Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Ziua Ștafetei – Acum decid eu.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Ziua Ștafetei – Acum decid eu."— Transcriere de prezentare:

1 Ziua Ștafetei – Acum decid eu.
Ediția 2015 „Copiii pot face lucruri mult mai mărețe decât ne-am putea închipui. Tinerii au un uriaș potențial de a schimba lumea într-una mai bună ! ACUM.”

2 Pentru ce pledăm „Ziua Ștafetei” celebrează dreptul tuturor tinerilor
de a participa în societate și se desfășoară în fiecare an în luna noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile Copilului, care are loc pe 20 noiembrie. Prima ediție a avut loc în 2012, fiind inspirată de modelul de „Takeover Day ” din UK și Scoția. Initiațiva, ajunsă în prezent la cea de-a patra ediție, este implementată de Fundația Terre des hommes în parteneriat cu Ministerul Educației, F.O.N.P.C, Ambasade, Asociații, ONG-uri, instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor. Viziunea acestui proiect este o lume în care tinerii sunt respectați, ascultați și trăiesc în demnitate! .

3 Scopul acestui proiect este facilitarea participării copiilor și tinerilor la deciziile importante ce le pot influența viața și comunitatea în care trăiesc. Proiectul are în vedere Recunoașterea dreptului la participare a copiilor în România Introducerea unui model educațional modern implementat la nivel național Crearea unui spațiu de explorare vocațională și de exprimare personală ce le dezvoltă potențialul Tinerii care au participat în perioada 2012 – 2014 au apreciat-o ca fiind „o experiență de neuitat ! .. Pur și simplu, nu ai cum să nu iubești Ziua Ștafetei ” Extras din Jurnalul de Bord al ediției din 2014

4 Aceste rezultate au fost obținute grație suportului oferit de
2206 de tineri din 38 județe au explorat peste 86 de meserii fiind susținuți în acest demers de 266 de coordonatori, din peste 200 de școli și de mentori. Aceste rezultate au fost obținute grație suportului oferit de Fondation d’Harcourt, de Ministerul Educatiei, F.O.N.P.C, Ambasada UK, Franței, Republicii Cehe, Elveției, Irlandei, Poloniei, Olandei, Delegația Wallonie Bruxelles, Institutul Francez, Double Tree by Hilton, DB Schenker Romtrans, Aeroportul Otopeni, TAROM, 82 de companii, din peste 20 de spitale, 14 structuri medicale, 18 stații publice sau private de radio and TV, unități militare, agenții de presă, structuri județene.

5 în Jurnalul de bord al activităților din acest an va include: desfășurarea regulată a unor grupuri consultative de tineri implicați în organizarea evenimentului și explorarea opiniilor și deciziilor pe care aceștia le doresc în diferite domenii de interes pentru aceștia activități de advocacy ce pledează pentru participarea copilului în România și de asemenea, extrem de important .....

6 Preluarea „ ștafetei„ meseriei visate
de către tineri cu vârste cuprinse între ani, într-o manieră pozitivă, prin trei modalitaţi : simulare – un copil sau un grup de copii experimentează atribuţiile unei meserii sau toate meseriile ce funcţionează în cadrul unei instituţii însoţire a mentorului – un copil sau un grup de copii observă mentorul desfăşurându-şi activitatea participare la soluţionarea unor provocări întâmpinate de o companie – copiii oferă posibile soluţii la problemele întâmpinate. Conceptul este următorul : pentru o zi, tinerii „preiau” meseria visată, pe care au decis singuri că vor s-o experimenteze. Această zi specială este apoi pregătită și organizată atent în compania respectivă, astfel încât aceștia să o poată trăi la intensitatea maximă, să fie consultați în domeniul respectiv, să-și exprime propria lor viziune și să experimenteze cu adevărat acea meserie. Profesionistul care predă ștafeta va deveni mentorul tânărului, având rolul de a ghida și facilita reușita întregii experiențe.

7 Mulțumim pentru atenție !
Pentru mai multe informații, vă stăm cu mare drag la dispoziție Fundația Terre des hommes Elveția București, Strada Franzelarilor,Nr.6,Sector 2 / Cristina Vladescu / Tiberiu Nica / Platforma online a proiectului: Mulțumim pentru atenție !


Descărcați ppt "Ziua Ștafetei – Acum decid eu."

Prezentări similare


Publicitate de la Google