Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Să citim pentru mileniul III

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Să citim pentru mileniul III"— Transcriere de prezentare:

1 Să citim pentru mileniul III
Program educaţional naţional Să citim pentru mileniul III EVALUARE Responsabil judeţean Prof. Vranău Daniela Dir. G.P.P. Sîngeorz-Băi

2 Prezentare program educational
Programul educational consta in stimularea interesului pentru lectura în perioada preşcolarităţii şi şcolarităţii mici, în vederea atenuării unor cauze care pot genera eşecul şcolar. În prezent, datorită rezultatelor bune înregistrate şi a interesului stârnit în rândul educatoarelor şi al părinţilor, programul continuă sub denumirea “SĂ CITIM PENTRU MILENIUL III”. Scopul programului Stimularea interesului pentru carte în perioada preşcolară în vederea dezvoltării, gândirii şi consolidării tehnicilor de muncă intelectuală. Îmbunătăţirea bazei materiale a gradiniţei prin dotarea cu cărti, reviste, pliante, imagini, jetoane,etc. Monitorizarea activitatii la nivel local În anul şcolar 2013/2014 , la nivel local, au fost implicate în proiect un număr de 25 educatoare. Tot în proiect au fost implicaţi 400 copii. De asemenea, în proiect au fost implicaţi şi specialişti: învăţători, profesori de limba romană, bibliotecari, librari, tipografi, scriitori, culegători de folclor, corespondenţi ziar, redactori radio, muzeografi, reprezentanţi ai autorităţii locale, parinţi.

3 Activităţi realizate în cadrul programului
organizarea colţului bibliotecii; constituirea bibliotecilor la nivelul gradiniţei; activităţi de recondiţionare a cărţilor deteriorate; confecţionare de albume, pliante, cărţi; vizite la librărie, bibliotecă, tipografie; activităţi în parteneriat cu şcoala-lecturi ale elevilor pentru preşcolari, programe artistice comune, albume colaj, dramatizări susţinute de preşcolari sau şcolari, realizarea de afişe care să exprime atitudini şi comportamente pozitive faţă de carte; activităţi cu părinţii- momente de lectură ale unui părinte/ bunic, întâlniri ale părinţilor cu pedagogi, profesori de română; întâlniri cu culegătorii de folclor; întălniri cu autorii de scrieri pentru copii; audiţii, concursuri, programe artistice.

4 Cartea, izvor de cunoaştere

5 Amenajarea sectorului bibliotecă

6 Bunica citeşte poveşti

7 Vizita la librarie

8 Vizita la librarie

9 Vizita la librarie

10 Vizita la librarie

11 “Ai carte ai parte”-recondiţionare cărţi din biblioteca grădiniţei

12 “Ai carte ai parte”

13 Vizita la chioscul de ziare

14 Expozitie reviste pentru cei mici


Descărcați ppt "Să citim pentru mileniul III"

Prezentări similare


Publicitate de la Google