Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

CLASA PREGATITOARE Primaria Silkeborg

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "CLASA PREGATITOARE Primaria Silkeborg"— Transcriere de prezentare:

1 CLASA PREGATITOARE Primaria Silkeborg

2 Dragi părinți Bine ați venit în Silkeborg
Copilul dumneavoastră va începe să meargă la școala elementară daneză. Această broșură conține câteva rãspunsuri la întrebările pe care le-ați putea avea la început de drum Alte întrebări își vor găsi răspuns la școală, caz în care sunteți întotdeauna bineveniți să contactați conducerea școlii Un bun dialog și o bună cunoaștere reciprocă este cel mai bun mod de a ajuta copilul dumneavoastră pentru a se integra cât mai bine la școală. Telefon școală: Site școală: Persoana de contact:

3 SCOPURILE ȘCOLII PUBLICE:
Scopul predării în școlile primare este acela de a ajuta elevii să dobândească cunoștințe și abilități. " „Un alt scop este acela că elevii trebuie să fie pregătiți pentru continuarea studiilor." "În plus, elevii sunt pregătiți să înțeleagă ce înseamnă participare, responsabilitate comună, drepturile și îndatoririle pe care le au într-o societate bazată pe libertate și democrație. " "Legislația cu privire la școală este bazată pe cooperarea dintre școală și părinți."

4 Învățământul obligatoriu
În Danemarca învățământul de stat este obligatoriu și gratuit. Toți copiii trebuie să învețe de la vârsta de 6 ani. Sistemul de învățământ obligatoriu este următorul: Clasa pregătitoare, numită și clasa 0 Învățământul primar: clasele 1-3 Învățământul secundar: clasele 4-7 Învățământul gimnazial: clasele 8-9 Clasa a 10-a este oferită gratuit tuturor elevilor și este opțională.

5 Evoluția școlară Copiii trec automat dintr-o clasă în alta, adică după fiecare vacanță de vară vor promova în clasa următoare În Danemarca nu este necesar un sistem de notare pentru a promova dintr-o clasă în alta. De obicei, copiii promovează împreună clasa, astfel încât vor fi colegi din clasa 0 până în clasa a 9-a.

6 Învățământul în clasa pregătitoare
Copiii nou-veniți în Silkeborg și care, prin urmare, nu pot încă vorbi și înțelege limba daneză, vor începe într-o clasă pregătitoare. Aici,vor fi învățați cunoștințele de bază în limba daneză. Consilierii recomandă să se urmeze acest tip de cursuri, atunci când copilul nu a frecventat deloc, sau pe o perioadă foarte scurtă, o grădiniță daneză.

7 Învățământul de bază Toate disciplinele sunt predate în limba daneză
Perioada de frecventare a cursurilor clasei pregătitoare poate fi diferită de la copil la copil, totuși perioada maximă este de 2 ani, în cazul copiilor care încep școala în Danemarca până la vârsta de 14 ani. Cu cât copilul este mai mic, cu atât mai repede va putea învăța limba daneză. Se pune, deasemenea, un accent deosebit pe învățarea și înțelegerea societății și tradițiilor daneze. Cu cât mai bine învață copilul aceste informații, cu atât mai repede va putea fi integrat într-o clasa obișnuită.

8 Un bun început Clasa pregătitoare reprezintă un început de școală propice , pentru că sunt multe lucruri noi cu care copilul trebuie să se familiarizeze. Sunt puțini elevi în clasă, iar profesorii au pregătire de specialitate în predarea limbii daneze copiilor a căror limbă maternă este alta decât daneza. Elevii beneficiază de informații lingvistice și academice esentiale pentru a-și construi o bază de cunoștințe solidă. De la început, copiii vor frecventa, de asemenea și cursurile unei clase obișnuite, iar numărul orelor de la clasa pregătitoare vor scădea în favoarea celor de la clasa normală, pe măsură ce copiii vor învăța daneza.

9 Locația școlii Scopul principal este ca elevul să urmeze cursurile clasei pregătitoare la o școală care: Se află cel mai aproape de domiciliul copilului, sau chiar la școala din districtul unde locuiește acesta, Are clasă pregătitoare cu elevi de aceeași vârstă, Poate școlariza toți copiii din aceeași familie. Se poate face excepție în cazul copiilor care doresc să meargă la aceeași școală cu alți membri ai familiei decât frații sau surorile.

10 Înscrierea la școală Înainte ca elevul să înceapă școala, familia este invitată la o discuție cu consilierul școlii. Scopul este de a cunoaște nivelul copilului și câteva detalii despre familie. În urma acestei vizite, consilierul școlii va face evaluarea copilului și va informa școala în legătură cu înscrierea lui în clasa pregătitoare. Familia este invitată apoi să viziteze școala, vizită la care pot participa profesori ai școlii sau, eventual, un membru al conducerii. În timpul vizitei, părinții și copilul vor primi informații despre școală și despre începerea cursurilor. Este foarte important să puneți întrebări, dacă aveți neclarități! Puteți adresa întrebarile oricând, telefonic sau direct, după ce stabiliți o întâlnire. Veți fi informați care este cea mai bună perioadă pentru o întâlnire.

11 Transport: Copilul dumeavoastră poate beneficia de transport gratuit către și de la școală dacă: 1. Copilul are de parcurs o distanță mai mare de la domiciliu la școală, după cum urmează: Vârsta cuprinsă între 0 -3 ani : 2.5 km. Vârsta cuprinsă între 4-6 ani: 6.0 km. Vârsta cuprinsă între 7-9 ani: 7.0 km. Peste 10 ani : 9.0 km. 2. Sau în cazul în care copilul dumneavoastră trebuie să se deplaseze de-a lungul sau să traverseze o arteră cu trafic rutier periculos pentru a ajunge la și de la școală - indiferent de distanță. Conducerea școlii vă va ajuta în acest sens. Link către site-ul municipalității privind transportul la și de la școală: Transportul se poate face fie cu un autobuz școlar , fie cu un autobuz public. Scopul este ca elevii să învețe să folosească transportul public ori de câte ori este posibil.

12 Cultura școlară în Danemarca
Sistemele școlare sunt diferite în întreaga lume. Dacă nu ați făcut parte din sistemul școlar danez, este posibil să aveți unele lucruri de lămurit. Caracteristicile sistemului școlar danez: Profesorii și pedagogii pun accentul pe curiozitatea, interesul și independența copiilor în timpul orelor. Se alcătuiesc în scris planuri individuale pentru fiecare elev, în funcție de caracteristicile sale academice și sociale. Profesorul și elevul stabilesc împreună care este ținta următoare a elevului Părinții joacă un rol important în învățarea copilului să fie punctual și să fie responsabil de lucrurile necesare la școală (cărți, haine, pachetul cu mâncare). Școala nu presupune doar educația din clasă, ci și excursii, tabere școlare și alte experiențe asemănătoare. Aceste experiențe fac parte din procesul de educație, iar elevul trebuie sa participe la ele.

13 Cultura școlară în Danemarca
Este foarte important ca elevii să se înțeleagă între ei, iar acest lucru este o sarcină comună a părinților și profesorilor. Se pune un foarte mare accent pe menținerea unui ton civilizat între elevi, atât în timpul orelor, cât și în pauze. Vor exista diferite evenimente sociale ale clasei, atât în timpul orelor, cât și în afara lor. Poate fi, de exemplu, un eveniment în care toata clasa ia masa împreună, sau unul în care părinții sunt invitați să vadă lucrări făcute de elevi. Profesorii au datoria să vegheze la evoluția bună a elevilor, iar acest lucru se va face în strâns parteneriat cu părinții. Astfel, este esențial ca profesorul să fie informat in legătură cu evenimente importante din familie și care pot fi de mare însemnătate pentru copil.

14 Cooperarea Școală/Casă
Elev Școală Părinți

15 Cooperarea școală/casă
Ca părinți ai unui copil în clasă pregătitoare jucați un rol important în educația copilului într-o țară nouă. Este important să arătați interes și să-l întrebați despre cum a decurs ziua lui de școală . Limba maternă sau limba vorbită cel mai mult acasă, este o mare resursă. Iată câteva exemple utile: Citiți împreună. Copilul citește cu voce tare în limba daneză și explică în limba maternă despre ceea ce este vorba în text. Vorbiți în limba maternă despre ceea ce sa întâmplat în timpul zilei. Lăsați copilul să explice ceea ce au făcut la școală, chiar dacă este vorba atât de sarcini scrise, cât și orale. Priviți la fotografiile din manualele școlare ale copilului, și întrebați cum se numesc în daneză diferitele lucruri din imagini.

16 Cooperarea cu părinții:
Sedințe cu părinții: Ședințele cu părinții au loc la școală, de cele mai multe ori în sala de clasă a copilului. De regulă ele se desfășoară între diriginte și părinți. Este posibil ca, uneori, să fie invitat și copilul la aceste discuții. La aceste discuții dirigintele informează părinții în legătură cu evoluția socială și academică a copilului. Părinții au posibilitatea să relateze experiențele pe care le-au avut cu copilul legate de școală și de viața de zi cu zi. Este foarte important ca ambii părinți sa fie prezenți la discuții. Întâlniri cu părinții: Câteodată se desfășoară întâlniri la care sunt invitați toți părinții. Se discută diferite teme, profesorii își prezintă metodele de predare și se poartă discutții despre cum relaționeza copiii între ei. Comitetul de părinți: Puteți face parte din comitetul de părinți al clasei. Acesta este format cel mai adesea din 3-4 părinți, diriginte și, posibil, alți profesori din școală. Este o colaborare între școală și părinții din clasă Comitetul de părinți are ca obiectiv principal asigurarea bunei funcționări a clasei.

17 Începerea școlii Sunt câteva lucruri de care copilul are nevoie când începe școala și pe care părinții trebuie să le asigure: Ghiozdan Echipament de sport, prosop Penar Haine de ploaie, cizme de cauciuc Cutie pentru mâncare și sticlă de apă Sac de sport Haine și ghete de iarnă Este o bună idee să întrebați la școală dacă mai sunt și alte lucruri necesare.

18 Ajutor la temele pentru acasă:
La Sølystskolen, lunea, miercurea și joia între orele 18: :30 se oferă ajutor pentru teme La Ungdomsskole Silkeborg, marțea de la 14:30 până la 17:30, se oferă ajutor la teme Ajutorul se adresează elevilor cu vârste mai mari de 14 ani. În cazul în care copilul este mai mic, sunteți bineveniți să veniți împreună cu copilul

19 Traducători Pentru discuții, acolo unde este nevoie, se folosește un interpret. Municipalitatea Silkeborg utilizează Aarhus Tolkeservice. Școala / municipalitatea este responsabilă pentru obținerea și plata interpreților.

20 Oferta SFO/Klub SFO/klub este un serviciu care oferă copiilor din clasele 0-6 posibilitatea să-și petreacă timpul după orele de școală. Aici pot face diferite activități împreună cu alți copii, de exemplu să se joace, să facă excursii în apropierea școlii. Pentru copiii veniți recent în Danemarca, aceasta este o modalitate foarte bună să învețe mai bine limba daneză. Pot interacționa cu copii și adulți pe care deja îi cunosc, dar au și posibilitatea de a lega prietenii cu elevi din alte clase.

21 SFO/Klub Acest serviciu este unul plătit. Taxa se stabilește în funcție de venitul familiei. Dacă veniturile sunt mai mici de kr/an, se poate solicita o subvenție. Pentru a obține această subvenție, solicitarea trebuie făcută în format digital, pe pagina de web a municipalității. În completarea formularelor puteți primi ajutor de la Serviciul public, de la responsabilul pentru integrare sau de la scoală. Dacă veniturile familiei depășesc kr/an, este necesar să menționați acest lucru, iar în acest caz se plăteste taxa.

22 Copilul d-voastra va beneficia de:
Împreună puteți beneficia de: Asistență medicală În toate școlile există o asistentă medicală. Ea se ocupă de controlul medical periodic al copiilor. Sunt verificate constant înalțimea, greutatea si starea generală de sănătate a copiilor. Tot ea va informa părinții și copiii despre alimentația sănătoasă și se va interesa daca elevul se adaptează bine în școală. Asistență stomatologică Toți copiii beneficiază de control stomatologic. Acesta poate fi făcut în propria școală sau într-o școală din apropiere, care are cabinet. Părinții sunt contactați atunci când estemomentul pentru control. Asistența stomatologică este gratuită până la împlinirea vârstei de 18 ani. PPR (consiliere pedagogică și psihologică) PPR este un serviciu care oferă ajutor profesionist copilului la relaționare, învățare, bunăstare și dezvoltare personală. Cooperarea poate avea loc în cazul în care copilul este foarte trist, are dificultăți de concentrare sau în legarea de prietenii Cooperarea poate apărea, de asemenea, în ceea ce privește limbajul copilului. De exemplu, în cazul în care copilul are aceleași dificultăți lingvistice, atât în limba maternă, cât și în limba daneză.

23 Asociații: Interkulturel Forening Silkeborg www.nyi.dk
IFS (Asociația Interculturală Silkeborg) este o asociație voluntară, care colaborează cu centrul de competență și Ungdomsskolen. După cum sa descris anterior, sunt 4 întâlniri pe săptămână Suplimentar, aceasta organizează o dată pe lună, în prima zi de luni a fiecărei luni Bucătăria Publică , când se gătește cina împreună și se discută diverse teme. Participarea este gratuită. Alte asociații: DFUNK Silkeborg Base to GO Venligboerne Silkeborg /Café Venlig

24 Activități recreative
Există multe posibilități de petrecere a timpului liber. Activitățile sportive sau de alte tipuri oferă copilului posibilitatea de a relaționa pe plan social și le oferă, atât lor cât și părinților, oportunitatea de a-și crea o rețea de noi cunoștințe. În același timp este benefic pentru menținerea sănătății și bunăstării copilului. Dacă aveți întrebări, vă puteți adresa școlii.

25 Numerere de telefon și persoane de contact:
Kompetencecenter for Integration Gran Allé 20 8600 Silkeborg Tlf Maria Ellehuus Nielsen Consultant pentru copii și tineri bilingvi Tlf.: Sophie Møller Mortensen Consultant pentru copii și tineri bilingvi Tlf: SophieMoller. Link către pagina de web a Kompetencecenteret. Alte persoane de contact :


Descărcați ppt "CLASA PREGATITOARE Primaria Silkeborg"

Prezentări similare


Publicitate de la Google