Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

RAPORT DE ACTIVITATE 2018.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "RAPORT DE ACTIVITATE 2018."— Transcriere de prezentare:

1 RAPORT DE ACTIVITATE 2018

2 CUPRINS Povestea ASPA Misiune Viziune Obiective Programele pentru copii Programe de sprijin pentru părinți Rezultatele noastre Raport financiar 2018 Echipa ASPA

3 Povestea ASPA Nu este usor sa fii parintele unui copil autist!
Numai cine trece prin aceasta experienta stie ca in fiecare zi trebuie sa o iei de la capat. Este o lupta continua, fara pauza sau vacanta! Autismul este o tulburare complexa, dar toate persoanele cu autism pot invata abilitati care sa le permita sa traiasca, sa munceasca si sa se distreze in cadrul comunitatii. Probabil cu totii ati auzit despre autism! Probabil chiar cunoasteti pe cineva care sufera de aceasta afectiune – un frate, fiul sau fiica unei colege de birou sau chiar un coleg de clasa de-al fiului/fiicei dumneavoastra. Pentru un autist, activitati banale pentru noi, precum comunicarea sau interactiunea sociala, sunt bariere greu de invins Astfel, din eforturile unor parinti dispusi sa lupte pentru recuperarea si integrarea propriilor copii, dar si pentru a impartasi experientele lor si a sprijini alti parinti aflati la inceput de drum, a luat fiinta Asociatia Sprijin Pentru Autism.

4 Misiune Viziune Obiective
Sa contribuim la recuperarea, dezvoltarea personala si educatia copiilor si tinerilor cu dizabilitati, prin metode formale si non-formale. Astfel incat acestia sa isi poata pune in evidenta realul potential pe care-l poseda, pentru a deveni independenti si a se integra social. Viziune Copii si tinerii cu dizabilitati din Romania sa fie participanti activi in societate, sa aiba o educatie adecvata, care sa le asigure o viata independenta, corespunzatoare potentialului lor! Obiective Acordarea de servicii sociale primare, oferirea de asistenta, intermediere pentru obtinerea de tratamente si ajutoare materiale ocazionale, facilitare acces la tratamente si promovarea de actiuni de toate tipurile, prin cooperarea dintre membrii organizatiei, parinti, specialisti si reprezentanti ai institutiilor statului, in beneficiul persoanelor cu tulburari pervasive de dezvoltare, tulburari de limbaj, retard motor,retard mintal/alte tipuri de tulburari de dezvoltare, intr- o viziune pluralista si pluridisciplinara.

5 Program recuperare complexa pentru copii
Terapie de recuperare la domiciliu coordonata de specialisti BCBA si asistent social Terapie asistata de animale Kinetoterapie, Logopedie Integrare prescolara si scolara (shadow) Grupuri de socializare Program de sprijin pentru parinti Psihoterapie individuala - părintele este al doilea terapeut – implicarea lui, precum și bunăstarea lui emoțională, sunt elemente esențiale în recuperarea copilului lor. Sprijin in strangerea de fonduri si identificare a resurselor pentruterapia copilului. Rezultate In ultimii 5 ASPA a sustinut din fonduri proprii programe de tarapie complexa (terapie comportamentala, logopedie, recuperare prin sport etc) pentru un numar de 10 copii cu autism. Programul intensiv individual de recuperare (cca 4-6 ore/zi* 5 zile/saptamana) a avut ca rezultat integrarea in invatamantul de masa prescolar/scolar unui numar de 7 copii cu autism (6 cu shadow), 2 copii continua programul la domiciliu iar 1 copil este considerat recuperat si necesita doar interventie ocazionala.

6 Rezultat financiar 2018 Venituri 758.070 lei Cheltuieli 622.761 lei
Campanii reirectionare 2% Campanii directionare 20% donatii private Program recuperare complexa pentru copii Program de sprijin pentru parinti echipa ASPA Cristina Abdula membru fondator/presedite Luciana Haloiu BCBA Daniela Petre membru fondator/ secretar general Cecilia Motei BCBA Buzoianu Viorel membru fondator Natalia Ion psihoterapeut Speranta Diaconu psihoterapeut Nicoleta Andrei voluntar Dobre Dana prihoterapeut Ana Livadariu asistent social Barbu Georgeta psihoterapeut Tatiana Danciulescu pianotherapy Birsasteanu Mirela logoped Iordache Lenuta psiholog


Descărcați ppt "RAPORT DE ACTIVITATE 2018."

Prezentări similare


Publicitate de la Google