Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

TEHNOLOGIA MATERIALELOR Conf. dr. ing. Gabriela STRNAD

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "TEHNOLOGIA MATERIALELOR Conf. dr. ing. Gabriela STRNAD"— Transcriere de prezentare:

1 TEHNOLOGIA MATERIALELOR Conf. dr. ing. Gabriela STRNAD
TCM, IEI TEHNOLOGIA MATERIALELOR CURS 9 Conf. dr. ing. Gabriela STRNAD

2 recapitulare

3 TEST Argumentați alegerea tehnologiei de turnare pentru o piesă din fontă, de masă 50 kg, cu formă simplă, pereți groși, realizată într-o serie de fabricație de 100 de buc/an. Turnare in forme temporare obtinute prin formare manuala (sand casting - manual moulding) Argumentați alegerea tehnologiei de turnare pentru o piesă din silumin, de masă 3 kg, cu formă complexă, având grosime minimă a pereților de 1 mm, realizată într-o serie de fabricație de de buc/an. Turnare sub presiune (pressure die casting ) – masina de turnat cu camera rece Argumentați alegerea tehnologiei de turnare pentru o piesă din oțel, de masă 0,8 kg, cu formă complexă, având grosime minimă a pereților de 2 mm, realizată într-o serie de fabricație de de buc/an. Turnare in forme coji obtinute cu modele usor fuzibile (investment casting , lost wax casting) Argumentați alegerea tehnologiei de turnare pentru o piesă din aliaj de zinc, de masă 1 kg, cu formă complexă, având grosime minimă a pereților de 6 mm, realizată într-o serie de fabricație de 5000 de buc/an. Turnare in forme temporare obtinute prin formare mecanizata (sand casting – machine moulding) Turnare gravitationala in forme permanente (metalice) (gravity die casting)

4 Discuții și studii de caz în pregătirea examenului
Discuții și studii de caz în pregătirea examenului. La cursul 10 studenții vor avea printat subiectul de examen de anul trecut.

5 recapitulare recapitulare
Intrebare: cum se obține fierul beton?... adică barele din oțel care se folosesc pentru armarea construcțiilor din beton... REBAR (REINFORCING BAR) recapitulare recapitulare

6 4. PRELUCRAREA PRIN DEFORMARE PLASTICĂ Procedee de deformare plastică
4.1. INTRODUCERE Procedee de deformare plastică LAMINAREA TRAGEREA ȘI TREFILAREA EXTRUZIUNEA FORJAREA PRELUCRAREA TABLELOR ÎNDOIRE CURBARE AMBUTISARE

7 4.2. TRAGEREA ȘI TREFILAREA

8 TRAGEREA

9 video video 2 tragerea barelor.avi

10

11

12

13

14 TREFILAREA

15

16

17

18

19 IMPORTANT Studenții care nu au fost prezenți la cursul 9 vor prezenta în cursul săptămânii 10, la lucrarea de laborator, notițe scrise de mână (4...6 pagini) care să arate faptul că au studiat din capitolul 4 al cursului Tehnologia Materialelor I subcapitolele 4.1, 4.2, 4.3, 4.4. (pag ).


Descărcați ppt "TEHNOLOGIA MATERIALELOR Conf. dr. ing. Gabriela STRNAD"

Prezentări similare


Publicitate de la Google