Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

DEDICAŢIE.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "DEDICAŢIE."— Transcriere de prezentare:

1 DEDICAŢIE

2 LA MULŢİ ANİ! TUTUROR CADRELOR DİDACTİCE

3

4 „Excelenţa Sa, Dascălul”
de Vlada Breahnă

5 Excelenţa Sa nu are cont în bancă. Nu
are vilă cu douăzeci de camere. Nu are afaceri prospere prin ţară. Excelenţa Sa are un suflet cât galaxia. Are riduri şi fire albe de la generaţiile care sunt şi de la cele care au fost.

6 Excelenţa Sa îşi mobilează viaţa cu extemporale, teze, concursuri
Excelenţa Sa îşi mobilează viaţa cu extemporale, teze, concursuri. Rareori se gîndeşte la ultimul strigăt al modei... Desele-i preocupări sunt legate de programe, perfecţionări, examene. De cele mai multe ori, şlefuieşte nestematele altora. Pentru ele ,vinde pe bani mărunţi, secundele fiilor lui.

7 Excelenţa Sa trudeşte viaţa-ntreagă la
secera ascuţită a lunii, semănînd pulberi de aur peste seminţele ce stau să-ncolţească. Uneori, ochelarii i se acoperă de roua amară, dacă un fost elev, ajuns senator, îi uită în anticameră ca pe un obiect decorativ.

8 Alteori zâmbet de rodie îi inundă obrajii, când un necunoscut, pe
stradă, îşi scoate pălăria în faţa lui: „Bună ziua, Domnule profesor, eu sunt...”

9 Excelenţa Sa nu-şi numără anii după buletin, ci după vârstă – mereu aceeaşi,
care înfloreşte în bancă. Constată cu surprindere – într-o zi că trebuie să iasă la pensie şi nu înţelege de ce inima lui, cu două preinfarcte, bate ca la optsprezece ani.

10 Excelenţa Sa, ca un pui de căprioară în
bătaia puştii, nu ştie că se aseamănă cu sfinţii. Ei au dăruit. El se dăruieşte. Cel de Sus i-a hărăzit loc înalt în izvorul Luminii, loc plin de verdeaţă, din care Măria Sa, Dascălul, să poată priveghea şi de dincolo pruncii sufletului său.

11 DASCĂLUL MEU, îţi doresc:
SĂ POŢI SĂ CREEZI când unii te înşeală SĂ TE RIDICI când alţii te doboară SĂ POŢI PĂSTRA ce alţii vor s-alunge SĂ RÂZI chiar dacă sufletul îţi plânge ŞI CALD TU SĂ RĂMÂI chiar dacă afară ninge. ACEASTA-I ARTA DE-A ÎNVINGE ( R.Keepling )

12 LA MULTI ANI! TUTUROR DASCÅLILOR NOSTRI

13 "Să ţii în palmă sufletul unui copil este, cu siguranţă, un privilegiu; să fii important în viaţa unui copil este, poate, un dar divin! “


Descărcați ppt "DEDICAŢIE."

Prezentări similare


Publicitate de la Google