Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

LA GRANDE MURAILLE DES ALPES

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "LA GRANDE MURAILLE DES ALPES"— Transcriere de prezentare:

1

2 LA GRANDE MURAILLE DES ALPES

3

4

5 Le Fort de Fenestrelle est la plus grande structure fortifiée d’Europe et la construction en maçonnerie la plus étendue après la Muraille de Chine. Un géant de pierre qui s’étend sur cinq kilomètres dans la vallée de Chisone et couvre environ 700 mètres de dénivelé. Unique parmi les forts piémontais du XVIIIe à présenter encore l’architecture originale, il est situé à l’intérieur du parc naturel régional Orsiera-Rocciavré, et il est depuis 1999 le monument symbole de la Province de Torino.

6

7 Plus qu’un fort, on peut le considérer comme une construction servant à barrer la route. Constitué de nombreux fortins (San Carlo, Tre Denti, Sant’Elmo et Valli), de poudrières, d’un quartier médiéval qui constituait une forteresse, d’un quartier pour le casernement des troupes, le tout relié par des redoutes et de puissantes meurtrières, uni par cet ouvrage admirable qui rend le Fort de Fenestrelle encore plus unique et suggestif : l’escalier couvert (environ 4000 marches), creusé dans une galerie artificielle de presque 2 kilomètres.

8 Conçu à l’origine par l’ingénieur Ignazio Bertola au XVIIIe siècle avec la fonction de protection de la frontière italo-française, la forteresse fut achevée qu’en siècle suivant et n’a jamais été impliqué dans des sièges ou agressé en force : elle a cependant été impliqué dans quelques escarmouches mineures et dans un brève confrontation au cours de la seconde guerre mondiale. Après une longue période d’abandon, qui a duré presque du 1946 au 1990, il a commencé un projet de récupération illimitée, toujours en cours, qui a rouvert ses portes au grand public. Il voyage actuellement plus de visiteurs par an.

9 <<MARELE ZID>> AL ALPILOR
3966 de trepte catre cea mai mare fortareata din Europa, cu o suprafata de m. p. construita la o altitudine ce porneste de la 1180 m si ajunge la 1765 m. Regiunea a fost cedata de Franta, Italiei, in 1713, prin Tratatul de la Ultrecht. In prezent face parte din regiunea Piemont (nordul Italiei, care are capitala la Torino).

10 Fortareata a inceput sa fie construita in 1728, pentru a apara Sardinia (facea parte pe atunci din acest regat) de atacurile frupelor franceze. 122 de ani s-a tot construit la acest edificiu si noutatea a constat din realizarea treptelor complet acoperite, ceea ce i-a conferit o comunicare perfecta intre cele 3 fortificatii, chiar si in timpul conflictelor militare. Zidurile groase au rezistat oricarui atac dusman din acea vreme. Alti 25 de ani au fost necesari pentru a recupera cat de cat acest loc abandonat

11 Cele 3 fortificatii complexe, unite prin celebrele trepte acoperite
Il Delle Valli (1728) Il Tre Denti (1882) Il San Carlo ( )

12

13

14 Din 1999 a devenit simbolul Provinciei Torino, iar din 2007 a fost inclus pe Lista celor 100 de site-uri istorice ale umanitatii.

15

16 In 1882, fortareata a fost parasita, pentru ca in 1887 sa se transforme in Cartier general al Batalionului Fenestrelle. Dupa cel de-al doile razboi mondial, aceasta a fost abandonata si lasata in paragina. A fost nevoie sa treaca zeci de ani(1990), pentru ca un grup de voluntari (ONLUS) sa inceapa reabilitarea acestui maret obiectiv turistic.

17

18

19

20 Français pendant un certain temps utilisé le fort comme un Fenestrelle de prison - connus parmi les prisonniers étaient Joseph de Maistre et Bartolomeo Pakka. Il contenait également Pierre Picot, qui est devenu le prototype d'Edmond Dantès, le protagoniste du roman d'Alexandre Dumas Le Comte de Monte-Cristo ". Savoytsy envoyé ici comme des prisonniers politiques, partisans de Mazzini et de criminels de droit commun.

21 Publié en 1846, après le succès des Mystères de Paris d’Eugène Sue, Le Comte de Monte-Cristo a été écrit par Dumas et son fidèle collaborateur Marquet. Tous deux se sont inspirés d’une histoire vraie trouvée dans les Archives de la préfecture de Police par Jacques Peuchet, lequel en fit de son côté une nouvelle intitulée Le Diamant de la vengeance. Elle raconte l’effrayante et authentique aventure du jeune cordonnier François Picaud. Celle-ci commence à Paris en Lui aussi est victime d’un complot alors qu’il s’apprête à se marier. Dénoncé comme agent anglais, il est enfermé dans la forteresse de Fenestrelle où il rencontre un prélat italien qui lui indique les endroits où se trouve son trésor. Durant de longues années, Picaud va vivre grimé aux côtés de ses ennemis et se venger d’eux avec cruauté avant de les assassiner.

22 Ce legatura exista insa intre Fortareata Fenestrelle si capodopera lui AL. DUMAS, CONTELE DE MONTE CRISTO? Scormonind prin rapoartele politiei, Dumas (18o2-1870) descopera povestea vietii lui PIERRE PICAUD, un cizmar din Nimes, care va deveni faimosul personaj EDMOND DANTES, ce aprinde imaginatia si spiritul de aventura si dreptate pentru orice cititor. Picaud, devenit un caz special pentru ca ispasise o pedeapsa nemeritata si din acest motiv presa s-a ocupat de soarta lui, era indragostit de o tanara bogata din orasul sau. Planul de a se casatori i-a fost dat peste cap de trei dintre prietenii sai, la randul lor indragostiti de tanara.

23 Denuntat ca ar complota impotriva autoritatilor franceze, Picaud a fost acuzat de spionaj si intemnitat la Fenestrelle, timp de 7 ani. Dupa 3 ani, un preot italian, Torri (in roman - Faria), il ajuta sa inteleaga de ce este acolo si-i dezvaluie inainte de a muri ascunzatoarea unei imense comori, in apropiere de Milano. Dupa ce este eliberat, Picaud pleaca in Italia pentru a intra in posesia comorii. Dupa 10 ani revine la Paris, sub numele de lordul Wilmore, si isi pune in aplicare planul de razbunare, aproape la fel ca in romanul lui Dumas.

24 Viata lui Picaud l-a impresionat se pare atat de puternic pe Dumas, incat a scris aceasta capodopera literara, Contele de Monte Cristo, publicata intre Edmond Dantes devine astfel un personaj atat de celebru, incat se considera ca doar Ulise ar mai putea sa-l intreaca!

25

26

27

28

29

30 Urcusul dureaza cca.4 ore, distanta este de 13Km.

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44 Scara acoperita L’escalier couvert

45

46

47

48

49 Fortul Fenestrelle este deseori folosit ca traseu pentru competitii sportive, considerandu-se ca are un grad inalt de dificultate.

50

51

52

53

54

55 Abatele Faria: Uite si ultima ta lectie – n-ai comis crima pentru care executi acum sentinta. Dumnezeu a spus: Razbunarea imi apartine. Edmond Dantes: Nu cred in Dumnezeu. Abatele Faria: Nu are importanta. El crede in tine.

56 Aproape 4000 de trepte, 635 m diferenta de nivel, 3 km acoperiti complet, 3 forturi, 7 redute, 28 creneluri si un personaj devenit legenda, fara de care nici o copilarie nu va fi implinita daca nu-l va intalni. Aceasta este pe scurt imaginea <<zidului chinezesc>> al Alpilor, unic in Europa.

57

58 S F A R S I T ANGI IMAGINI SI INFORMATII DE PE NET
MUZICA - VERDI - Anvil Chorus Poate fi celula lui Picaud de la Fenestrelle si putea fi celebra, dar Dumas a dorit altceva si acum francezii castiga de pe urma unei inchisori fictive si a unui personaj devenit celebru! ANGI


Descărcați ppt "LA GRANDE MURAILLE DES ALPES"

Prezentări similare


Publicitate de la Google