Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Intra in „Patul lui Procust” un proiect modern de master de cercetare?

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Intra in „Patul lui Procust” un proiect modern de master de cercetare?"— Transcriere de prezentare:

1 Intra in „Patul lui Procust” un proiect modern de master de cercetare?
Anton ANTON

2 Learning by doing” adică învățare prin practica; Mentorat;
Principiile generale de structurare a masterului „INTERACTIONS IN THE BUILT ENVIRONMENT” Learning by doing” adică învățare prin practica; Mentorat; Responsabilitate individuala coroborata cu lucrul in echipa.

3 Fiecare tema de cercetare este condusa de un mentor si are cel puțin un asistent de cercetare.
Echipa de cercetare este formata din cel puțin doi membri masteranzi, maximum patru la teme complexe. Temele de cercetare sunt de nivel de master, precursoare ale temelor de doctorat si sunt dedicate învățării tehnicilor specifice cercetării. In acest context, fiecare masterand își alege dintr-o lista de proiecte pe cel la care dorește sa facă parte din echipa de cercetare.

4 „Patul lui Procust”

5 Încercarea de soluționare
4 semestre din care trei cu ore de curs , seminar, laborator, proiect si unul dedicat finalizării proiectului de diploma. Fiecare semestru de 14 săptămâni; Fiecare săptămâna de 20 de ore de cursuri si aplicații precum si 20 de ore de studiu individual/cercetare realizata singur sau in grup. Temele de cercetare sunt derulate in grupuri mici dar planul de învățământ se face pentru întreaga grupa de 30, eventual pentru doua subgrupe de 15. Din punct de vedere al acoperirii personalul este majoritar din UTCB (14) dar cuprinde si doi profesori din alte universități (UPB si UPT) precum si un expert, doctor in filologie fără afiliere universitara (pentru istorie) precum si doua posturi vacante.

6 • Statistics, probability and data processing techniques
Sem 1: 7Curs/5Aplicatii • Statistics, probability and data processing techniques • Measurement, visualization and data acquisition principles • Modeling in civil engineering science • Reporting and communicating research results • Optionale: i) Clean energy / ii) Impact studies /iii) History  Sem 2: 7Curs/7Aplicatii • Mechanics of continuous media • Measurement techniques and instrumentation • Advanced engineering simulation software • Ethics and Research management   Sem 3: 7Curs/5Aplicatii • Meshing techniques • Risk assessment in o i) Buildings and structures o ii) Building services o iii) Hydraulic engineering • Optionale: i) Wind engineering or ii)Noise and vibrations in buildings  La acestea s-au adăugat in fiecare semestru module denumite „RESEARCH PROJECT” 3curs/3proiect in care de fapt erau cuprinse orele de activitate directa de cercetare

7 Rezultatul: un amalgam de fise si tabele care nu mai reflecta ideea generoasa inițială.
nu e clar unde sunt normați mentorii, ei, care reprezintă de fapt baza acestui master si care ar trebui sa fie cel puțin 10 nu se regăsesc direct in acte! ce vom face cu studenții care utilizează tehnici diferite de măsură si echipamente diferite, participa acolo unde vor, unde le spun mentorii, adică la o treime de curs sau fiecare curs este ținut de trei persoane specializate in structuri, hidraulica si instalații de exemplu? ce înseamnă de fapt curs? Se tine o prelegere cu toata lumea, se poarta discuții cu grupuri restrânse, interesate așa cum ar fi normal?

8 Concluzii Am încercat sa fac o analiza a situației unui master care se dorește flexibil si modern si care este încorsetat de către standardele si legislația in vigoare. Cei care au elaborat documentația pentru acest program de master au făcut eforturi foarte mari pentru a încerca sa mențină cat de cat ideea inițială de flexibilitate si de învățare a cercetării făcând cercetare. Nu știu daca am reușit, sunt sigur ca „Patul lui Procust” prezent sub forma standardelor ARACIS a nivelat si uniformizat ideea inițială si din păcate nu putem spune ca la reevaluare va fi mai bine după cum au evoluat cerințele.


Descărcați ppt "Intra in „Patul lui Procust” un proiect modern de master de cercetare?"

Prezentări similare


Publicitate de la Google