Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

MARCO POLO.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "MARCO POLO."— Transcriere de prezentare:

1 MARCO POLO

2 ,,Primul mare călător din Europa care, ajungând până în Orientul îndepărtat descoperă europenilor vastul continent al Asiei şi multe dintre popoarele care trăiau acolo.

3

4 Marco Polo era un italian,dintr-o familie de
negustori bogaţi, născut în cetatea Veneţiei, aflată undeva la subsuoara de răsărit a cizmei italiene, sprijinită în Marea Adriatică.

5 Călătoriile lui Marco- Polo
Corăbiile care plecau din Republica Veneţiană, în urmă cu sute de ani, străbăteau cutezătoare mările din apropiere, pentru veneţieni. Gustul pentru bogăţie, negoţ şi călătorie al veneţienilor era cunoscut în toată lumea; rafinamentul, cutezanţa lor, de asemenea. Marco Polo a apucat alt drum: spre Asia!

6 Acum aproape 700 de ani, în vremea în care a trăit Marco Polo ( ) europenii cunoşteau foarte puţine pământuri în afara continentului lor. Călătorii răzleţi, care s-au avântat spre ţinuturile Asiei, din acel timp, au început să vorbească apoi despre armata fără număr a tartarilor (tătari), mereu setoşi de sânge, care înfulecau cu lăcomie carne de câine şi chiar de om. Un călător italian, un călugăr, Carpini, trimis în solie la mongolii care stăpâneau Asia, vorbeşte despre drumurile pe care le străbăteau călări, presărate cu cranii de oameni şi de animale… Neştiinţa naşte monştri! Nu erau prea îmbietoare drumurile spre Asia la vremea aceea, nu-i aşa?

7 Un drum lung şi greu a fost învins!
Marco Polo, însoţit de tatăl şi unchiul său, pleacă din Veneţia în anul 1271, şi, după multe peripeţii şi un drum anevoios şi foarte lung, ajung, în sfârşit, în China. Timp de 17 ani, Marco Polo a străbătut în lung şi în lat China, cunoscând relieful ţării şi obiceiurile oamenilor, pe care apoi le-a descris în "Cartea minunilor lumii". Au fost copleşiţi de bogăţii şi onoruri, şi cu greu cei trei călători au căpătat încuviinţarea marelui han, care îi aprecia foarte mult, de a se întoarce în Europa.

8 Un milionar la închisoare!
Ajunşi la Veneţia, în anul 1295, după aproape 25 de ani de absenţă, ei şi-au recăpătat, nu fără dificultăţi, drepturile. Pentru că Marco Polo vorbea mereu despre milioanele de monede în aur ale lui hanului şi despre milioane de întâmplări, a fost poreclit, în scurt timp "Il Milione" - Milionarul! Ghinion însă! După un an de la sosire, oraşul Veneţia intră în luptă cu oraşul rival, Genova, şi "Il Milione" este făcut prizonier! După încheierea păcii dintre cele două oraşe, Marco Polo se întoarce la Veneţia unde rămâne până la sfârşitul vieţii.”

9 SURSE: -,,Călătoriile lui Marco Polo’’, Petre Ghelmez - Marco Polo- wikipedia, free encyclopedia prof. înv. primar M.Stoica


Descărcați ppt "MARCO POLO."

Prezentări similare


Publicitate de la Google