Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Ottawa Parlamentul Canadei

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Ottawa Parlamentul Canadei"— Transcriere de prezentare:

1 Ottawa Parlamentul Canadei
Vol. 1 Parlamentul Canadei

2

3 (the Canadian Coat of Arms)
Blazonul Canadei (the Canadian Coat of Arms)

4 Canada este compusa din 10 Provincii: Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec si Saskatchewan impreuna cu trei Teritorii: Northwest Territories, Nunavut si Yukon. Ontario Quebec Nova Scotia New Brunswick Manitoba British Columbia Alberta Prince Edward Island Newfoundland and Labrador Saskatchewan Yukon Northwest Therritories Nunavut

5 Centrul orasului Ottawa
Sud Est Centrul orasului Ottawa West

6 Cladirea Parlamentului Canadei
Poarta principala.

7 Cladirea Parlamentului
Canadei

8 Parlamentul Canadei. Turnul principal se numeste The Peace Tower(Turnul Pacii). Ceea ce vedeti chiar in fata este Fantana si Flacara eterna a confederatiei. Fiecare dala reprezinta cate o provincie sau cate un teritoriu al acestei tari.

9

10 Fantana Confederatiei
Fantana Confederatiei. In fundal puteti vedea aripa de Est a Parlamentului

11 Centrul international de presa, radio si televiziune.
Aripa de Vest a Parlamentului Monumentul Eroilor Aripa de Est a Parlamentului Cladirea principala a Parlamentului Sistemul de ecluze care leaga Ottawa River de Rideau Canal

12 Aripa de Est a Parlamentului

13 Aripa de Vest a Parlamentului

14 Aripa de Vest a Parlamentului

15 Parlamentul Canadei(vedere din spate).
Aripa rotunda este biblioteca parlamentara.

16

17 Parlamentul Canadei Interiorul bibliotecii.

18 Biblioteca Parlamentului. Adaposteste peste 600,000 de volume.
In mijlocul salii se afla Statuia Reginei Victoria I

19

20 Intrarea principala in Parlament

21 Foaierul de la intrarea principala.

22 Holuri largi cu plafoanele inalte sustinute de arcade duc in toate directiile

23

24 Foaier impodobit pentru Sfanta Sarbatoare de Craciun.

25 Cupola deasupra foaierului din Blocul Central

26 Plafonul unui alt foaier impodobit si el pentru
Sfanta Sarbatoare a Craciunului.

27

28 In aceasta camera se pastreaza Cartile amintirii vesnice.
Camera memoriala. In aceasta camera se pastreaza Cartile amintirii vesnice. Carti in care sunt inscrise numele celor cazuti pentru apararea Canadei sau alte cauze nobile cum ar fi cele doua razboaie mondiale, Razboiul din Korea, actiiuni de pastrare a pacii in lume, razboaiele moderne, etc. De asemenea, pe pereti si pe dalele care paveaza sala, veti gasi numele altor eroi ai neamului cazuti si ei la datorie.

29 Parlamentul Canadei este compus din trei entitati:
Monarhia(Regina Elisabeth II si Printul Philipe). In absenta lor, functiile monarhiei sunt preluate si indeplinite de Guvernatorul General al Canadei; Senatul; Camera comunelor.

30 Sus la gaerie, se poate asista la fiecare sedinta.
Camera Senatului. Sus la gaerie, se poate asista la fiecare sedinta. Culoarea rosie este culoarea oficiala a monarhiei.

31 Tronurile: Cel din fata apartine celui ce este numit The Speaker of the Senat, persoana care faciliteaza fiecare intrunire; In randul 2 sunt tronurile regale, cel mare al Regelui “an titre”, in cazul nostru, Her Majesty the Queen Elisabeth II iar cel mai mic al sotului / sotiei regelui(Prince Philipe); Scaunul din din stanga este al Primului Ministru pentru cand se rosteste Cuvantarea Tronului Regal in numele Reginei Elisabeta II. In absenta ei, Cuvantarea este rostita de Guvernatorul General care este reprezentantul monarhiei si cel mai inalt demnitar al Canadei. Membri Parlamentului nu sunt admisi in Camera Senatului decat numai in cazul in care sunt invitati cu ocazia rostirii Cuvantarii Tronului dar si in aceasta ocazie, stau in picioare la usa intrarii in sala, cati reusesc sa intre dintre ei. Senatul este compus din 105 reprezentanti care nu sunt alesi de electorat ci acreditati pe viata de catre Guvernatorul General al Canadei la recomandarea Primului Ministru.

32 Sala Camerei Comunelor.
Si aici, de la galerie se pot urmari dezbaterile. In aceasta sala, partile sunt despartite: In stanga sta partidul de guvernamant iar in dreapta sta opozitia oficiala, iar restul partidelor, grupati, ocupa locurile ramase disponibile.

33 Ca sa intelegeti cum functioneaza sistemul parlamentar in Canada, este nevoie de o mica introducere.
Confederatia a inceput in 1 Iulie 1867(Ziua Nationala a Canadei) cand s-a format the federal Dominion of Canada. Coloniile Britanice au fost divizate in Provincia Ontario si Provincia Quebec iar alte doua colonii au devenit si ele provincii in acelasi timp, New Brunswick si Nova Scotia. Fiecare provincie, desi de acum constituind o federatie, avea statutul de suveranitate. Confederatiei i sa-u alipit mai tarziu, in 15 Iulie 1870 Manitoba si Northwest Territories. In 20 Iulie 1871 British Columbia adera la Federatie urmata in 1 Iulie 1873 de Prince Edward Island. In 13 Iulie 1898 se alatura si Yukon. Dupa alti 7 ani, la 1 Septembrie 1905 Saskatchewan si Alberta devin si ele membre ale Federatiei. In 31 Martie 1949 Newfoundland(renamed Newfoundland and Labrador in 2001) se alatura si ea. La 1 Aprilie 1999 se creaza si Nunavut ca parte a Federatiei. Anul 2011 conseneaza cel de al 41-unulea Parlament ales de cand s-a infaptuit Confederatia(1867). Parlamentul Canadei este compus din 308 membri alesi de electorat. Principalele partide ale Canadei sunt: Partidul Progresiv Conservator, Partidul Liberal, Noul Partid Democratic(NDP) si pentru un anumit motiv pe care eu nu il inteleg si Partidul Quebec-ului care nu are o platforma electorala federala. Exista si alte partide care participa in alegeri dar fara prea multe sanse asa cum exista si candidati independenti. Nu vom discuta aici care sunt deficientele sistemului electoral ci vom mentine o forma concisa de a explica restul de amanunte. Fiecare provincie si teritoriu sunt impartite zonal la un total de 308, unde fiecare partid are reprezentanti in alegerile locale. Cine castiga zona, are un loc in Parlament si devine MP(Membru al Parlamentului). Functie de rezultate se determina cine va conduce guvernul si cine este principalul partid de opozitie. Numarul de locuri determina daca guvernul este majoritar sau minoritar. Ca guvernul sa fie majoritar are nevoie sa castige jumatate plus 1 dintre cele 308 locuri. Primul Ministru? Inainte de alegeri, fiecare partid are o conventie la care isi aleg liderul. Liderul partidului care castiga alegerile prin numarul de locuri castigate zonal, devine automat Primul Ministru al Canadei. Partidul care a castigat alegerile, formeaza Guvernul Canadei si isi desemneaza ministrii departamentelor care formeaza guvernul.

34 Ca sa intelegeti de ce a fost necesara scurta introducere din pagina precedenta, am sa va reamintesc ca fiecare provincie si teritoriu este suveran in cadrul Federatiei. Sistemul electoral la nivel Federal este o copie la indigo pentru Guvernele Provinciale si cele Municipale. Da! In Canada exista trei nivele guvernamentale si tot asa, fiecare provincie sau teritoriu are Guvernatorul sau. Singura diferenta este ca nu exista Senatul la nivel Provincial iar la nivel Municipal, nu exista o camera a deputatilor ci doar un Consiliu de Conducere. Oricum, la nivel Federal, propunerile de legi sunt introduse in Camera Comunelor, sunt dezbatute si aprobate sau respinse functie de numarul de voturi. Daca un proiect de lege este trecut prin Camera Comunelor, ajunge in Senat unde urmeaza alte dezbateri inainte ca acel proiect sa fie aprobat. Proiectul de lege devine lege numai dupa ce Senatul il aproba si mai apoi, hotararea lor este ratificata de Guvernatorul General al Canadei. La nivel provincial, se urmeaza acelasi proces cu deosebirea ca Guvernatorul Provincial indeplineste si functia Senatului. La nivel Municipal, proiectele de lege devin legi municipale imediat dupa ce sunt aprobate in Consiliul de conducere. Municipiile pot emite si un alt fel de legi care se numesc by-law si care se aplica doar zonal functie de conditiile care impun existenta unor asemenea legi.

35 Regina Angliei si a Canadei, Her Majesty Elisabeth the Second este intampinata cu flori la sosirea ei la Parlament.

36 Presedintele Statelor Unite ale Americii Barack Obama este primit la Parlamentul Canadei de catre Primul Ministru al acestei tari, Steven Harper.

37 Printul William si sotia lui Catherine Ducesa de Cambridge se indreapta catre Parlamentul Canadei cu o garda RCMP(the Royal Canadian Mounted Police).

38 Printul William si sotia lui Catherine Ducesa de Cambridge participa la festivitatile tinute in parcul Parlamentului cu ocazia Zilei Nationale a Canadei(1 Iulie 2011)

39 Garda la intrarea parcului Resedintei Guvernatorului General al Canadei.

40 Corpul de garda aliniat pentru inspectia Guvernatorului General al Canadei.

41 Resedinta Guvernatorului General al Canadei
(Rideau Hall).

42 Sala de festivitati in Resedinta Guvernatorului General al Canadei.

43 Resedinta Primului Ministru al Canadei
(Sussex Drive 26).

44 Primaria Orasului Ottawa
(City Hall)

45 Sala de sedinte a Consiliului la Primaria Ottawa.

46 Festivalul lalelelor si Colina Parlamentului
(Parlament Hill)

47 Colina Parlamentului Toamna.

48 Schimbarea garzii in fata Parlamentului.

49 Imagine luata de pe acoperisul Parlamentului.

50 Imagine luata din Turnul Pacii peste aripa de Est.

51 Un alt centru vital pentru bunul mers al legislatiei Canadei este Curtea Suprema.
Are puterea sa interpreteze legile functie de conditii specifice si poate recomanda Parlamentului revizuirea lor si aducerea de amendamente, totul menit sa perfectioneze sistemul legislativ canadian.

52 Blazonul Canadei pe peretele
Curtii Supreme.

53 The Supreme Court of Canada

54 Curtii Supreme a Canadei.
In interiorul Curtii Supreme a Canadei.

55

56 Resedinta lui the British High Comissioner.
El este practic Ambasadorul Angliei la Ottawa. Din punct de vedere colonial, poate fi si cel care reprezinta interesele coroanei intr-una dintre coloniile britanice care nu este 100% sub tutela Angliei asa cum este cazul Canadei, Australiei, etc.

57 The British High Comission
Cu alte cuvinte, Ambasada Angliei la Ottawa.

58

59 Imagine a interiorului Ambasadei Statelor Unite la Ottawa.

60 Ambasada Chinei la Ottawa Spectacol obisnuit cu demonstranti.

61 Ambasada Rusiei la Ottawa

62 Ambasada Poloniei la Ottawa

63 Ambasada Republicii Cehe la Ottawa

64 Ambasada Romaniei la Ottawa

65 Imagine luata din Turnul Pacii peste Aripa de Vest.

66 Spectacol de sunet si lumini proiectate pe fatada Parlamentului.

67 Parlamentul este impodobit intampinand Sfanta Sarbatoare de Craciun fiind gazda spectacolelor de sunet si lumini proiectate de pe acoperisul Centrului de presa, radio si televiziune de vis a vis.

68

69 Sfarsit Press Esc to exit
Music: Tchaikovsky - None but the lonely heart Sfarsit Press Esc to exit


Descărcați ppt "Ottawa Parlamentul Canadei"

Prezentări similare


Publicitate de la Google