Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Proiect Tehnologia informatiei si a comunicatiilor

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Proiect Tehnologia informatiei si a comunicatiilor"— Transcriere de prezentare:

1 Proiect Tehnologia informatiei si a comunicatiilor
Pirvu Mircea 9G

2 Memoria ROM (Read-only-memory)

3 Definitie Memoria ROM (read-only memory) este un tip de memorie care poate fi atât citită, cât și scrisă. Memoria ROM este o clasă de suporturi de stocare utilizate în computere și alte dispozitive electronice. Datele stocate în ROM nu pot fi modificate sau pot fi modificate numai lent ori cu dificultate. De aceea, memoria ROM este folosită în principal pentru a distribui firmware (softul strâns legat de hardul specific și puțin probabilă să aibă nevoie frecvent de update)

4 Memoria ROM este folosita la anumite functii in calculatoare din 2 motive principale:
1.permanența: valorile stocate în ROM sunt totdeauna acolo, indiferent dacă este pornită sau nu. 2.securitatea: faptul că memoria ROM nu poate fi modificată ușor reprezintă un grad de securitate în privința modificărilor accidentale sau rău intenționate ale conținutului.

5 Memoria ROM se clasifica in:
OTPROM  * PROM * EPROM * OTPROM *EEPROM EEPROM

6 Memoria PROM (Programable Read Only Memory) este similară cu memoria ROM, dar poate fi programată de utilizator, cu ajutorul unui echipament special. Ceea ce este foarte util pentru companiile care își fac propriul ROM.

7 Memoria EPROM (Erasable PROM) poate fi ștearsă prin expunere la radiații ultraviolete și poate fi rescrisă. Microcontrollerele cu EPROM au un orificiu cu un mic geam de cuarț care permite ca cipul să fie expus la radiație ultravioletă. Nu este posibilă alegerea unei părți pentru a fi ștearsă. Memoria poate fi ștearsă și rescrisă de un număr finit de ori.

8 Memoria OTPROM (One Time Programable ROM) este o memorie EPROM, dar cu cipul dispus într-o capsulă din material plastic, fără orificiu, care este mult mai ieftină. Viteza este bună, dar aplicațiile sunt lipsite de flexibilitate.

9 Memoria EEPROM (Electrically Erasable PROM) poate fi șearsă electric de unitatea centrală cu ajutorul unui anumit soft, în timpul funcționării. Este cel mai flexibil tip de memorie.


Descărcați ppt "Proiect Tehnologia informatiei si a comunicatiilor"

Prezentări similare


Publicitate de la Google