Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Oslo-capitala Norvegiei

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Oslo-capitala Norvegiei"— Transcriere de prezentare:

1 Oslo-capitala Norvegiei
Realizare Prof. Bodriheic Denisa Emilia Sc. Gen. ,,Enea Grapini,, Şanţ, Bistriţa-Năsăud Bibliografie:

2

3 Este capitala Norvegiei, şi are o populaţie de 517
Este capitala Norvegiei, şi are o populaţie de locuitori, număr care reprezintă 11,4% din întreaga populaţie a Norvegiei. Zona metropolitană se extinde până la judeţul Akershus şi strânge o populaţie de locuitori (ianuarie 2002). Localitate urbană (bykommune) Oslo şi judeţul omonim (fylke) sunt una şi aceaşi entitate, care se întinde pe o suprafaţă de 454 km².

4

5

6 Oslo este situat în capul fiordului Oslo
Oslo este situat în capul fiordului Oslo. Fiordul se află în sudul oraşului. În partea opusă se află dealuri şi munţi. Există 40 de insule pe terioriul oraşului, cea mai mare fiind Malmøya (0,56 km²). Oslo are 343 de lacuri, cel mai mare fiind Maridalsvannet (3,91 km²). Acesta este şi sursa cea mai importantă de apă. Cel mai înalt punct este Kirkeberget, cu 629 m.

7

8

9 Oslo a fost fondat în jurul anului 1048 d. Hr
Oslo a fost fondat în jurul anului 1048 d. Hr. de către regele Harald Hardråde. Originea numelui este neclară. Oslo a devenit capitla Norvegiei în timpul domniei lui Håkon al V-lea ( ), primul rege care şi-a stabilit permanent la Oslo, şi care de asemnea a demarat construcţia castelului Akershus. Un secol mai tâziu, Norvegia a devenit partea slabă într-o uniune cu Danemarca şi importanţa oraşului a fost redusă la gradul de centru administrativ al puterii daneze. Faptul că Universitatea Oslo a fost fondată doar 1811 a avut un efect advers în dezvoltarea ţării.

10 Teatrul Naţional

11

12 Parcul Vigeland

13 Catedrala din Oslo

14 Muzeu

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24


Descărcați ppt "Oslo-capitala Norvegiei"

Prezentări similare


Publicitate de la Google