Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE"— Transcriere de prezentare:

1 Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE
Vasile Cristescu Head of Sales, Immorent Romania IFN SA Conferinta Finmedia Bucuresti, Member of Erste Bank Group

2 Cuprins Evolutia leasingului imobiliar in CEE
Evolutia leasingului imobiliar in Romania Leasingul imobiliar - motor al cresterii leasingului la nivel european si in Romania Immorent – partener in profitabilitate Studiu de caz – Bulgaria Studiu de caz – Croatia Concluzii

3 Evolutia leasingului imobiliar in CEE
 potential de crestere datorita investitiilor: - in constructii de cladiri de birouri; - in constructii cu destinatie industriala (relocari de facilitati de productie la nivel european si national, stabilire de centre regionale de logistica); ritm de crestere lent datorita legislatiei si a nivelului redus de cunoastere a produsului de catre potentialii clienti; Concurenta pronuntata cu bancile (credit imobiliar).

4 Evolutia leasingului imobiliar in Romania

5 Leasingul imobiliar - motor al cresterii leasingului la nivelul CEE si in Romania
Argumente: Alternativa viabila la creditul imobiliar, deseori asociat cu costuri la utilizator mai mari in comparatie cu leasingul imobiliar, precum si cu durate de finantare mai scurte in comparatie cu leasingul imobiliar; Produse noi, solutii noi: pachet de servicii integrate, “all in one”, pentru optimizarea structurii de costuri si a efortului clientului; Avantaje – produsele aferente, precum sale & leaseback-ul sau leasingul operational ( structuri off- balance) vin din ce in ce mai mult in intampinarea nevoilor clientilor; Segmentele principale carora se adreseaza se diversifica: Clienti corporate, IMM-uri, municipalitati, autoritati publice ( d. ex. Modele PPP).

6 Immorent – partener in profitabilitate
Unde ne aflam: In Romania, de 3 ani, pe piata de leasing; Top 5 al finantatorilor de leasing imobiliar in Romania; Cota de piata de 8.33 %; Portofoliu de circa 70 clienti – large corporate & IMM; 19 angajati; Servicii de monitorizare a constructiilor si management de investitii, oferite ca linie de business independenta.

7 Immorent – partener in profitabilitate
Unde dorim sa ajungem? Volum nou de business pentru 2008 de EUR 80.5 mln.; Top 3 finantatori de leasing imobiliar in Romania; cota de piata de 15%; 25 angajati; Diversificarea canalelor de vanzari prin combinatia de vanzari directe si vanzari indirecte; Optimizarea ofertei de produse prin introducerea unor servicii noi, oferite clientilor; Debut pe segmentul PPP, odata cu stabilirea unui cadru legislativ limpede in domeniu.

8 Studiu de caz - Bulgaria
Volum nou de business 2007: 88 Mln. EUR, adica 6 % din volumul nou de business in industria de leasing; Cauze: preponderent de ordin fiscal → dubla impunere la TVA, dar si ratiuni care tin mai degraba de popularizarea produsului; Avantaj in favoarea creditului ipotecar, preferat de 37 % dintre respondenti, (sursa: sondaj GfK), din cauza popularizarii reduse a acestei forme de finantare; Produse de finantare leasing (2007): proiecte greenfield = 80 %; Sale & leaseback = 20 %.

9 Studiu de caz - Bulgaria
Volume business nou

10 Total Piata de Leasing Imobiliar 2004 - 2007
Studiu de caz - Croatia Total Piata de Leasing Imobiliar

11 Volume noi leasing imobiliar 2004 – 2007 (000 €)
Studiu de caz - Croatia Volume noi leasing imobiliar 2004 – 2007 (000 €)

12 Tendinte pe zone geografice
ZAGREB SPLIT RIJEKA VARAŽDIN OSIJEK KARLOVAC ISTRIA KVARNER DALMATIA BIROURI LOGISTICA REZIDENTIAL TURISM PPP RETAIL x x x x x x x x x x x x x x

13 Concluzii Leasing-ul imobiliar in Romania - trend ascendent;
 In 2008 se preconizeaza o crestere a finantarilor de 65 % in raport cu anul trecut, astfel incat leasingul imobiliar sa atinga cifra de 700 Mil. EUR; O alternativa de finantare si refinantare pe termen lung a activelor imobiliare, fata de creditele bancare; Furnizarea de solutii complete (monitorizare constructie, management proiect, etc.) ca mijloc de atragere a clientilor; Posibilitatea utilizarii unor parghii financiare si fiscale.

14 Multumesc pentru atentie!
Pentru mai mult detalii contactati: Immorent Romania IFN S.A. 8, Tudor Arghezi St, Cladirea Unimed, Et. 7, sector 2, Bucuresti ;


Descărcați ppt "Evolutia Pietei Leasingului Imobiliar in Romania si CEE"

Prezentări similare


Publicitate de la Google