Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Marele maestru - natura. Fenomene care sfideaza realul.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Marele maestru - natura. Fenomene care sfideaza realul."— Transcriere de prezentare:

1 Marele maestru - natura. Fenomene care sfideaza realul.
Fenomene care sfideaza realul! Asa pot fi descrise peisajele incluse in acest top. Vezi o galerie foto impresionanta si detalii despre cum a fost posibila formarea unor asemenea reliefuri.

2  1. PAMUKKALE – TURCIA Sau, in traducere din turca, Castelul de Bumbac. Zona a gazduit in trecut orasul antic Hierapolis , iar o parte din mormintele vechii asezari au devenit parte din priveliste. Etericul peisaj este format dintr-o serie de travertine (n.r. varianta de calcar de precipitatie cu structura cavernoasa, de culoare alba sau galbuie, formata din aragonit si/sau calcit fibros radiar. Se utilizeaza ca piatra ornamentala. La noi se exploateaza la Borsec si Borz, printre altele) si izvoare termale, dand impresia unui alb imaculat.

3 2. TURNURILE DE GHEATA DE PE MUNTELE EREBUS – ANTARCTICA
Muntele Erebus este unul dintre cei mai mari vulcani activi de pe Pamant. Se ridica la aproape 4 kilometri peste nivelul marii si formeaza in mod permanent noi si noi cercuri vulcanice, datorita scurgerii continue de lava. Gazul vulcanic extrem de fierbinte care iese prin crapaturile si craterele vulcanului a format un sistem de pesteri de gheata pe toata suprafata muntelui.

4 3. GHEIZERUL DIN NEVADA , SUA
Poate parea un peisaj desprins de pe o alta planeta sau platoul unui film SF, insa, in realitate, acest peisaj exista pe Terra, mai exact in Nevada , SUA. Gheizerul este situat in Hualapai Valley , langa Gerlach. Insa este un fenomen natural putin vazut de publicul larg si asta pentru ca terenul pe care s-a format este proprietate privata. Poate fi observant numai de la distanta, de pe State Roade 34. In 1916, proprietarii pamantului au forat, in speranta ca vor gasi apa si vor transforma zona desertica intr-una agricola. Au gasit apa, iar metoda a functionat timp de zeci de ani. Insa forajul a ajuns pana la un “sac” de apa termala, iar rezultatul a fost acest geizer.

5 4. ROCILE “CORT” KASHA KATUWE – NEW MEXICO , SUA
Devenite monument national al Americii, rocile s-au format prin erodarea formatiunilor rezultate in urma eruptiilor vulcanice de acum 6-7 milioane de ani. Desi sunt uniforme, rocile variaza in inaltime.

6 5. VALEA LUNII – ARGENTINA
Ischigualasto sau “locul in care pui luna” este o vale izolata din Argentina . Este impanzita de roci circulare, “sculptate” de vantul puternic, care arata ca niste bile uriase. Zona, in trecut extrem de fertila, este acum arida si contine atat de multe fosile de plante si animale incat a devenit o destinatie obisnuita pentru paleontologii din toata lumea.

7 6. FORMATIUNEA GEOLOGICA DANXIA – CHINA
Fenomenul geologic poate fi vazut in mai multe parti din China . Imaginea de mai sus este facuta in Zhangye, in provincia Gansu . Danxia, care inseamna “nor rosiatic” in chineza, este un tip de gresie rosie care s-a erodat in timp, dand nastere unor stanci cu forme ciudate.

8 7. FANTANA FERMECATA – PARCUL NATIONAL CHAPADA DIAMANTINA , BRAZILIA
Paco Encantado sau Fantana Fermecata se afla in Bahia, la aproximativ 400 de kilometri de capitala Salvador . Fantana gigant are 36,57 de metri adancime, iar apa este atat de curata incat poti distinge rocile si trunchiurile de copac stravechi. Lacul este protejat natural datorita ecosistemului rar si delicat.

9 8. PADUREA DE STANCI – CHINA
Shilin, termenul chinezesc pentru padure de roci, este un exemplu impresionant de topografie carstica. Rocile sunt de fapt piatra de var erodata de apa. Este cunoscut inca de pe timpul dinastiei Ming, ca prima minune a lumii.

10 9. WULINGYAN , HUNAN – CHINA Minunea geologica este formata din
peste de carsturi de piata de var. Peisajul este impanzit de cascade dramatice si unele dintre cele mai mari pesteri in piata de var din Asia.

11 10. SALAR DE UYUNI – BOLIVIA
Este una dintre imaginile iconice ale Boliviei – un desert masiv de sare in mijlocului Altiplano (n.r. platoul inalt din Muntii Anzi Cordilieri). Desertul, exterm de intins, reflecata razele soarelui in asa fel incat formeaza iluzia unei oglinde in care se reflecta cerul. In desert se afla mai multe lacuri de culori ciudate produse de depozitele de minerale din zona.

12 Text si imagini de pe internet
Realizat: Mihai Ştirbu

13


Descărcați ppt "Marele maestru - natura. Fenomene care sfideaza realul."

Prezentări similare


Publicitate de la Google