Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Miscarea oscilatorie. Pendulul gravitational. Mișcarea unui corp care se repet ă exact sau aproximativ la intervale de timp egale și care are loc simetric.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Miscarea oscilatorie. Pendulul gravitational. Mișcarea unui corp care se repet ă exact sau aproximativ la intervale de timp egale și care are loc simetric."— Transcriere de prezentare:

1 Miscarea oscilatorie. Pendulul gravitational

2 Mișcarea unui corp care se repet ă exact sau aproximativ la intervale de timp egale și care are loc simetric faț ă de poziția sa de echilibru se numește mișcare oscilatorie. Mișc ă rile oscilatorii se mai numesc oscilații mecanice. Ce este caracteristic micărilor care pot fi efectuate de corpurile reprezentate in aceste imagini? Dai exemple asemănătoare.

3 Miscarile Oscilatorii Corpurile pot efectua diferite tipuri de miscari mecanice: a. Uniforme - miscarea in care corpul parcurge distante eale in interval egale de timp. - Rectilinii -Curbilinii -Circulare b. Neuniforme - Miscarea in care un corp parcurge distante diferite in interval egale de timp sau variata c. Periodice - corpul care executa miscari care se repata la anumite intervale de timp. Ex. Ciasornicul, Pamintul in jurul soarelui

4 Experimenteaza Pendulul gravitațional reprezint ă un sistem fizic, format dintr-un corp de mas ă m suspendat de un punct fix printr-un fir de lungime l, care efectueaz ă o miscare oscilatorie sub acțiunea fortei gravitationale.

5 Se numete perioadă a oscilaiilor intervalul de timp în decursul căruia s-a efectuat o oscilaie completă. Se numete amplitudine abaterea maximă a corpului oscilant de la poziia sa de echilibru. Amplitudinea se notează cu litera A i se măsoară in unităi de lungime –metri, centimetri. Se numete frecvenă a oscilaiilor mărimea fizică egală cu numărul oscilaiilor efectuate într-o unitate de timp.

6


Descărcați ppt "Miscarea oscilatorie. Pendulul gravitational. Mișcarea unui corp care se repet ă exact sau aproximativ la intervale de timp egale și care are loc simetric."

Prezentări similare


Publicitate de la Google