Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Comisia de Supraveghere a.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Comisia de Supraveghere a."— Transcriere de prezentare:

1 Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a adoptat prin prezentul ordin instructiunile de raportare a situatiilor contabile cu data de , ce vor fi depuse de asiguratori si reasiguratori sau brokerii in asigurari si reasigurari. Termenul de depunere a raportarilor contabile este , acelasi ca si pentru ceilalti operatori economici. Raportarile se depun in termenul de mai sus, astfel: a) un formular la directiile de specialitate ale Ministerului Finantelor Publice (ANAF) b) un formular la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor;

2 Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Cum se depun raportarile si cu ce documente anexa? Raportarile contabile intocmite pentru data de 30 iunie 2012 se depun intr-unul dintre urmatoarele moduri: pe suport hartie (formatul C.S.A.), semnate si stampilate, conform legii, impreuna cu o copie a codului unic de inregistrare, raportul administratorului, precum si o copie de pe balanta de verificare a conturilor sintetice; in format electronic, prin incarcarea datelor in aplicatia CSA- EWS. Retinem ca sunt solicitate mai multe documente decat la ceilalti operatori economici (CUI, Raport Administrator, Balanta)

3 Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Cine nu depune raportarea ? Asiguratorii, reasiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare care nu au desfasurat activitate sau cei care in semestrul I 2012, s-au aflat in inactivitate temporara, precum si cei care se afla in curs de lichidare nu vor intocmi raportari contabile la 30 iunie 2012. Asiguratorii, reasiguratorii si brokerii de asigurare si/sau reasigurare care au fost infiintati in cursul anului 2012 si au desfasurat activitate de la data infiintarii si pana la data de 30 iunie 2012 vor depune la Comisia de Supraveghere a Asigurǎrilor, raportǎri contabile intocmite conform prezentelor norme.

4 Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Asiguratorii si reasiguratorii vor intocmi si vor depune raportari contabile care cuprind urmatoarele formulare: 1. Bilant (cod 01); 2. Contul de profit si pierdere, compus din: contul tehnic al asigurarii generale (cod 02); contul tehnic al asigurarii de viata (cod 03); contul netehnic (cod 04); 3. Date informative (cod 05). Asiguratorii care administreaza fonduri de pensii facultative vor prezenta si: A) Situatia activelor, pasivelor si capitalurilor proprii; B) Situatia veniturilor si cheltuielilor.

5 Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Brokerii de asigurare si/sau reasigurare vor intocmi si vor depune raportari contabile care cuprind urmatoarele formulare: 1. Bilant (cod 01); 2. Contul de profit si pierdere (cod 02); 3. Date informative (cod 03). De retinut: Anexa la ordin, ce reglementeaza modul de intocmire si depunere a raportarilor contabile este publicata in monitorul 451 bis. Am anexat si un link catre CSA, pentru aceasta: aici sau isc.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=993%3Aordin- nr &catid=10%3Anorme-csa&Itemid=95&lang=ro


Descărcați ppt "Ordin CSA nr. 14/2012, depunerea situatiilor contabile semetriale de catre societatile de asigurari si brokerii in asigurari Comisia de Supraveghere a."

Prezentări similare


Publicitate de la Google