Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

CRIZE ECONOMICE.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "CRIZE ECONOMICE."— Transcriere de prezentare:

1 CRIZE ECONOMICE

2

3

4

5

6

7 Fotografia Migrant Mother a artistei Dorothea Lange
Fotografia Migrant Mother a artistei Dorothea Lange. Este imaginea unei sărace culegătoare de mazăre din California, Florence Owens Thompson, mamă a șapte copii. Martie 1936.

8 „Până la sfârşitul anului 1929, 659 de bănci au dat faliment în SUA, odată cu ele dispărând şi cele 256 de milioane de dolari din depozite. Dădeau faliment, la începutul anului 1930, de bănci pe lună, ajungându-se în noiembrie la 236, iar în decembrie la 328 de bănci închise pe lună. S-au înregistrat de asemenea falimente ale societăţilor comerciale.” „În faţa acestor realităţi, oamenii nu-şi mai puteau plăti chiriile sau creditele şi erau daţi afară din locuinţe sau în cel mai fericit caz le era întreruptă întreaga gamă de facilităţi. Aruncaţi în stradă, oamenii încercau să-şi găsească un loc în care să locuiască împreună cu familia. De cele mai multe ori ajungeau să stea la marginea oraşelor. Aici îşi încropeau o locuinţă mizeră, de fapt o colibă sau o cocioabă, din cutii de carton, bidoane de plastic sau metal, ori locuiau în maşini.” Consecinţele crizei „Foarte grea era situaţia minerilor din Virginia de Vest, Pennsylvania şi Kentucky. Familii întregi, evacuate din case, nu aveau unde locui şi ce mânca. Minerii îşi ardeau mobilierul pentru a face căldură în adăposturile improvizate şi se hrăneau cu fructe sălbatice, ierburi şi rădăcini.”

9 Ascensiunea lui Adolf Hitler s-a datorat şi Marii Crize Economice

10 Franklin Delano Roosevelt, a fost responsabil pentru inițiativele și programele cunoscute ca denumire colectivă sub numele de New Deal 

11 Temă pentru acasă


Descărcați ppt "CRIZE ECONOMICE."

Prezentări similare


Publicitate de la Google