Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Dragostea si moartea sunt singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul. (Alexandre Dumas, fiul) Melodia: PARTAJ.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Dragostea si moartea sunt singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul. (Alexandre Dumas, fiul) Melodia: PARTAJ."— Transcriere de prezentare:

1 Dragostea si moartea sunt singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul.
(Alexandre Dumas, fiul) Melodia: PARTAJ

2 Daca se inlatura dragostea si bunatatea, toata bucuria vieţii dispare.
(M.I. Cicero)

3 Două iubiri umane fac una divină.
(Elisabeth Barrett Browning)

4 Dragostea curată şi suspiciunea nu pot locui împreună.
(Alexandre Dumas)

5 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul... (Pavel, Corinteni)

6 În iubire, totul se schimbă, toate devin însemnate: dintr-un nimic se naşte un colos.
(Tudor Arghezi)

7 Dragostea îi arată omului cum ar trebui el să fie
Dragostea îi arată omului cum ar trebui el să fie. Când iubeşti, descoperi în tine o nebănuită bogăţie de tandreţe şi duioşie şi nici nu-ţi vine să crezi că eşti în stare de o astfel de dragoste. (A. P. Cehov)

8 Ce e dragostea? Nevoia de a ieşi din tine însuţi.
(Ch. Baudelaire)

9 Omul are nevoie de dragoste
Omul are nevoie de dragoste. Viata fără duioşie şi fără iubire nu e decât un mecanism uscat, scârţâitor şi sfâşietor. (V. Hugo)

10 Când iubeşti puternic, găseşti întotdeauna ceva nou în persoana iubită.
(Pascal)

11 Dragostea, sub toate formele ei, este drumul unic care duce spre puritatea morală.
(P. Lescot) Dragostea este sentimentul cel mai mare, care face minuni, care făureşte oameni noi, creează cele mai mari valori morale.

12 Dragostea este frumoasă tocmai pentru că nu cunoaşte nici o silnicie, e preferinţa sinceră.
(Camil Petrescu) Semper fidelis.

13 Iubirea este pentru oameni şi zei o mareaţă si minunată divinitate.
(Platon)

14 Iubirea mişcă soarele şi celelalte stele.
(Dante)

15 Iubirea este o stofă a naturii, brodată de imaginaţie.
(Voltaire)

16 Când dragostea vorbeşte, vocile tuturor zeilor par a fi adormite în armonia raiului.
(William Shakespeare)

17 Dragostea constă în dorinţa de a da ceea ce este al tău altuia şi de a simţi fericirea acestuia ca şi cum ar fi a ta. (Emanuel Swdenborg)

18 Iubirea este o promisiune, iubirea este un suvenir, odată dat niciodată uitat, niciodată lăsat să dispară. (John Lennon)

19 Dragostea nu înseamnă a te uita lung unul la celălalt, ci a te uita împreună în aceeaşi direcţie.
(Antoine de Saint-Exupery)

20 A fi îndrăgostit de cineva înseamna mult mai mult decât a fi stăpinit de un sentiment copleşitor - înseamnă a lua o hotărâre, a face o judecată, a te angaja printr-o promisiune. Dacă dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic n-ar exista nici o bază pentru făgăduinţa de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin şi se duc. Cum aş putea promite statornicie dacă m-aş baza numai pe ele, fără să mă biziuesc pe judecata minţii şi pe voinţa caracterului? (Erich Fromm)

21 Iubirea între doi oameni
Iubirea între doi oameni...este întâlnirea între două singurătăţi care se ocrotesc şi îşi ţin companie. (Rainer Maria Rilke)

22 Ca un om să iubească pe altul e probabil cea mai grea sarcină care ne-a fost încredinţată, sarcina supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu... Iubirea e un imbold pentru fiecare să se desăvârşească, să devină cineva, să devină o lume el însuşi de dragul cuiva. (Rainer Maria Rilke)

23 Nu poţi să strigi în iubire fiindcă este unicul loc unde nu au ce căuta cuvintele decât sensurile lor care şi aşa devin absurde. Nu poţi să minţi în iubire fiindcă nicio simţire a ta nu poate fi minţită, altfel nu ai exista tu, ci minciuna vieţii tale. Nu poţi trişa în iubire fiindcă nu sunt niciodată două căi pe care să le poţi alege, ci doar una singură care este şi va rămâne calea vieţii tale. De aceea în iubire nu poţi fi decât tu şi singurătatea din tine în afara sufletului tău pereche. (Sorin Cerin)

24 Gelozia este sentimentul care te face ridicol si te injoseşte,
gelozia este umbra iubirii. Liviu Rebreanu-Sentimente

25 Sunt un vis neterminat. Sunt un gand născut din iubire
Sunt un vis neterminat... Sunt un gand născut din iubire... Sunt amintirea clipei ce-a fost ... Şi speranţa CLIPEI ce vine ....

26


Descărcați ppt "Dragostea si moartea sunt singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul. (Alexandre Dumas, fiul) Melodia: PARTAJ."

Prezentări similare


Publicitate de la Google