UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019.

Slides:



Advertisements
Prezentări similare
Duhul Sfânt și darurile Lui
Advertisements

A fost odată o fetiţă căreia i se spunea Norişor pentru că privea mereu norii.
PROFEȚIA ȘI SCRIPTURA Studiul 10 pentru 3 iunie 2017.
O, ce valuri, de-ndurare Căci pentru mine a trăi este Hristos
DE LA INTRAREA TRIUMFALĂ LA RĂSTIGNIRE
Dis de dimineaţă Doamne îmi înalţ Inima spre Tine şi aştept Dis de dimineaţă, Sufletu-mi înalţ Pacea Ta, o, Doamne-o simt în piept!
CÂND VINE VREMEA PIERDERII
„Ce este scris în lege? Cum citești în ea?”
CÂND VINE VREMEA PIERDERII
REFLECTÂND LUMINA LUI [SĂ LUMINĂM ÎMPREUNĂ]
Studiul 10 pentru 8 Iunie 2019 MOMENTE DE TULBURARE.
David.
PERIOADA CÂND COPIII SUNT ACASĂ
Ai fost in Hristos impacandu-ma cu Tin’
„CE AU VĂZUT ÎN CASA TA?” Studiul 12, pentru 22 Iunie 2019.
FAMILII CREDINCIOASE Studiul 11 pentru 15 Iunie 2019.
Un defect al femeii.
Ileana Vulpescu.
Tu ești Creatorul Universului întreg, Tu ești început Și întregire tuturor. Stelele și luna Glasul Tău Îl înțeleg. Marea și pământul, Tot ce are viață,
1. De câte ori Domnul Ți-a vorbit. De câte ori a bătut La uşa ta
CÂND EŞTI SINGUR Studiul 4 pentru 27 aprilie 2019.
CUVINTE ÎNȚELEPTE PENTRU FAMILII
„EL VA ÎNTOARCE INIMILE...”
Săptămâna de Rugăciune
1. Dacă îl ai Deplin pe Isus Lipsă de nimic nu duci Ai tot ce vrei Aici şi-n cer sus Depinde cum Pe drum te duci.
31 Decembrie 2017 De unde și încotro?.
Un vrăjmaș al credinciosului
Neprihănire, credință și faptele Legii Galateni 2:15-21
Cum să transmitem valorile generației următoare
SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE A TINERILOR MARTIE 2018
Într-o zi, profesorul ne-a cerut să aducem la şcoală nişte cartofi cruzi şi o pungă de plastic. Ne-a spus să punem în punga de plastic câte un cartof.
Ioan 20:11-23 Luați Duh Sfânt!.
Literatura Clasica.
1. Din cer se-aude cântând, Ce minunat, ce minunat
Gabriel Garcia Marquez
Te­adorăm în fericire, Domn al gloriei cereşti Ce cu raza­Ţi de iubire Inimile le­ncălzeşti. O, alungă orice urmă De­ntuneric şi păcat Şi ne luminează.
UN CÂNTEC DE DRAGOSTE REGAL Studiul 6 pentru 11 Mai 2019.
Ca astăzi să putem cânta
CHEMAREA DE A NE RIDICA ȘI A LUMINA
C E R D O P I ….
Gândul lui Cristos în și între noi
Ziua aşteptată A celor drepţi va fi Când ceasul Încercării va venii Când cu slavă mare Domnul va veni Dar pe tine cum te va găsi.
MILA ȘI DREPTATEA ÎN CĂRŢILE PSALMII ȘI PROVERBELE
Atâta vreme ai căutat Bătând la porţi străine Dar fericire n-ai aflat Şi-ai zis să n-am pe nimeni Dar când spre Domnul ai strigat Plângând în rugăciune.
Harul de a fi parte la Evanghelie
Căci multe-avem de învăţat, Trăind pe-acest pământ
1. Hristos e stânca Cea din veşnicie Și din ea curge Și-azi izvorul cristalin, Acest izvor, Izvor de apă vie Îți poate da azi Fericirea pe deplin.
EVANGHELIA VEŞNICĂ Studiul 10 pentru 9 martie 2019.
1. Când viaţa ta-i Senină şi ceru-nseninat Adesea frate dragă, Poate c-ai uitat, Să-I mulţumeşti lui Isus, Priveşte-n jurul Tău Te-a binecuvântat Și.
Credința în Isus IOAN 1-12.
Purtați-vă într-un chip vrednic de Evanghelia lui Cristos
Biruinţa prin Hristos.
1. Copilaşii au fost aduşi, Pe braţe de-al lor părinţi În acest loc De închinare la Isus. Vrem ca să te-nduri acum, Mână peste ei să-ţi pui Şi din cer,
2. Jertfa de miros Plăcut pe altarul Său Este-atunci Când mulţumirea //: O dai lui Dumnezeu. ://
1. Eu sunt înscris În Cartea vieţii Şi Tată am pe Dumnezeu, Doar mulţumită bunătăţii Şi dragostei în Fiul Său. Mă odihnesc pe braţu-I tare, Sub ochiul.
1. Azi, la altar, voi aţi venit Voioşi şi plini de bucurie, Ca de la Domnul să primiţi Un sprijin tare-n căsnicie.
Viața din belșug în Hristos
Studiul 10 pentru 8 Iunie 2019 MOMENTE DE TULBURARE.
„IATĂ, EU FAC TOATE LUCRURILE NOI.”
46.Venim voioşi la Tine.
CREAȚIA LUI DUMNEZEU Studiul 1, pentru 6 Iulie 2019.
GRUPA MICĂ BINECUVÂNTAREA GRUPELOR PENTRU O COMUNITATE MICI MARE.
Căci dacă dragoste Nu aş avea  Ar fi-n zadar Trăirea mea pribeagă,  Nu sunt nimic Fără iubirea Ta  Doar ea ne tine astăzi Și ne leagă. 
Doctrina slujirii și a răsplătirii
Probabil ca nu vei crede in asta, dar sfatul este minunat!
Viaţă creştinească Plină de elan Frumuseţe, Daruri toate câte am Le închin de a pururi Pentru Dumnezeu. De viaţa mea dispune, Domnul meu!
Transcriere de prezentare:

UNITATEA ÎN FAMILIE Studiul 7 pentru 18 Mai 2019

Menținerea unității în familie presupune eforturi din partea fiecărui membru al familiei. O familie va fi unită puternic dacă fiecare membru deține următoarele chei: Isus Dragoste Smerenie Supunere Angajament

„Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.”(Gal.3:28) ISUS A trăi în Hristos produce schimbări practice în viețile noastre. (Romani 6:22; 2 Corinteni 5:17). Crucea lui Hristos îndepărtează toate barierele ce îi separă pe oameni. Cu cât trăim mai aproape de Isus, cu atât suntem mai aproape unii de alții. Bineînțeles, aceasta se aplică și în familie. Când Isus este în centrul inimii fiecărui membru al familiei, este unitate între soț și soție, între părinți și copii, între frați și surori...

„Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu.” (1 Ioan 4:7) DRAGOSTE Cuvântul grecesc ágape este folosit în Noul Testament pentru a reprezenta dragostea lui Dumnezeu și dragostea ce ar trebui să o manifestăm noi unii față de alții. Acest tip de dragoste depășește dragostea trupească și părintească. Aceasta este un dar de la Duhul Sfânt (Romani 5:5). Compară-ți caracterul după definiția dragostei ágape din 1 Corinteni 13:4-7. Ce ar trebui schimbat în viața ta? Este îndelung răbdător și bun ____ Nu pizmuiește Nu se laudă Nu se umflă de mândrie Nu se poartă necuviincios Nu caută folosul său Nu se mânie Nu se gândește la rău Nu se bucură de nelegiuire Se bucură de adevăr Acoperă totul Crede totul Nădăjduiește totul Suferă totul Scrie-ți numele în locurile goale din dreptul propozițiilor care sunt corecte pentru tine astăzi

„Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci, în smerenie , fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși.” (Filipeni 2:3) SMERENIE Din cauza păcatului, egoismul a devenit o parte inerentă a fiecărei ființă omenească. „Dacă mândria și egoismul ar fi lăsate deoparte, cinci minute ar fi suficiente pentru îndepărtarea celor mai multe dificultăți.” (Ellen G. White, Scrieri Timpurii, p. 119) Pavel ne încurajează să imităm exemplul umil al lui Hristos (v. 4-8). Putem dezvolta adevărata smerenie doar dacă ne plecăm genunchiul înaintea Crucii.

SUPUNERE „Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.”(Efeseni 5:21) Cei ce iubesc pe Dumnezeu sunt chemați la supunere unii față de alții. Pavel dă trei exemple de supunere: În primul rând, supunerea în Hristos este reciprocă. În al doilea rând, sunt condiții în exemplele precedente: Soțiile supuse soților Efeseni 5:22 Copii supuși părinților Efeseni 6:1 Slugile supuse stăpânilor Efeseni 6:5 Soții să se comporte precum Hristos Efeseni 5:25-33 Părinții să nu-și întărâte copii Efeseni 6:4 Stăpânii să nu fie amenințători Efeseni 6:9 Acele lucuri erau tocmai ce aștepta societatea din zilele acelea. Deci, de ce sunt sfaturile lui Pavel inedite? Cum le putem adapta societății actuale?

ANGAJAMENT Fiecare familie a început cu angajament. „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup.” (Geneza 2:24) ANGAJAMENT Fiecare familie a început cu angajament. Acest angajament se aplică întregii familii: Angajament în căsnicie Angajament între părinți și copii Angajament între frați și surori Angajament între rude Lipsa angajamentului este o cauză a problemelor și a diviziunilor (vezi povestea lui Iosif și a fraților săi). Un angajament puternic creează stabilitate și legături familiale trainice (vezi povestea lui Naomi și Rut).

Cauza neînțelegerilor și a discordiei din familii și din biserică este despărțirea de Hristos. A fi aproape de Hristos înseamnă a fi aproape unul de altul. Secretul adevăratei unități în biserică și familie nu este diplomația, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutățile — deși acestea trebuie făcute — ci unirea cu Hristos E.G.W. (Căminul Adventist pag. 179)