Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Aplicatii Argos pentru monitorizarea speciei Microcarbo pygmaeus  (Phalacrocorax pygmaeus) in arealul Portile de Fier - Garla Mare - Vrata Dr. Cristiana.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Aplicatii Argos pentru monitorizarea speciei Microcarbo pygmaeus  (Phalacrocorax pygmaeus) in arealul Portile de Fier - Garla Mare - Vrata Dr. Cristiana."— Transcriere de prezentare:

1 Aplicatii Argos pentru monitorizarea speciei Microcarbo pygmaeus  (Phalacrocorax pygmaeus) in arealul Portile de Fier - Garla Mare - Vrata Dr. Cristiana Maria Pioarcă-Ciocănea; Dr. Athanasios Alexandru Gavrilidis Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact Universitatea din București – Facultatea de Geografie

2 Despre Phalacrocorax pigmeus
Areal de răspândire – partea central sudică a regiunii biogeografice Palearctice Habitat: lacuri și iazuri extinse cu vegetație abundentă dar și arbori care să-i servească drept adăpost pentru cuiburi sau platforme pentru repaos

3 Metode de tracking utilizate pentru specii de avifaună
Radiotelemetrie Inelare

4 Monitorizare Phalacrocorax pygmeus în ROSPA0026
Metodă: Pentru monitorizarea cormoranilor mici s-au selectat terminale Argos (Platform Transmitter Terminal) solare produse de Microwave Telemetry Inc., tip PTT-100. Microwave Telemetry produce terminale fiabile, fiind singurul producător ce oferă produse cu încărcare solară de dimensiuni mici. Modelul de transmitător achiziționat are o greutate inițială de 9.5 g, fiind upgradat cu rasină pentru a rezista lovirii de către cormoran. Astfel, greutatea dispozitivului este de 12 grame. La această greutate se mai adaugă 3 grame, greutatea firului de atașare. Astfel, greutatea finală a platformei atasată de cormoran nu depășeste 15 grame, sub limita de 3% din greutatea păsării.

5 Principiu de funcționare
Platformele de transmitere utilizează pentru localizare sistemul de sateliți Argos. Echipamentele Argos de pe sateliți înregistrează frecevențele emise de plarformă și măsoară efectul Dopler, adică schimbarea de frecvență a undei de sunet sau a undei electromagenetice care apare atunci când sursa de vibrație (PTT) și satelitul se mișcă unul față de celălalt. Argos identifică prin efectul Dopler două poziții posibile, care apoi sunt prelucrate de CLS prin intermediului unuia din cele două filtre disponibile - Least squares analysis și Kalman.În cadrul proiectului filtrul utilizat a fost filtrul Kalman, introdus în 2011.

6 Mod de capturare – pregătire plase

7 MONITORIZARE PLASE

8 CAPTURARE CORMORANI

9 NEUTRALIZARE INDIVID

10 MONTAREA RADIO-EMIȚĂTORULUI PTT-100

11 ELIBERARE INDIVID

12

13 Date generate

14

15

16

17 Concluzii Metoda de monitorizare nu este una care să permită înregistrări în timp îndelungat deoarece indivizii de Phalacrocorax pygmeus distrug emițătoarele Rezultatele obținute pot fi utile pentru a înțelege comportamentul indivizilor într-un interval de timp relativ scurt. Se pot identifica arealele preferate preponderent de inidvizi


Descărcați ppt "Aplicatii Argos pentru monitorizarea speciei Microcarbo pygmaeus  (Phalacrocorax pygmaeus) in arealul Portile de Fier - Garla Mare - Vrata Dr. Cristiana."

Prezentări similare


Publicitate de la Google