Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Provocarea creierului

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Provocarea creierului"— Transcriere de prezentare:

1 Provocarea creierului
Exersarea creierului este la fel de importantă ca exersarea muşchilor. Pe măsură ce îmbătrânim, este important să ne ţinem mintea în formă. Proverbul: “Dacă nu-l foloseşti, îl pierzi! " se aplică şi creierului.      Ceea ce urmează este o cale de a-ţi verifica nivelul de inteligenţă din prezent. Fă acest test şi vezi dacă îl mai ai sau îl pierzi. Dupa ce răspunzi la fiecare întrebare, mergi la răspuns. OK, relaxează-te, linişteşte-ţi mintea şi dă-i drumul... Provocarea creierului

2 1 Trebuie să răspunzi instantaneu, fără să te gândeşti prea mult.
Participi la un concurs de alergări, îl depăşeşti pe cel de pe a doua poziţie. În ce poziţie te afli ? Dacă ai raspuns că vei fi primul este complet fals. L-ai depăşit pe al doilea deci i-ai luat locul, deci vei ajunge al doilea. Daca ai spus “al doilea," mergi la întrebarea 2.

3 2 Dacă îl depăşeşti pe ultimul, în ce poziţie vei ajunge ?
Dacă ai răspuns penultimul, te-ai înşelat din nou. Gândeşte-te un pic… Cum poţi să-l depăşeşti pe ultimul? Dacă tu eşti în urma lui atunci el nu mai este ultimul. Raspunsul era IMPOSIBIL! Se pare că gândirea nu este punctul tău tare. Dacă ai spus “imposibil“, atunci treci la întrebarea 3.

4 3 Tatăl Tanţei are 5 fete: 1. Chacha 2. Cheche 3. Chichi 4. Chocho
Întrebare: Care este numele celei de-a cincea? Gândeşte repede... Chuchu ??? GREŞIT! Tanţa e a cincea, şi zice în întrebare “tatăl Tanţei” pricepe şi tu întrebările.... Dacă ai spus “Tanţa“, atunci treci la întrebarea 4.

5 4 Spune “şapte” de 5 ori. Acum spune pe litere “şapte”.
Ce beau vacile? Răspuns: Vacile beau apă. Dacă ai spus “lapte," nu trece la întrebarea următoare. Creierul tău este supra stresat şi e aproape în flăcări. Ar trebui să te mulţumeşti cu a citi ceva uşor, ca de exemplu “Lumea Copiilor”. Dacă ai spus “apă“, atunci treci la întrebarea 5.

6 5 Dacă o casă roşie este făcută din cărămizi roşii
şi o casă albastră este făcută din cărămizi albastre, şi o casă roz este făcută din cărămizi roz, din ce este făcută o seră verde? Răspuns: Serele sunt făcute din sticlă. Daca ai spus “cărămizi verzi", de ce continui să citeşti aceste întrebări?? Dacă ai spus “sticlă,“ mergi la întrebarea 6.

7 Dacă într-un pom sunt 7 păsări şi împuşti două,
6 Dacă într-un pom sunt 7 păsări şi împuşti două, câte mai rămân? Răspuns: NICIUNA, pentru că celelalte 5 se sperie şi zboară! Cine a răspuns aşa să meargă la întrebarea următoare.

8 7 Dacă minutarul unui ceas se mişcă cu 1/60 dintr-un grad în fiecare minut, atunci cu câte grade se mişcă într-o ora?   Răspuns: 1 grad. Daca ai spus "360 grade " sau orice altceva în afară de 1 grad, trebuie să te felicit ca ai ajuns până aici, dar nu poţi rămâne în liga noastră. Ia-ţi creionul şi ieşi! Oricine altcineva să treacă la întrebarea finală.

9 Fără să foloseşti calculatorul
Tu conduci un autobuz de la Timişoara la Constanţa. În Timişoara, 17 oameni se urcă în autobuz. În Lugoj, şase coboară şi urcă 9. La Drobeta, doi coboară şi patru urcă. În Croaiva coboară zece. La Bucureşti coboară 5 şi urcă 16. Apoi ajungi la Constanţa. Ce mărime poartă şoferul la pantof? Răspuns: Oh, strigă tare! Nu-ţi aminteşti cât porţi la pantof? TU cât porţi la pantof... chiar în primul rând scrie că TU conduci autobuzul !

10 Şi acum: două întrebări de etică...
1. Prima întrebare: Este momentul alegerii preşedintelui lumii şi votul tău va determina cine este alesul. Iată-i pe cei trei candidaţi: Candidatul A are legături cu politicieni corupţi şi crede în astrologie. A avut două amante. Fumează ca o locomotivă şi bea 8 pâna la 10 pahare pe zi. Candidatul B a fost concediat de două ori, doarme până după prânz, în facultate se droga şi bea un sfert de litru de whisky în fiecare noapte. Candidatul C este un medaliat şi un erou de război. Este un vegetarian convins, consumă doar bere şi asta ocazional şi nu a avut niciodată legături extraconjugale. Dintre aceşti trei candidaţi, pe care l-ai alege (sincer)? Alege, nu trişa şi citeşte răspunsul de mai jos.

11 Candidatul A este Franklin D. Roosevelt.
Candidatul B este Winston Churchill. Candidatul C este Adolf Hitler... Trebuie să fii întotdeauna atent cu cei care trăiesc prea... sănătos !!! 2. A doua întrebare : Să presupunem că ştii o femeie însărcinată care deja are 8 copii. Trei dintre ei sunt surzi, doi sunt orbi şi unul este dezechilibrat mintal. Femeia are sifilis. Ai sfătui-o să facă avort?

12 Dacă ai răspuns afirmativ, tocmai l-ai omorât pe Beethoven!

13 Că nici tu nu te-ai descurcat prea bine... 
Trimite la toţi cei care râd de memoria ta …şi vezi cum se descurcă ei! Dar şhhh! Nu le spune Că nici tu nu te-ai descurcat prea bine...  Made by ViP

14


Descărcați ppt "Provocarea creierului"

Prezentări similare


Publicitate de la Google