Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Samovare şi ceaiuri Derulare cu click.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Samovare şi ceaiuri Derulare cu click."— Transcriere de prezentare:

1 Samovare şi ceaiuri Derulare cu click

2 Samovar (în limba rusă: CAMOBAP) este un vas tradiţional rusesc de bucătărie, folosit la fierberea apei. În Rusia samovarul cel mai răspân-dit, avea un tub interior de încălzire pe cărbuni, dotat şi cu un robinet în partea de jos, fiind folosit la pregă-tirea şi servirea ceaiului şi a altor diferite băuturi fierbinţi. Din Rusia, aceste samovare s-au răspândit cam prin toată lumea fiind folosite în mai multe ţări. Încă şi astăzi aceste vase sunt confecţionate asemănător cu vechiul samovar tradiţional, întâlnindu-se prin toată Rusia, însă în majoritatea lor folosesc energia electrică, pentru încălzirea apei.  În prezentul montaj cred că sunt prezentate numai samovarel cu încălzire electrică, iar autorul a adăugat şi o serie de reţete de ceaiuri, recomandând şi utilitatea lor.

3 Când soseşte iarna, ce e mai plăcut decât să te încălzeşti sub plapumă, cu o ceaşcă caldă, aburindă de băutura ei fierbinte?

4 Clipul este şi o adevărată colecţie de samovare, care merită vizualizate …

5 Un vechi proverb chinezesc spune: "Este mai preferabil de trăit trei zile fără de hrană, decât o singură zi fără o cană de ceai.”

6

7 Ceaiul negru: este ceaiul normal şi cel mai răspândit pe piaţă, datorită proprietăţilor sale de a fi bogat în componente antioxidante, ce sunt foarte bune şi necesare organismului. El provine din planta de ceai numită Camellia sinensis, plantă din care se produce ceaiul verde și cel alb, deosebirea constând în modalitatea diferită de prelucrare. Totodată acest ceai conţine şi componente, ceva mai puţin sănătoase, ceace îl face a fi mai puţin recomandat. Astfel, cantitatea de cofeină dintr-o ceaşcă de ceai negru, de culoare foarte închisă, poate ajunge aproape la acelaşi nivel cu cea aflată într-o ceaşcă de cafea. Dar această cofeină poate provoca o creştere a tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace, pete pe dinti şi secreţii urinare de fluide şi minerale. Fibrele acestui ceai conţin acid oxalic care interferează cu absorbţia mineralelor din alimente, în special cele de calciu. Deci, în final ... parcă nu ar fi prea recomandat a fi utilizat prea des!!!

8

9

10 Ceaiul verde Acest ceai se obţine din aceleaşi frunze sau din mugurii plantei Camellia sinensis, cantitatea antioxidanţilor din acest ceai fiind mult mai mare decât cea din ceaiul negru, fiind şi cu mult mai sănătos. El este considerat: un bun întăritor al sistemului imunitar, anti-cancer, încurajează dieta, încetineşte ritmul îmbătrânirii şi ajută contra infecţilor parodontale. Are, de asemenea, beneficii medicale la bolile cardio-vasculare, artrită, boli neurologice, scăderea colesterolului şi altele.

11

12 Ceaiul de Lămâiţă (Lippia citriodora)
Lămâiţa din acest ceai este exce-lentă pentru relaxare, deoarece scade febra, ajută celor cu diferite probleme digestive, compoziţia substanţelor sale de Citrol, consta-tându-se că este eficace contra celulelor canceroase, folosit într-o cantitate de 1 g de plantă pe zi. Lămâiţa are o aromă citrică deosebit de puternică, fiind iubită de mulţi oameni mai ales atunci când este combinată cu Melisă, care se găseşte în Roiniţă, Mătăcină şi în iarba de lămâie.

13

14 Ceaiul din iarbă de lămâie (Lemongrass) – La fel ca şi Lămâiţa şi ca Melisa şi această plantă este bogată în Citrol. Ceaiul din iarbă de lămâie este un bun remediu la: crampe şi dureri de burtă, diaree, ajutând la reducerea febrei şi la relaxări. Aroma ierbii de lămâie alungă puricii, gândacii, ţânţarii şi alte insecte. Informaţii suplimentare găsiţi pe adresa: motive-pentru-care-ar-trebui-sa-bei-zilnic-ceai-de-lemongrass

15 Lemongrass Ceaiul de lemongrass nu este doar foarte răcoritor, ci este şi extrem de benefic pentru corpul tău. În plus, consumat zilnic, ceaiul de lemongrass ajută la buna funcţionare a organelor şi ţine la distanţă anumite afecţiuni. Astfel, lemongrass-ul făcut ceai, reduce febra, tusea şi răcelile. Bogat în vitamina C şi antioxidanţi, combate radicalii liberi din corp. Îl puteţi folosi proaspăt sau uscat, fiind şi un remediu foarte eficient pentru congestii fără reacţii adverse. Reduce simptomele gripei. Fierbeţi apa, adăugaţi lemongrass-ul, lăsaţi câteva minute, strecuraţi, adăugaţi puţină miere de albine şi beţi fără lapte. Beţi câteva căni pe zi. Pentru îngroşarea arterelor, datorită colesterolului rău, antioxidanţii din lemongrass îl reduce şi chiar creşte colesterolul bun. Medicii recomandă acest ceai din lemongrass cu miere de albine în fiecare zi, pentru cele mai bune efecte. Face minuni pentru piele şi unghii. Îl puteţi opări în apă şi îl beţi de mai multe ori pe zi sau vă puteţi cufunda unghiile în acest ceai. Această “infuzie” poate fi folosită ca bază nutritivă, împreună cu fulgii de ovăz, pentru masca care curăţă celulele moarte creând un ten sănătos şi luminos.

16

17 Ceaiul de Izmă / mentă Sunt multe specii de plante ce aparţin acestei categorii şi toate sunt excelente la uşurarea: indi-gestiilor, balonărilor, gazelor, dure-rilor de burtă, greaţă şi vărsături, tusei şi bolilor de iarnă. Folosirea diferitelor tulpini de mentă nu sunt recomandate femeilor însărcinate.

18

19 Pentru informaţii suplimentare, accesaţi adresa:
Ceaiul de Pelin Această plantă, cunoscută şi sub numele de Artemisia vulgaris, este foarte amară, dar ceaiul făcut cu ea îmbunătăţeşte digestia, fiind un bun remediu la: balonările de după masă, constipaţie, viermi intestinali. Ceaiul ajută la stimularea funcţiei hepatice şi este eficace pentru curăţarea organismului. Nu este recomandat femeilor gravide. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi adresa:

20 Ceaiul de Muşeţel (Chamomile)
Este un extras din flori de muşeţel, fiind un remediu bun pentru cei cu probleme: digestive, gaze, balonări, dureri abdominale, diaree, infecţii, greaţă. Băutura acestui ceai întăreşte organismul, e relaxantă şi induce spre relaxare şi confort. Pentru uzul extern, ceaiul de muşeţel se foloseşte la comprese, care ajută la cal-marea iritaţiilor de piele (răni, înţepături, eczeme) cât şi la infecţii oculare.

21

22 Ceaiul de Rozmarin Această plantă face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust peren, plăcut mirositor, de origine meditera-neeană, unde creşte spontan. Ceaiul obţinut stimulează, întăreşte şi totodată inspiră o atmosferă relaxantă şi plăcută pentru cei care-l folosesc. Este recomandat, în mod special, acelora cu tensiune arterială scăzută, cu stări de oboseală, migrene, probleme de memorie, căderea părului, varice, hemoroizi. Ceaiul de Rozmarin ajută, de asemenea, acelora care au probleme digestive, ajutând să cureţe sistemul respirator, pentru uz extern este bun la spălarea pielii capului şi la clătirea părului .

23

24 Informaţii suplimentare puteţi afla de pe adresa:
Ceaiul de Fenicul Feniculul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, care se asea-mănă cu mărarul. Ceaiul se face din seminţele sale, fiind excelent acelora care au probleme gastro-intestinale, în special de gaze şi dureri abdo-minale. Femeile care alaptează pot bea ceaiul de Fenicul pentru a ameliora acumularea gazelor la sugari şi totodată va încuraja şi producerea laptelui matern. De asemenea, acest ceai este un bun deţinător de mucus şi ajută la tratarea flegmei şi a căilor respiratorii. În uz extern este eficace în tratarea infecţiilor oculare (comprese). Informaţii suplimentare puteţi afla de pe adresa:

25

26 Ceaiul de Salvie - frunzele de Salvie (Jaleş) au gustul puţin amar, sunt considerate utile pentru consolidarea corpului, liniştirea siste-mului digestiv şi echilibrarea problemelor hormonale la femei. Acest ceai este un remediu pentru dezinfectarea sistemului respirator în timp de boală şi reducea febrei. Din cauza activării sistemului hormonal, Salvia nu este recomandată femeilor însărcinate şi nici acelora care alăp-tează, deoarece duce la secarea laptelui matern.

27

28 Ceaiul de Melisă / Roiniţă
Melisa sau Roiniţa are un gust delicat de lămâie. La fel ca şi lămâiţa şi iarba de lămâie, Melisa conţine Citrol care acţionează împotriva celulelor canceroase. Melisa e calmantă, eliberează de stres şi anxi-etate, ridică starea de spirit, bună la tulburări digestive, flatulenţă, febră şi hipertensiune arterială. Ea întăreşte organismul şi încetineşte uşor activitatea glandei tiroide. De aceea, nu este recomandată pentru cei care suferă de o activitate insuficientă a tiroidei. Este de dorit ca, după ce a-ţi văzut toate aceste tipuri de ceaiuri, să vă alegeţi cele care sunteţi convinşi că vă vor face bine …

29 Statuia unui samovar ridicată în oraşul Lankaran din Azerbaidjan.
Oraşul se află pe coasta Mării Caspice, în apropierea graniței sudice cu Iranul.

30 Dumneavoastră, cum vă pregătiţi şi vă beţi ceaiul?
Samovar turcesc Samovar rusesc Dumneavoastră, cum vă pregătiţi şi vă beţi ceaiul?

31 Să aveţi o iarnă cu căldură, plăcută şi sănătoasă!
În cazul în care sunteţi nehotărâţi la alegerea plan-tei şi a ceaiului ei, există o recomandare care spune că ar trebui să vă pregătiţi un ceainic cu diferite plante şi să lăsaţi trupul să aleagă de ce are el nevoie în acel moment. Puteţi face esenţe uimi-toare de ceaiuri, combinând mai multe plante. Tot ce vă trebuie, este doar puţină imaginaţie şi apă fierbinte… Să aveţi o iarnă cu căldură, plăcută şi sănătoasă!

32 Realizator: Iosis Avni Sfârşit Colaţionat: F.D. –


Descărcați ppt "Samovare şi ceaiuri Derulare cu click."

Prezentări similare


Publicitate de la Google