Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Vinurile INTERVITT Prof. Dr. Arina Oana ANTOCE Prof. Dr. I. Namolosanu

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Vinurile INTERVITT Prof. Dr. Arina Oana ANTOCE Prof. Dr. I. Namolosanu"— Transcriere de prezentare:

1 Vinurile INTERVITT Prof. Dr. Arina Oana ANTOCE Prof. Dr. I. Namolosanu

2

3 Bun venit in cea mai insorita podgorie a Romaniei, pe renumitele Terase ale Dunarii!
Aici, la miazăzi, strălucirea şi căldura soarelui aduc în boabele de struguri arome şi gusturi nemaiîntâlnite.

4 CINE SUNTEM Intervitt este o companie viti-vinicola recent infiintata (2010), intr-un areal inca incomplet neexploatat, dar foarte favorabil pentru cultura vitei de vie, cu tehnologii moderne si principii noi de vinificatie, care si-a propus sa creeze vinuri sanatoase si curate, in conditii de trasabilitate si control permanent al igienei. „Terasele Dunării” sunt situate în sudul Romaniei, pe partea stângă a Dunării, începând de la Zimnicea jud. Teleorman (cel mai sudic centru viticol al ţării) şi terminând cu Însurăţei, jud. Brăila.

5 CE CULTIVAM Partener al puternicului grup agroindustrial şi financiar INTERAGRO, dar independent juridic, Intervitt dispune de plantatii viticole proprii in suprafata de 225 ha, care se va extinde in acest an la 350 ha. Soiurile actuale din cultura sunt: - 43% soiuri albe: Crimposie 15%, Sauvignon blanc 13%, Chardonnay 8%, Pinot gris, Riesling Italian, Feteasca regala; - 57 % soiuri negre: Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 9%, Pinot noir 10%, Feteasca neagra 3%. Capacitatea de productie este de 200 vagoane de vin anual.

6 COMBINATUL DE LA ZIMNICEA
UNDE VINIFICAM COMBINATUL DE LA ZIMNICEA

7 CE RECOMANDAM Soiurile cultivate sunt toate pentru vinuri de calitate.
Mizam insa pe soiurile autohtone, bine adaptate zonei. Dupa prima campanie de vinificatie avem confirmarea ca nu gresim sa mizam pe soiurile autohtone.

8 CE RECOMANDAM Atit Crimposia, cit si Feteasca neagra au fost anul acesta medaliate cu argint la concursuri de vinuri jurizate de experti internationali sau ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Ambele sunt soiuri cultivate numai in Romania, de peste 2000 de ani.

9 CE DEGUSTAM CRIMPOSIA Soi autohton, cultivat din vremea geto-dacilor si consacrat in regiunea Dragasani, exprima un potential exceptional in podgoriile din Terasele Dunarii si Murfatlar. Este un soi cu aromă neutrală, dar inconfundabilă, care necesită o vinificare atentă cu drojdii selecţionate, pentru a-şi exprima întregul profil aromatic varietal. Datorită climatului şi caracteristicilor biologice specifice soiului, vinurile se caracterizează printr-o aciditate mai bună, care îi conferă supleţe, vioiciune şi prospeţime. Aroma este florală şi de fructe din climatul temperat (măr, pară, gutuie), iar gustul echilibrat, armonios, proaspăt, fructuos, răcoritor, suplu.

10 CE DEGUSTAM FETEASCA NEAGRA
Soi autohton, din care se pot obţine vinuri cu aromă varietală specifică, cu personalitate inconfundabilă. Vinurile tinere sunt bine colorate, de un roşu-violaceu plăcut, cu aromă de fructe autohtone bine coapte (prune, piersici, pere, etc.) şi uneori cu arome fine de toporaşi. După maturare în baricuri sau butoaie de lemn, vinurile devin mai corpolente, cu buchet de maturare şi nuanţe plăcute de prune uscate şi scorţişoară.

11 CE MARCI OFERIM SOL INVICTUS
“Sol Invictus” este o gamă de vinuri de mare prestigiu, creată din strugurii recoltaţi pe alese, din viile domeniilor Intervitt, situate pe terasa superioară a Dunării. Împletind tehnicile tradiţionale de vinificaţie cu cele mai recente cuceriri în domeniu aduse din lumea nouă a vinului, am reuşit să obţinem licori bahice ce pot satisface şi cele mai sofisticate gusturi.

12 CE MARCI OFERIM VIN DE MIAZAZI
“VIN alb/rosu de Miazăzi” sunt create şi elaborate din struguri atent selecţionaţi, de pe cele mai sudice plantaţii viticole ale României, amplasate pe terasele superioare ale Dunării, ce privesc spre miazăzi, unde climatul, prin strălucirea şi căldura soarelui este foarte favorabil pentru viţa de vie, aducând în boabele de struguri arome şi gusturi nemaiîntâlnite.

13 CE MARCI OFERIM SUFLETUL PETRECERII
“Sufletul petrecerii” este o gamă de vinuri albe şi roşii obţinute din viile Intervitt, prin cele mai noi tehnologii viti-vinicole, respectând cu stricteţe normele naţionale şi internaţionale din domeniu. O atenţie deosebită a fost acordată recoltării, care s-a efectuat mecanizat în condiţii stricte de igienă.

14 Centrul de Studii Viti-Vinicole şi Analiză Senzorială
UNDE NE PUTETI GASI adresa Şos. Alexandriei km , Zimnicea, Jud. Teleorman Telefon sau mobil / Fax: , Centrul de Studii Viti-Vinicole şi Analiză Senzorială B-dul Mărăşti Nr. 59, Sector 1, Bucureşti, USAMV Bucureşti, Pavilionul de Viticultură-Vinificaţie; Tel: ;


Descărcați ppt "Vinurile INTERVITT Prof. Dr. Arina Oana ANTOCE Prof. Dr. I. Namolosanu"

Prezentări similare


Publicitate de la Google