Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Interpretarea onorată

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Interpretarea onorată"— Transcriere de prezentare:

1 Interpretarea onorată
sau confesiunile unui antreprenor în devenire

2 Confesiunile unui viitor antreprenor...
Bună! Mă numesc Ion și sunt viitor antreprenor. De ce viitor? Pentru că un antreprenor privește totul în perspectivă. Face calcule și previziuni pentru minim 3 ani și nu exclude intervenția a mulți factori care poate să-i schimbe convingerile, dar acesta e un alt capitol. Confesiuni? Da! Confesiuni! Prezentarea aceasta are la bază înțelegerile despre antreprenoriat și societate a unui tânăr de 20 de ani. Care face parte din generația schimbării, dar iarăși, acesta e capitol aparte cum vom schimba noi lumea. Deci, poftiți de savurați din ideile nu prea standarde

3 Antreprenoriat = interpretare onorată?
Încep prin a defini antreprenoriatul ca rezultat a ceea ce am înțeles eu încă de la ai mei 17 ani. 1. Antreprenoriat – proces prin care ideile apărute în mintea noastră încep să ne genereze bani. 2. Antreprenoriat – activitatea care a contribuit esențial la dezvoltarea societății și a tehnologiei. 3. Antreprenoriat – activitatea de bază a secolului XXI, prin care oamenii își demonstrează capacitățile de lider și de implicare socială.

4 Reieșind din cele de mai sus, antreprenoriatul este practicat din motivul de satisfacere materială apoi morală, chiar dacă facem bani din pasiunea noastră față de o activitate. Dacă nu am urmări scopul material, de ce se comercializează produsele hand - made sau de ce a apărut profesia de „Antrenor fitness”, când poți să faci sport și să ajuți pe alții, doar din pasiune, să fii mulțumit doar moral? Nu e așa simplu, oamenii au nevoi, iar aceste nevoi costă. Pentru a plăti, facem bani, apoi banii îi schimbăm pe nevoie/moft pentru a ne satisface spiritual. Deci, obiective materiale, scopuri morale – cam ăsta e principiul de viață pentru secolul XXI.

5 Antreprenoriat = Fiind elev am participat la multe seminare, workshopuri, conferințe despre antreprenoriat. La majoritatea dintre acestea ni se spunea să ne materializăm pasiunile. Cred că acest mesaj a fost motivul de ce eu mi-am descoperit noi pasiuni pentru că uitându-mă pe piață, nu prea era cerere pentru ce-mi plăcea mie să fac și dacă te raportezi la cerere, vezi că începe să te „pasioneze” ceva ce nu credea că e posibil.

6 Antreprenoriat = Exemplu: cDonald’s și Ray Kroc - fondatorul
Frații McDonald au început din pasiune, erau îndrăgostiți de ceea ce făceau și au continuat chiar dacă la început nu aveau clienți, își iubeau meseria și faptul că pot oferi oamenilor un produs gustos la prețuri mici. Și apoi au dispărut... Și-a imaginat un vânzător de mixere, Ray Kroc, că va ajunge să fie pasionat de fast – food și să facă bani din asta? Nu! Dar odată ajuns la restaurantul fraților a văzut că lumea stătea în rând să cumpere de la ei (pe când procesul de servire era de 30 sec./client) și asta l- a motivat să fie pasoinat anume de McDonald’s. Vreau să zic că uneori pasiunile apar datorită eficienței unor activități pe piață și viziunii proprii asupra acestora.

7 Idei proprii sau idei „împrumutate”?
Că tot am pomenit de idei mai sus... Oare trebuie antreprenorul să se raporteze la propriile idei sau poate prelua și idei din piață? Sigur că antreprenorul trebuie să fie o persoană creativă și să poată da firmei ceva nou de câte ori este nevoie, dar nu înseamnă că e obligat să implementeze doar idei proprii. La partea cu ”împrumutul” ideilor apare termenul de interpretare, cum știm să ne diferențiem.

8 Interpretare onorată Sunt de părere că fiecare antreprenor a contribuit la dezvoltarea societății în care trăim azi și anume prin fenomenul de „împrumutul” ideilor bune și interpretarea acestora în felul său, adăugându-i câte un element ce-l făcea diferit, proces numit: concurență. Concurența liberă a fost și este principalul stimulent pentru progres în toate domeniile: tehnico - științific, economic, social, politic ș. a. În dependență de cât de ingenios se interpretează o idee, rezultă cât de mare va fi profitul antreprenorului și cât de respectat va fi acest produs/serviciu pe piață.

9 Interpretarea onorată
Exemplu: acebook și Mark Zuckerberg Ideea rețelei de socializare, inițial, a fost a fraților Winklevoss. Aceștia s-au adresat la Mark pentru a realiza împreună rețeaua „HarvardConnection”, dar Mark avea altă interpretare a acestei idei și după puțin timp el lansează „TheFacebook”, care urmează în 2005 să se numească „Facebook”. Facebook a cunoscut o dezvoltare rapidă și se bucură de respectul utilizatorilor pentru accesibilitate, metodă eficientă prin care putem discuta la distanță, o platformă de promovare și multe altele. Istoria aceasta ne demonstrează că dacă „împrumuți” o idee și o interpretezi într-un mod în care nimeni nu va putea vreodată ajungi să primești onoruri (sigur până nu „împrumută” cineva ideea ta și o face mai bună – Instagram).

10 Concluzii: Antreprenoriat este parcursul de la idei la bani cu un impact pozitiv asupra dezvoltării societății ; Pasiunile nu sunt mereu potrivite pentru a fi lansate pe piață, din acest motiv nu ne raportăm doar la ale noastre; Ideile pot și uneori trebuie să fie „împrumutate” pentru că nu toți au aceleași resurse de implementare; Cât de respectată și profitabilă va fi activitatea noastră ca antreprenori depinde de interpretarea cât mai diferențiată a ideilor

11 Cărți care mă inspiră și le recomand
DIDIER Michel, Economia. Regulile jocului, București, Humanitas, 1992/1998. FRIEDMAN Milton şi Rose FRIEDMAN, Liber să alegi. Un punct de vedere personal, București, Editura ALL, Bucureşti, 1998. HEYNE Paul, BOETTKE Peter, PRICHITKO David, Modul de gândire economic, București, Editura Bizzkit Junior Achievement România, 2011. MISES Ludwig von, Economia în șapte lecții, București, Institutul Mises România, 2009. Robert Kiyosaki Un IQ financiar mai bun, 2008.


Descărcați ppt "Interpretarea onorată"

Prezentări similare


Publicitate de la Google