Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

INSTITUŢIILE DE CREDIT

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "INSTITUŢIILE DE CREDIT"— Transcriere de prezentare:

1 INSTITUŢIILE DE CREDIT
SISTEMUL BANCAR DIN ROMÂNIA

2 CE ESTE SISTEMUL BANCAR?
Sistemul bancar este alcătuit din mai multe bănci, mai nou sunt numite instituţii de credit care sunt coordonate de către o bancă centrală. Acest sistem cuprinde banca centrală pe primul nivel; şi este instituţia care emite bancnotele şi monedele utilizate ca mijloace de plată pe teritoriul României; iar pe nivelul doi, se situează instituţiile de credit. Exemplificăm câteva: CEC Bank SA, Banca Comercială Română SA, Banca Transilvania SA, etc. Activitatea acestor instituţii de credit este reglementată şi supravegheată de Banca Naţională a României, în calitatea sa de bancă centrală. În Romania, sistemul bancar este organizat pe două niveluri, aşa ca în imaginea de mai jos:

3 CE ROL ARE O INSTITUŢIE DE CREDIT/BANCĂ?
O instituţie de credit (bancă) are rolul de a atrage banii de la clienţii ei (persoane fizice şi juridice). Ulterior, clienţii băncii pot să-şi retragă banii sau pot să-i transfere în alte conturi. Instituţia de credit/bancă are rolul de atragere şi concentrare a economiilor unor companii (de stat şi private) şi a le îndrepta către investiţii eficiente. Băncile îndeplinesc rolul de intermediari între cei care deţin banii şi cei care îi folosesc.

4 Am învăţat despre: Sistemul bancar(Sistemul bancar este un ansamblu de bănci care sunt coordonate de către o bancă centrală. Activitatea băncilor este reglementată şi supravegheată de Banca Naţională a României, ca bancă centrală.) Rolul instituţiilor de credit ( Instituţiile de credit au rolul de a atrage banii de la clienţii ei :persoane fizice şi juridice şi de a concentra economiilor unor companii de stat şi private pentru a le îndrepta către investiţii eficiente)

5 Alege varianta corectă de răspuns:
Sistemul bancar este : a) o bancă b) o lege c)un ansamblu de bănci Activitatea băncilor este supravegheată de: a)preşedintele României b) BNR c)Guvern Instituţiile de credit au rolul de a: a) realiza schimbul valutar b) emite bancnote şi monede c) atrage banii clienţilor şi a-I îndrepta către investiţii eficiente


Descărcați ppt "INSTITUŢIILE DE CREDIT"

Prezentări similare


Publicitate de la Google