Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Prezentarea se încărcă. Vă rugăm să așteptați

Incalzirea Globala.

Prezentări similare


Prezentarea pe tema: "Incalzirea Globala."— Transcriere de prezentare:

1 Incalzirea Globala

2 Prin termenul de “Incalzire Globala” se intelege cresterea temperaturii medii a aerului din atmosfera joasa si a oceanelor in ultimele decenii, proces aflat in crestere. Temperatura medie a aerului din apropierea suprafetei terestre a crescut cu 0.74°C ± 0.18°C in ultimii 100 de ani. Climatologii afirma ca temperatura medie va creste in continuare de la 1.1°C la 6.4°C pe parcursul secolului 21.

3

4

5 Cauzele incalzirii recente a atmosferei sunt inca un subiect stiintifiv activ, dar se stie ca nivelul ridicat de gaze de sera in atmosfera se datoreaza in mare parte activitati umane, acest lucru find mai evident in ultimii 50 de ani.

6

7

8 Efectul de sera Efectul de sera a fost descoperit de Joseph fourier in 1824 si a fost investigat cantitativ de Svante Arrhenius in 1896. Efectul de sera este procesul prin care absoptia si emisia radiatiei infrarosii de catre gazele atmosferice incalzesc atmosfera si suprafata terestra a Pamantului. Existenta efectului de sera nu este discutabila. Gazele de sera produse natural in atmosfera au efect de incalzire de 33°C fara de care Pamantul ar fi de nelocuit. Disputa se axeaza asupra intensitatii efectului de sera si scimbarile care au loc atunci cand activitatea umana mareste concentratia anumitor gaze in atmosfera. Pe Pamant, principalele gaze de sera sunt vaporii de apa care produc 36 – 37% din efectul de sera; dioxidul de carbon (CO2) responsabil pentru 9 – 20% din efect; metanul (CH4) cauzeaza 4 – 9% efect de sera si ozonul (O3) cauzeaza 3 – 7%.

9

10

11

12 Efectele incalzirii globale
Efectele incalzirii globale asupra mediului inconjurator si a vietii oamnilor sun numeroase si variate. Crestera nivelului marilor si oceanelor, topirea ghetarilor si a calotelor polare, dereglarea standardelor in agricultura. Acestora li se alatura fenomene meteorologice extreme, expansiunea bolilor tropicale, toate acestea avand un impact drastic asupra economiei.

13 Retragerea ghetarului Helheim din Groenlanda

14

15

16

17 BIBLIOGRAFIE http://en.wikipedia.org/wiki/Effects_of_global_warming

18 KILL YOUR SELF… SAVE THE PLANET!


Descărcați ppt "Incalzirea Globala."

Prezentări similare


Publicitate de la Google