi-a câştigat spinii ...

O legendă grecească spune că trandafirul ar fi fost destinat să fie, încă de la naştere,cea mai frumoasă floare. Zeiţa florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte dragă ei,şi a vrut ca noua floare să nu aibă pereche pe lume.

De aceea, i-a convocat pe ceilalţi zei ca fiecare să-i dăruiască câte ceva din atributele lor: Dyonissos i-a dăruit parfumul ameţitor, Cele 3 Graţii i-au dat strălucirea,veselia şi farmecul, Zephyr, vântul de primăvară, a dat la o parte norii pentru ca Apollo să lumineze şi să-l înflorească.

Unele poveşti spun că trandafirul a apărut odată cu zeiţa La urmă, Ares, zeul războiului, i-a dat în dar spinii, pentru ca floarea să îşi poată apăra frumuseţea. Trandafirul, ca floare a dragostei, trebuia să fie asociată şi Afroditei. Unele poveşti spun că trandafirul a apărut odată cu zeiţa frumuseţii,din spuma mării, înconjurând-o ca o ghirlandă.

Alte legende spun că trandafirul s-ar fi născut dintr-un surâs al lui Cupidon, iar spinii ar fi, de fapt, săgeţi metamorfozate ale zeului-copil.

Un mit hindus arată că doi dintre marii zei s-ar fi certat odată pentru că nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasă floare din lume. Visnu prefera trandafirul, iar Brahma, care nu văzuse niciodată o asemenea floare, prefera lotusul. Când Visnu i-a arătat pentru prima dată un trandafir, rivalul său a trebuit să fie de acord că nicio floarea de lotus nu îl putea întrece.

Despre spinii trandafirului, Zarathustra spune că aceştia sunt invenţia diavolească a spiritului răului, Ahriman.

O legendă românească spune cam acelaşi lucru: Dumnezeu a creat trandafirul, iar diavolul i-a făcut spinii.

Legat de diferitele culori ale trandafirului există multe legende Legat de diferitele culori ale trandafirului există multe legende. Se spune că la început, trandafirul era numai alb şi că s-ar fi transformat în roşu când Jupiter a surprins-o pe Venus scăldându-se într-un lac înconjurat de trandafiri.

acesta îi spune să se întoarcă acasă, să-i spună soţiei să arunce O altă legentă arabă povesteşte apariţia trandafirului galben: profetul Mahomed, aflat departe de casă, presimte ca soţia sa, Aisha, nu îi este credincioasă şi cere în vis sfatul Arhanghelului Gavriil; acesta îi spune să se întoarcă acasă, să-i spună soţiei să arunce din mână obiectul pe care îl are şi dacă acesta îşi va schimba culoarea, atunci va avea dovada necredinţei. Aisha şi-a întâmpinat soţul cu un buchet de trandafiri albi în mână, care au devenit galbeni atunci când au atins apa lacului în care au fost aruncaţi.

Persanii au o poveste locală despre trandafirul roşu: o privighetoare îndrăgostita de un trandafir alb, l-a îmbrăţişat atât de strâns, încât spinii i-au străpuns inimaşi sângele a colorat în roşu floarea - această poveste persană l-a inspirat pe Oscar Wilde atunci când - a scris povestea "Privighetoarea şi trandafirul".

by Ramona Manole