Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

CAZUL TUNDREA.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "CAZUL TUNDREA."— Transcriere de prezentare:

1 CAZUL TUNDREA

2 CONDAMNAT LA INCHISOARE
MARCEL TUNDREA condamnat, in 1992, la 25 de ani inchisoare pentru viol si crima

3 ERORI

4

5

6

7

8 “Dup` 12 ani, pe care i-a petrecut \n penitenciar, de]inutul a g`sit, dup` ce a trimis sute de memorii c`tre toate institu]iile statului, interes din partea unui procuror de la Gorj care a vrut s` constate vinova]ia sau nevinova]ia unui om condamnat pentru crim` si viol”(JN)

9 “|n baza unei expertize genetice efectuat` de Institutul de Medicin` Legal` „Mina Minovici“ Bucure[ti, s-a stabilit c` de]inutul, condamnat la 25 de ani \nchisoare, din care a efectuat deja 12 ani, nu este autorul violului [i al omorului pentru care a fost condamnat. Speciali[tii Institutului concluzioneaz` c` probabilitatea ca Marcel }undrea s` fie autorul este de 0%, iar probabilitatea ca profilul ADN al condamnatului s` coincid` cu al altei persoanei este de 10 la puterea -12.”

10 Trei b`rba]i condamna]i la insisten]ele magistratului gorjean au fost g`si]i nevinova]i
de instan]ele de judecat`. Ei au fost elibera]i dup` ce petrecuser` ani grei in pu[c`rie Ion Tudor Gheorghe, \n varsta de 31 de ani, este, p~n` \n momentul de fa]`, cea de-a treia victim` a procurorului gorjean Ion Diaconescu, cel care l-a anchetat [i trimis \n judecat` [i pe Ilie Marcel }undrea. Tudor Gheorghe a fost eliberat ieri din pu[c`rie, \n urma unei sentin]e de achitare a Cur]ii de Apel Craiova. Acesta a stat dup` gratii timp de trei ani [i dou` luni, fiind trimis \n judecata, pentru crim` [i t~lh`rie, de procurorul Ion Diaconescu. Tribunalul Gorj l-a condamnat de doua ori, o data la 23 de ani [i apoi la 25 de ani de deten]ie, dar instan]a de judecata din Craiova l-a g`sit nevinovat, dispun~nd eliberarea lui. Pana in momentul de fa]` au fost elibera]i din penitenciar al]i doi gorjeni care au fost ancheta]i [i trimi[i in fa]a instan]ei de c`tre procurorul Diaconescu, respectiv Marcel Ilie }undrea [i M`d`lin Tomulescu.(EVZ-Septembrie 2005)

11


Descărcați ppt "CAZUL TUNDREA."

Prezentări similare


Publicitate de la Google